Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Nytt luftrom på Østlandet i Oslo og Farris TMA ASAP * Roger Holm * Advanced Sectorization and Automation Project.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Advertisements

Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Luftromsproblematikken i Norge
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Fra ord til liv Mars 2011.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Innkjøpsprosessen i henhold til regelverket om offentlige anskaffelser Pr – ver.2.6 Offentlige innkjøpere skal overholde regelverket for offentlige.
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
telenor.com – forsideanalyse
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
Kommunekampen -Et trimtilbud med moderne vri. For folk i form til O-VM
Noen av sakene Norges Luftsportforbund jobber med Skolesjefsamling motorfly november 2011, Gardermoen John Eirik Laupsa.
Anskaffelser knyttet til TT-ordningen
Kristen Nygaards hus Status og planer. Hva skal gjøres •Ombygging. Enkelte områder. –Styres av TA sentralt –Den jobben som nå starter •Vedlikehold. Ganske.
BokSurf Admin. Åpne hyller nå!. 5. ALEPH Brukermøte Bibliotekenes hus Fredag 19. august 2005 David Massey, Bibliotekenes IT-senter AS.
OSLO ATCC VELKOMMEN OSLO-ASAP-TD-800, App 6.8.
Fagseminar 2011.
Kvalifikasjonsordning
ReSonare  Fra 2005 til i dag…… 2005: Hovedprosjektet avsluttet 2006: Overgangsprosjekt 2007: Overgangsprosjektet – LMS 2008: Prosjektet forlenges.
Referat •De tingene som vil taes opp på dette møtet er såpass viktige at vi bør ha 2 referenter som kan hjelpe oss med å samle trådene i ettertid. •Det.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Det europeiske initiativet til å unngå luftromskrenkelser Airspace Infringement (AI) Roger Holm.
Frokostseminar Bjørn Ove Klubbenes Fredrikstad kommune
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
Nytt HR-system  Info lederforum
Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling Arendal 8. mars Langesund 29. mars.
Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling 2009 Arendal 7. mars Langesund 21. mars.
Ledermøte 2008 Flysikkerhet Motorflyseksjonen. Handlingsplan 2008 Klubb PFT GAP-samlinger Omsette aksjoner fra skolesjefseminaret –Luftromskrenkelser.
Våre kunnskaper er de gode nok?
Seilflykonferansen 2010 Storefjell Resort Hotel
Seilflykonferansen 2008 Elverum, søndag 6. april Seilflyging i kontrollert luftrom.
”Tremånederskontroll” UNN, 27. og 28. sept Viktig problemstilling - slik handlingsplanen ser det Ventetiden er lang ved mange hørselssentraler.
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Når ble funksjonen opprettet? Vi skal se litt på funksjonen OPL og ansvarsområder Fagfunksjonen Operativ Leder.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 en tillitssak Rapportering av hendelser Roger Holm.
Hvordan lage en enkel grovanalyse
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 for Operative ledere, Flytryggingsledere og Instruktører i Mikroflyseksjonen Oppdateringsseminar Roger Holm.
Sikkerhetsarbeidet i HP seksjonen Paraglider og hanggliderulykker.
Ulike kalendervisninger I denne kalenderen ser vi en månedsvisning. Da har man en oversikt over hele måneden. Dette er Nokia Her er det en blå ramme.
OSLO OG OMEGN BILBRANSJEFORENING Side 1 BILFORLAGET AS Best på Bil!
Trondheim 23.august 2007 Å kunne velge å bo hjemme lengst mulig – en sentral verdi for de fleste.
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
1 Tom Refsum Aatlo Kommunal- og regionaldepartementet Valgforum – Trondheim – mars 2010 Manntall – Valg 2011.
Nettskjema v3.0 Oppsummering for allmøte med USIT og Lokal IT torsdag 15.des 2011 Av Dagfinn Bergsager, USIT.
Orientering til klubbenes sekretærer Mjær ungdomsskole 20. mars 2010
Erfaringsutveksling fra fylkespolitikken - Innledning ved Lars Salvesen Drøfting.
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
VI INVITERER deg/ditt firma til Søve som UTSTILLER PÅ MINIDYRSKU’N Sted: SØVE VIDEREGÅENDE SKOLE ULEFOSS Lørdag 1. juni 2013 Søve kan feire 120 år som.
Årsrapport fra operativ leder 2013 Det er fløyet 228:45 t ( DAY 185:45 / ACI 43:00) block totalt i året av 26 forskjellige piloter. Timeproduksjonen er.
NFA nytt april 2006 Hei på dere! Da er vi i det nye styret i gang for fullt. Vi har nå gjennomført 2 styremøter etter at flere av de mest erfarne medlemmene.
Internett Bydel Vestre Aker Media- og informasjonshåndteringsseminar
Vår, sommer og høstsesongen 2014 Tirsdagstrening/treningsløp Fast klubbtrening i ulike terreng tirsdager fra april til september. Her er det løyper i ulike.
Halvorsbøle, sept MENIGHETSMISJONEN.
smarttelefon, nettbrett og PC
Strategiweekend Vatnar Ungdomssenter Fredag 4. – 5. april 2008 Hjelpemidler for å få til en effektiv kommunikasjon.
Nye rutiner for ID-kontroll av utenlandske arbeidstakere
1 v/ seniorrådgiver Siri Dolven, Kommunal- og regionaldepartementets valgkonferanse, Gardermoen februar 2011 Manntallet, endringer av valgkretser.
Tildeling til brukerorganisasjonene søknader som søkte om kr. Budsjett 2015: kr.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Oslo ASAP Oslo Advanced Sectorisation and Automation Project ”Point Merge”
Nye nettsider Elvur Thorsteinsdottir Dialogmøte.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Vi ønsker vel å svare nei når vi får dette spørsmålet! Er det risikabelt å fly?
FREDRIKSTAD KOMMUNE Digitale reguleringsplaner Per Henning Bjerva.
Hovedprosjekt Fagnr: ITF stp. Vår 3.klasse
Ta med Jordball Isopormåne Liten jordball Solomkrets Solsystemskalafil.
Spore eldre steder med GPS-klokke
Luftfartsloven, BSL’er og
Årshjul for klubber og idrettsråd i Rogaland idrettskrets 2019
Utskrift av presentasjonen:

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Nytt luftrom på Østlandet i Oslo og Farris TMA ASAP * Roger Holm * Advanced Sectorization and Automation Project

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Hva som blir endret Oslo og Farris TMA grenser og høyder Kjevik TMA Enkelte frekvenser

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Kunngjøring og informasjon Det har siden 2002 vært Avinors politikk å ta betalt for abonnement til deres AIP med alle nødvendige opplysninger som vedrører sivil luftfart i Norge. Dette gjelder informasjon som må være de kommersielle brukerne i hende i god tid før endringen skjer. Dette resulterer i at GA flygere blir sulteforet med informasjon om hva som kommer inntil den dagen endringen skjer. Fort de fleste er dette greit, men for de som skal forberede seg selv og sin klubb med kursing og oppdatering er dette for sent. Det er søkt løsninger på dette i NLF, men en har ennå ikke kommet fram til en gunstig ordning med Avinors nåværende ledelse. Endringer skjer alltid på en AIRAC dato, natt til hver 4. torsdag, og for ASAP skjer dette den 7. april. Fra den dagen ligger all info på IPPC.no fritt tilgjengelig.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Kart og GPS Avinor har lovet å utgi neste 1:500,000 kart innen 7. april. Det er såpass kort tid siden nåværende utgave ble levert (august 2010) at man burde få neste utgave for en lavere pris. Forsvaret leverer neste oppdatering av 517AIR (1:250,000) i juni. Dette kartet er beregnet for helikopter, så det burde passe godt til mikro. Alle seriøse GPS leverandører leverer oppdatert kartverk. Det er viktig at hver og en av oss som har en GPS med flykart kjøper en oppdatering av forhandler eller via Internett etter 7. april.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Frekvenser Det blir enkelte endrede frekvenser i dette området, bl.a Oslo Control, Director og Arrival til Gardermoen. NLF vil bringe en liste på nettsidene med de linker som er klar når vi får den frigitt fra Avinor. Endringene er i prosess, og arbeidet er p.t. ikke ferdigstilt. Det er mye etterarbeid med detaljer, derfor kan det ikke lages noen komplett liste før i mars måned.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Luftsportsområder Disse kan åpnes av alle brukere etter behov. De hvite er for seil og HG&PG De blå er for motor og mikro.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Kurs for åpning av luftromsblokker Den 12. mars 2011 blir det arrangert et kurs på Røyken kontrollsentral for de klubbene som har behov for å be om å få åpnet luftromsblokker. Der vil man vise hele prosessen hvordan det foregår, og man får stifte bekjentskap med noen av dem man kommer til å treffe på telefonen når man ringer til Røyken. På den måten håper man å senke terskelen til å ta kontakt og be om luftrom. Det er vesentlig seilflygere, hang& paraglider-piloter og acroflygere som vil ha behov for dette, men mikro er også invitert. Interesserte henvender seg til sine respektive fagsjefer.

Oppdateringsseminar 5. – 6. februar slutt -..det neste som står for tur med luftromsendringer er større deler av Sør-Norge syd for Trondheim (SNAP*). Deretter kommer et tilsvarende prosjekt for Nord-Norge. Mer info vil komme ettersom prosjektene skrider fram. * Southern Norway Airspace Project