Likestilling som strategi ”en mangfoldig bydel i endring”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Advertisements

Fagforeningens arbeid for mangfold
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
Målbilde for min halvtime • Se instruktørrolle med litt nye øyne • Øke interessen for egne medarbeidere/ lærlinger • Noen tips og råd for hvordan du kan.
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
eksempler på HMS-faktorer:
Rådmannens informasjon til sektorutvalgene 2011
L O S Ledelse, organisasjon og styring i Bærum kommune
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20.
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
ERFARINGER FRA HAMAR Å kunne – ville – tørre!
Tone Marie Nybø Solheim, direktør helse og velferd KS
Avspark - mai KULTURETATEN Ny Hr-hverdag.
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
’Skolens navn’ ’Tittel på samlingen’.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid
Kun senter for Kunnskap og Likestilling. 2 Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å sikre at like kvalifikasjoner virkelig betyr i praksis.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid
Likeverdige tjenester i praksis
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
Forankring fryder! Sammen for en levende by Rådmann Inger Østensjø
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Endringsprosess som har ført til arbeidsglede
Vurdere deltidsstillinger omgjort til heltid
I N N S T I L L I N G % Opplysninger om søkerne:
Kommunen som arbeidsgiver
AKAN PRISEN 2005 AKAN I LARVIK KOMMUNE Larvik kommune Ca innbyggere Ca ansatte (2.200 årsverk) AKAN siden 1993 Vitalisert 2004/2005.
Oslo kommune Bydel Bjerke som arbeidsgiver INFORMASJON TIL POLITIKERE Terje Sletten personalsjef.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Roller og synsvinkler Bente Erlien
De ansatte opplever å bli hørt og anerkjent, og føler dermed trygghet og lojalitet. Bedriften får utnyttet unik kompetanse. Økt bevissthet til HMS-arbeidet.
Lærlinger i Bærum kommune
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Deichmanske bibliotek -Personalpolitikk
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Veiledning av nyutdannede i videregående skole Noen tanker med utgangspunkt i gruppeveiledning.
Medarbeiderundersøkelsen 2015
Likeverd som prinsipp, utfordringer og muligheter Pedagogiske konsekvenser for likestillingsarbeid og toleransebygging i barnehager (og ellers) Forelesning.
Utviklingsarbeid 06 – 07 Fortsatt fra gode til bedre barnehager. Hva har skjedd så langt:  Økt bevissthet rundt å utnytte kompetanse og det mennesker.
Definisjoner ARBEIDSGIVERPOLITIKK er verdier, holdninger og handlinger kommunen som arbeidsgiver praktiserer og står for i forhold til de ansatte. Arbeidsgiverpolitikken.
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 Samling for plasstillitsvalgte og verneombud i bydel Østensjø  Ny som tillitsvalgt  Roller og oppgaver  Samarbeid.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Elverum kommune: Arbeidsgiverpolitikk, -strategi, ledelse og Ugleskolen v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Likestilling i kommunalt planarbeid
Elin Stoermann-Næss, spesialrådgiver Kreftforeningen
Visjon, virksomhetside og verdier
Velkommen som ny medarbeider i Modum Kommune
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
1. Muligheter og utfordringer på Furuset og i Bydel Alna
Bufdirs arbeid med CRPD
Utskrift av presentasjonen:

Likestilling som strategi ”en mangfoldig bydel i endring” Strategisk plan: Personalpolitikk med vekt på like muligheter for alle Kompetente og engasjerte medarbeidere som sikrer tilpassede tilbud i dialog med brukerne og innbyggerne Vi ønsker å fremstå som inkluderende, forutsigbare, tydelige og redelige

Ulike løsninger er veien til helhet og likeverd

Vi er en flerkulturell bydel der mangfold gir muligheter og utvikling Beboere og brukere skal kjenne seg igjen i miljøet og på tjenestestedet Vi utøver tjernester som behandler alle likeverdig Vi praktiserer ikke-diskriminerende holdninger overfor brukere og medarbeidere Vi har ledere sikrer ansatte og brukere like muligheter

Alle vet hva som forventes: Ingen utsettes for trakassering Alle har rett til å bli sett, hørt og inkludert Vi behandler hverandre og brukere med respekt Alle gis samme mulighet til utvikling Slik kommer det til uttrykk hos oss…..

Føringer/arbeidsgiverpolitikk UKUL Likestillingsrepresentanter Lokale ”Trekanter” Ansvarsplassering Rapportering

Underutvalg av, medbestemmelsesutvalget (MBU) Forankret i Oslo kommunes og bydelens overordende planer og strategier Koordinere bydelens likestillingsarbeid og kompetanseutvikling Arbeide aktivt for et nært samarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjoner Fungere som inspirator, pådriver, motivator, igangsetter og rådgiver for tjenesteapparatet Spre informasjon til tjeneseteapparatet

(Likestillingsrepresentanter) Bydelsdirektør Toppleders team: Personalsjef Avdelingssjefer Tjenesteledere (Likestillingsrepresentanter) Personalnettverket MBU UKUL

Likestillingsrepresentanten : En spesiell pådriverrolle til arbeidet med likeverdighet på tjenestestedet Er tjenesteleders samarbeidspartner når det gjelder arbeid med likestilling og likeverd. Som kontaktperson: Videreformidler problemstillinger til tjenesteledere og UKUL Kontakt med fagforeninger og verneombud Delta på samlinger for likestillingsrepresentanter Pådriver i forhold til kurs og opplæring

Likestillingsrepresentanten : Pådriverrolle Tilpasning av det fysiske miljøet slik at det synliggjør mangfold. Oppmerksomhet på hvordan tjenestestedet er innrettet. Praktisering av Oslo kommunes ansettelsespolicy. Være aktiv og stille spørsmål i forhold til hvem som innkalles til intervju og eventuelt ansettes. ”Overvåke” arbeidsklimaet på tjenestestedet.

likestillingsrepresentant tjenesteleder tillitsvalgt verneombud

Den enkelte tjenesteleder har ansvar for arbeid knyttet til likestilling, mangfold og kompetanseutvikling i samarbeid med tillitsvalgte, likestillingsrepresentant og verneombud. Avdelingssjef har et samordnende ansvar for likestilling, mangfold og kompetanseutvikling innen sine områder og følge opp arbeidet gjennom årlige utviklingsplaner. Bydelsdirektøren har det samordnende ansvar for bydelen

Likestilling som system Rapportering Elektronisk Er det utarbeidet mål og aktivitetsplaner knyttet til de aktuelle lovene? (Likestillingsloven, Diskrimineringsloven og Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven) Har tjenestestedet utarbeidet indikatorer for likestillingsarbeidet? Er tiltakene i HPL for rekruttering av personer med minoritetsbakgrunn i OK fulgt ved ansettelser? Har tjenestestedet laget rutiner for deltagelse av Likestillingsrepresentanten i ansettelsesprosessen? Har likestillingsrepresentanten vært delaktig i ansettelsesprosessen? Deltar Likestillingsrepresentanten i Trekantmøtene?

Aktiv rekruttering av ansatte med ulik bakgrunn. Opplæring og kompetanseutvikling – hva gjelder både faglig- og personlig utvikling Holdningsskapende arbeid God dialog- og tett samarbeid med de ansattes organisasjoner Aktive- og engasjerte likestillingsrepresentanter Informasjon og erfaringsdeling

Fokus i alt vi gjør Om igjen og om igjen Si i fra – alles ansvar En evig vei fra ord til spor ”Dersom våre verdier bodde mer i våre hjerter enn på våre lepper ville vi kunne realisere toleranse”

Opplæring likestillngsrepresentanter Spørsmål i medarbeiderkartegging Fokus i leder- og medarbeidersamtaler Månedens tjenestested Kulturkvelder Prosjekter Trekantmøter Rapportering

Bevisst- og våkent lederskap Hvor er vi og hvor går vi? Kartlegging, helhetlig planlegging, målrettede tiltak Kontinuerlig fokus på holdning og forventning

”En mangfoldig bydel i endring” Blomstring Det umulige Sikring ”En mangfoldig bydel i endring”