Steinar Jensen, IbisIKT as

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
vi presenterer SLIDEPLAYER.NO
Advertisements

Nedlasting av apper på Apple
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Brukerveiledning for gruppeledere
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Heidi Sitara Fjeldvig Renate Gulbrandsen
Arrangørseminar 26. August 2012 ResultatService ved Roar Smidt
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Refleksjoner og tanker rundt bruk av C-map i skolen
Filer til og fra mobiltelefon
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon Sentinel eDialog24 AS Ingvald Ystgaards vei 3A 7047 Trondheim Telefon: Faks:
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Intranett: Hvordan komme i gang
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Halvdagskurs – Voss Energi •Argo Administrator •Enkel bildebehandling.
Lage e-post med bilde som vedlegg
IKT ressurser for e-læring NVU-konferansen 2005 Olav Skundberg HiST, AITeL
Utnytt flere muligheter på web Fokuser på det kreative
Kommunestyre og Hovet utvalg
Funksjon PLS program uavhengig IO Diagnose/Feilsøking
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
Sammensatte tekster. Oversikt over dagens økt • Basis ferdighetene vi skal jobbe med: – Lese, skrive, muntlig, digital • “Storytelling” – Focus on irregular.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
© Lars-Erik Kindblad.  Et platformuavhengig verktøy for å automatisere build prosesser.  Støttes og drives av Apache Software Foundation.  Kommer ferdig.
Sqlite Et lite eksempel på en SQL- database. SQL kan startes på ulike måter Kommandolinjeversjon or Windows –Programmet må innstalleres Hentes fra
Sammensatte tekster.
Arena Helse – Prosjekt St.Olav PC hjelp. 2 Starte Microsoft Outlook første gang Når du starter Outlook første gang får du opp et skjermbilde som vist.
Elektroniske filformater til brukerne. Bruksområder Info-hefter Skjemaer Tabeller …
Programmering i Java versjon Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else Lervik.
Lagre vedlegg Noen e-postmeldinger har et vedlegg. Vedlegget kan være et dokument eller et bilde. Det kan man lagre på PCen. Da kan man finne det igjen.
Effektivisering av ansettelsesprosessen
ALEPH brukermøte 2007 Status fra ALEPH Plus Team.
Fjernstyring av PCer med NTRconnect Svein/ALEPH brukermøte 2007.
Versjon 16 Søking. Søking i alle moduler Søking er ikke lenge en egen modul. Det finnes nå som en del av alle moduler. Bruk hurtigtast F9. Eller ikon.
CLASS FRONTER En begynnerinnføring.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 1 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø Rapportering og Innlogging MineKurs.
Litt om virtuelle skrivere. De 2 virtuelle skriverne som beskrives her har det til felles at det ikke kommer fysisk utskrift på papir. Skriverne er definert.
Webinar – eWorker og eMeetings
PAPIRLØST BYRÅD Pressekonferanse 23. september 2008 Christine B. Meyer Byråd for finans, konkurranse og omstilling.
Hurtigreferanse for Lync 2013 for Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Med Lync kan du begynne å samarbeide uten å måtte planlegge et.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Komme i gang med Windows Store-appen Lync Lync 2013.
Notes ved UiO Steinar Skogheim. Steinar Skogheim, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan Notes generelt fungerer og brukes.
Database for MOBI Felles løsning for nHS og Kompetansemegling Kompetansemeglere og prosjektledere i Kompetansemegling tilgang Statistikk hentes ut regionalt.
Otra Web-Shop - Quick Guide
Innsyn Thor Kvatningen - it-konsulent / Trondheim kommune/byarkivet
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Lenken til Fronter finnes nederst på mf.no. Logg inn med din MF-brukerkonto. Brukernavn og passord genereres etter første gangs semesterregistrering og.
Otra Web-Shop - Quick Guide
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
eSG – Send innrapportering elektronisk
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Utskrift av presentasjonen:

Steinar Jensen, IbisIKT as ESA – EDB Sak og Arkiv Papirløse møter Steinar Jensen, IbisIKT as

Arbeidsflate tilpasset møtesekretærer ESA 7 er møtemodulen flyttet over til nytt grensesnitt. Vi har i prosjektet fått mye erfaring med utviklingsverktøy og hvilke muligheter Web2 gir oss for å skale gode brukeropplevelser. Erfaringene bruker vi videre. Modulen er tilpasset den jobben som møtesekretærer gjør før møtet, I forbindelse med møtet og etterarbeidet. Det er raskt å få oversikt over relevante saker, utførte oppgaver og mulighet for tilpassing etter egne preferanser. Kommer til demo om litt. … demo straks

Papirløse møter – initieres fra møtemodul

Papirløse møter i ESA 7 – Krav til infrastruktur ESA V7.0 må være installert Ny modul for møte/utvalg må være tatt i bruk Opsjonen Politiker må være åpnet for via opsjonsnøkkel 4

Papirløse møter i ESA 7- Store kostnads- og miljøbesparelser Papirløse møter gir rask tilgang tilgang til dokumentasjon . Politiker får i en e-post melding om at saksdokumentene er klare, og laster dem ved få tastetrykk ned til egen pc. Gevinst Sparer virksomheten utgifter til papir og porto – inntjening på under ett år Distribusjon går raskere Sparer tid før, under og etter møtene Enkelt og intuitivt Gir en oversiktelig struktur Politikerne kan arbeide med dokumentene med en gang Dokumentene er søkbare, tilgjengelige uten tilgang til internett, og det er lett å legge til kommentarer og notater.

På PC i kommunen: På Møtesekretær PCèn – eller den som skal distribuer møtedokumentene til et møte: Winzip Pro (eller annet verktøy for pakking) Filemail, Lisensiert! Avtaler / abonnement må tegnes med Filemail ( http://www.filemail.com/no/ ) På politiker PC’ene: Tilgang til å hente ned møtesekretærens forsendelse via Filemail (gratis –via motatt lenke kun den som ” sender”må ha filemall- lisens Freemind (gratisprodukt) Full Adobe – eller alternativt ”Foxit Reader som er gratis – med noe mindre funksjonalitet – men tilstrekkelig! 6

Papirløst møte Filemail.com brukes av møtesekretær for å distribuere lenke til fila på e-post. 7

ESA Papirløst møte Mottakerne får melding på e-post med lenke til nedlastingssiden på filemail.com Mottaker klikker på lenken og kommer inn på nedlastingssiden i nettleser Filen lagres på skrivebordet 8

Papirløst møte – tankekart ESA lager tankekart i enten HTML eller FreeMind-format over alle saker til møtet og med lenke til de dokumentene som ble eksportert 9

ESA Papirløst møte Mottaker nå en grafisk oversikt over sakskartet for møtet, og kan enkelt åpne aktuelle saksdokumenter ved å klikke på nodene i tankekartet / HTML-siden. Med en fullversjon av Acrobat, er det mulig å skrive kommentarer, streke under osv. i pdf-versjonen av sakspapirene, da denne er lagret lokalt. Alternativ: Gratisproduktet Foxit Reader 10

Generering av sammensatte Pdf-filer Disse filene kan slås sammen til en sammensatt Pdf-fil med en innholdsfortegnelse Dette gir en oversiktiglig sammenstilling av møtepapirene og det er lett å navigere mellom sakene ..\Tone 2007\Kommunestyret 2009-11-03.pdf

Forarbeid Lage distribusjonslister for de enkelte utvalg til bruk i Filemail Kommandoen Konverter til PDF Lager en katalog å legge dokumentene i Kommandoen Eksporter til politiker Pakker dokumentene Sender zip-fil via FileMail til distribusjonsliste 12