Barn, sukker og mat.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

ERNÆRING HIL FOTBALL.
Heidi Ødegaard Gammelsrud
Kosthold og trening med fokus på syklister
Råd for et sunt kosthold (1)
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
Uten mat og drikke.
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
«3 muffins i døgnet» - Hva inneholder maten?
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 2 Barn og kosthold
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Marianne Dahlum Helsesøster
Kurstreff 2 Kroppen trenger mange forskjellige stoffer for å fungere optimalt! Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som.
PP-presentasjon 16 Lev sunt. Nivå 2.
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Kostsirkelen.
Diabetes - sukkersyke.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hvorfor og hvordan mer sjømat i barnehagen?
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
Prestasjonsmat for idrettsungdom
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Tallerkenmodell og Karbohydrater Uke 8. Tallerkenmodell.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Klikk for å redigere undertittelstil i malen Ernæring og prestasjon Før –under - etter.
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Tryggleik og ernæring for trivsel og god eldrehelse
Kompetanseheving sukker
Kurstreff 2 Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som er i maten, med ekstra fokus på karbohydrater og fiber. Men først.
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Ressursgruppe Helsestasjon Stavanger Kommune, 2015
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Undervisningsmateriell om sukker
Problemstilling: Er periodisk fasting bra for deg?
Oppgaver Næringsstoffer
Korn, Frø og kornprodukter
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
SUKKERSKOLEN Til bruk i frisklivssentraler, tannhelsetjeneste og andre helsetjenester «Sukkerskolen» er et undervisning- og veilendingsverktøy til bruk.
Kompetanseheving sukker
Hva gir oss energi i maten
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Vitaminer og mineraler
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Kompetanseheving sukker
Vitaminer og mineraler
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Barn, sukker og mat

Agenda Matens utvikling i barnehager og skoler Kroppens behov Sukkerets påvirkning i kroppen Fordeler med mindre sukker Hva kan vi gjøre?

Hvor er vi på vei? Travel hverdag- snabbkost Sukker i det meste Mye raffinert mat- lite næring

Er det så viktig? Bilen trenger bensin- vi trenger mat Hva skjer når bilen får forurenset bensin? Hva skjer med kroppen med feil bensin?

Hjernen trenger glukose Finnes i brød, pasta, frukt, grønnsaker Sukker For lite gjør oss sløve, konsentrasjonsproblemer, irritable

For mye sukker Hyperaktiv Raseri, aggresjon Konsentrasjonsprobl. Dårlig hukommelse Angst, uro Kløe Mage- tarmproblemer Diabetes type II

De vanligste fellene Saft, brus Skjulte kilder som yoghurt, ketchup,sylt, frokostblandinger, ferdigmat

Sukker- en tyv Stjeler viktige vitaminer og mineraler fra kroppen Demper smaksløkene Økt inntak gir større behov

”Åtte av ni frokostblandinger beregnet spesielt på barn inneholder for mye sukker, viser en test gjennomført av bladet Råd & Rön. Også kornprodukter beregnet på dem som vil tenke på vekten inneholder mye sukker”!

Hva kan vi gjøre? Frokost viktig!!! Legg frem ferdig oppskuren frukt Se kaker og boller som noe festligt, ikke noe som hør hverdagen til Bruk andre søtningsmiddel, f.esk fruktose i små mengder Lørdagsgodt- ikke hverdagsgodt! Tallerkenmodell

Riktig næring er god gjødsel!