Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Slik bruker du vår nettbutikk!
Advertisements

Skriv ett eller flere søkeord: ord i tittel, forfatter eller emneord.
Informasjonssøking E-tidsskrifter E-bøker
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Cristin-rapportering 2011
Tilpasset fremvisning i PowerPoint
EndNote Referanser i faglige arbeider Kristiansand Arthur N. Olsen.
SkrivBIB - et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
FINNE LITTERATUREN I DET FYSISKE BIBLIOTEK
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Informasjonskompetanse + smarte tips & triks….
seniorrådgiver Jin Marte Øvreeide
Forskning og utvikling Hva bidrar biblioteket med?
Hvilke rettsregler gjelder for norske nettsteder? Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Litteratursøking i databaser Kurs for videreutdanning AIO 1. år 3.Februar 2009.
Søking og bruk av nettressurser Samfunnsfag og Historie Tirsdag 20. oktober 2009 Thrine Merethe Broch Bibliotekar
Biblioteket som det elektroniske forlag: Digitale Utgivelser ved UiO Arne Jakobsson Universitetsbiblioteket i Oslo Bibliotek for medisin og helsefag.
Skal du ha tak i en spesiell bok, trenger du bare å skrive inn etternavnet til forfatteren og ett av ordene i tittelen. Avslutt gjerne med * etter stammen.
Tjenester ved Universitetsbiblioteket UBMBs websider: • Via Det elektroniske bibliotek har ansatte og studenter tilgang til en rekke elektroniske informasjonsressurser.
Skriv ett eller flere søkeord:
Duo- en liten innføring
IT – Tjenester ved HELSAM Morten Ariansen. Brukerkonto Gir tilgang alle UiOs elektronisk resurser –E-post, brukerområder, elektronisk klasserom, programvare,
Høgskolen i Oslo HiOs LÆRINGSSENTER – Bibliotek / IT / AV LÆRINGSSENTERET Snarveien til et nytt kunnskapsunivers v/ Kari Frodesen, spesialbibliotekar LS/P35.
Søking og referansehåndtering Rurik Greenall universitetsbibliotekar Universitetsbiblioteket i Trondheim.
Søking i PubMed med emneord En kort introduksjon til EndNote
Jan Ove Rein, Katrine Aronsen NTNU Medisinsk bibliotek Juni 2013
Presentasjon på fellesmøte for undervisere ved NTNU UB
Kartlegging av forskerstøtte, undervisning og veiledning på
WinSpirs 5.0 En presentasjon. Start av systemet Trykk på Medline Advanced i mappen for medisin og helsefag.
SkrivBIB - et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
- et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
1) Publisering av masteroppgaver på UMBs/IPMs nettsider
Litteratursøk for Spesialpedagogikk Master Hilde K. Bjerkholt Fagreferent i pedagogikk, spesialpedagogikk Treffetid høst 2007 fredager kl et Tlf.
INTRODUKSJON TIL PUBMED
Velkommen til Medisinsk bibliotek
HVA HVOR HVORDAN 2008 Hvordan finne faginformasjonen man har bruk for
1 2 UBiT - INFOSØK Roar Storleer tel.: fax : adr.: UBiT – SUS/INFOSØK Høgskoleringen.
HVORDAN SØKE I PUBMED VED BRUK AV EMNEORD (MESH)
1 Information search for the research protocol in IIC/IID Medical Library, 2013.

UBiT - veven
Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Universitetsbiblioteket i Oslo e-ressurser Studenter og ansatte med uio brukernavn og passord kan søke UBO’s e-ressurser også fra Roma Denne presentasjonen.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Hvordan finne litteratur til bacheloroppgaven?
Workshop for masterstudenter Torsdag. 5.februar 2009.
Universitets- og høgskolebibliotekene i kunnskapssamfunnet Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
Helsebiblioteket.no – gratis kunnskapsressurser for helsepersonell
Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2015 Seksjon for kommunikasjon og studentinformasjon.
Medisinsk bibliotek Din guide i informasjonsjungelen Medisinsk bibliotek Anne-Gry Skonnord Avdelingsleder.
Evaluering av informasjon på Internett Kildebruk og kritikk Universitetsbibliotekar Hilde Westbye Det juridiske fakultetsbibliotek Universitetet i Oslo.
Rettighetsklarering av vitenskapelige artikler Ingrid Cutler Universitetsbiblioteket i Bergen.
Elektroniske tidsskrifter ved UBO Mars 2001 Eva Tesaker.
Blackwell Synergy Artikler i fulltekst innen fagområdene Science Technology and Medicin.
1 BRUK AV REFERANSEHÅNDTERINGS- VERKTØYET ENDNOTE I FORBINDELSE MED ORGANISERING AV LITTERATUR OG MANUSKRIPTSKRIVING Bibliotek for medisin og helse Mai.
Klubbjournalister Haslum IL, Håndball. Hva kan du gjøre? Artikkler Du kan lage og publisere artikler på de områder du har tilgang til. Artiklene vil komme.
1 Praktisk bruk av EndNote Bibliotek for medisin og helse Oktober 2015
Rettskilder til fots – august Juridisk bibliotek Nordens største jusfaglige bibliotek Hovedbibliotek i Domus Bibliotheca (1. etasje) Læringssenter.
Norsk WebDewey: Sluttbrukerløsninger
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
Bibliotek for medisin og helse Juni 2016
Litteratursøk for Spesialpedagogikk Master
Enkel brukerveiledning
Enkel brukerveiledning
Utskrift av presentasjonen:

Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID) Medisinsk bibliotek, 2013

Hva kan biblioteket hjelpe dere med i forbindelse med protokoll og hovedoppgave? Ulike kurs (se vår kursoversikt): http://www.ntnu.no/ub/fagside/medisin/medbiblkurs Skreddersydde kurs for større eller mindre grupper (avtal i god tid før). Personlig veiledning i forhold til utarbeidelse av søkestrategi og søking (avtal i god tid før). Brukerstøtte i forhold til bruk av referansehåndteringsprogram som EndNote (inkludert hjelp i forhold til hvordan sitere «vanskelige» referanser). Flere relevante ebøker. http://www.ntnu.no/ub/medisin/eboker Informasjon og veiledninger på våre nettsider: http://www.ntnu.no/ub/fagside/medisin/

Stilles det noen krav til dere i forhold til innhenting og bruk av faglig informasjon? Læringsmål for medisinstudiet (Studiehåndboka 2013/2014): Semester IIB: 1.1.3 bruke medisinsk bibliotek til mer inngående litteratursøk i forhold til aktuelle kliniske problemstillinger som ledd i faglig utvikling Semester IIIA Studenten skal kunne: 2.1.1 på effektiv måte finne fram til relevant litteratur i biblioteket, og aktivt bruke oppslagsverk og elektroniske søkeverktøy (biblioteket tilbyr kurs). Sistnevnte er presisert i Retningslinjene for hovedoppgave ved DMF: Som ledd i arbeidet med å videreutvikle bruk av data- og litteratursøking skal studenten lære: - metoder for søking av originallitteratur - utnyttelse av et vitenskapelig bibliotek Skal du publisere hovedoppgaven stiller mange vitenskapelige tidsskrifter krav til dokumentasjon av bruk av søkekilder og søkestrategi i metodekapittelet.

Hvordan skaffe artikler? Bruk lenka til PubMed fra fagsiden for å få tilgang til fulltekst og kopibestilling via . http://www.ntnu.no/ub/fagside/medisin

Hvordan skaffe artikler? Etter at du har gjort søket ditt i PubMed, kan du finne informasjon om muligheten til å få ut interessante artikler i fulltekst på flere måter fra trefflista. Treffliste i PubMed

Hvordan skaffe artikler? Pubmed & artikler som er fritt tilgjengelige på nettet: Informasjon om artikler som er fritt tilgjengelig på nettet står nå nederst i referansen (klikk på lenka). Lenke til gratis fulltekst kommer oppe til høyre sammen med NTNU knappen (se også neste lysbilde for plassering).

Hvordan skaffe artikler? Pubmed & NTNU-knappen: Klikk på hyperlenken for å komme til sammendrag og event. fulltekst. Lenke til fulltekst fra utgiver finnes for en del referanser, men virker bare når vi har abonnement eller artikkelen er gratis. NTNU gir korrekt informasjon om fulltekst, samt mulighet til kopibestilling

Opplysninger om referansen Her får du beskjed om fulltekst kun når du har tilgang, og lenkene fører nesten alltid direkte til artikkelen (Merk informasjon om event. begrensninger i tilgang!). Her kan du sjekke beholdning av trykt utgave (hvis artikkelen ikke er tilgjengelig på nettet). Her kan du bestille kopi via Bibsys (hvis fulltekst mangler). Forslag til andre relevante artikler knyttet til den valgte artikkel.

Hvordan skaffe artikler? Eksempel på en fulltekstartikkel: Pubmed & NTNU-knappen: Eksempel på en fulltekstartikkel: Bruk alltid PDF versjon for utskrift. Her kommer du først inn på nettversjon (html) av artikkelen. Utskrift av denne vil ofte bli feil og mangle bilder og figurer. Det er ikke alle e-tidsskrifter som har artikler i begge formater. Noen har kun en pdf-versjon. Andre (spesielt eldre hefter) kan kun ha en nettversjon.

Informasjon om event. trykt utgave ved Universitetsbiblioteket Legg inn lånenummer og etternavn. Legg inn event. beskjed til biblioteket Nødvendige data om referansen er overført automatisk Klikk en gang for å sende bestilling

medbib@ub.ntnu.no 72576680 Lykke til! Bruk basenes hjelpfunksjoner og tutorials hvis du står fast! Ta kontakt med biblioteket hvis du trenger hjelp! medbib@ub.ntnu.no 72576680 http://www.facebook.com/UBMedbib http://twitter.com/ntnu_ub_medbib Lykke til!