Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

ERNÆRING HIL FOTBALL.
Råd for et sunt kosthold (1)
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Tone L. Bie, 2014.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
Uten mat og drikke.
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
«3 muffins i døgnet» - Hva inneholder maten?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Et sunt kosthold.
Fit tilbyr en annerledes, og smartere, tilnærming til endring av kroppsfasong. Med Fit handler det ikke om tallene på vekten, eller om telling av kalorier..
Generelle ernæringsanbfalinger
Marianne Dahlum Helsesøster
PP-presentasjon 16 Lev sunt. Nivå 2.
Påbudt merking av matvarer (1)
Restitusjon og kosthold
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Kurstreff 4 Kurstreff 4 med matlaging.
Torsdag 14. juni 2012.
Vitaminer.
Kostsirkelen.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 1.
Samtale 3.
MULIGHETER FOR VEKST TIL KATEGORIEN MELKEALTERNATIVER
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
 Kosthold i fokus  Butikkene blir bedt om å påvirke kundene til å spise sunt  Småbarna bestemmer hva familien skal spise til middag  Ungdom velger.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Nøkkelhullet – enkelt å velge sunnere Navn, sted, dato.
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Har du lyst å lage sunne proteinpannekaker? – CompareKing.no.
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Orkla Matbarometer Danmark 2016
Livsstilsendring Uke 6.
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Oppgaver Næringsstoffer
Nøkkelhullet Enkelt å velge sunnere
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Kroppens byggesteiner.
SUKKERSKOLEN Til bruk i frisklivssentraler, tannhelsetjeneste og andre helsetjenester «Sukkerskolen» er et undervisning- og veilendingsverktøy til bruk.
FETTSKOLEN.
Tiltakspakke for forebygging og behandling av underernæring
Praktisk mat Uke 12.
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Vitaminer og mineraler
Livsstilsendring Uke 6.
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon? Hvor mange porsjoner grønnsaker får du til i løpet av en uke?

Stasjon 2 KORNBLANDINGER Sammenlign produktene –Fiberinnhold –Tilsatt sukker Hvilken kornblanding ville du valgt som en ”god start på dagen” hvis du skulle gå skritt?

Stasjon 3 SUNN SNACKS Sammenlign snacks alternativene –Sukker, fett og salt Hva har du i din godtepose? Hva vil du anbefale dine kursdeltakere som et sunnere alternativ til potetgull og godteri?

Stasjon 4 BRØD og PÅLEGG Smak på brød-alternativene. Hvilket brød er grovest? Sammenlign påleggstypene –Energi og fett ”Lag” din matpakke- hva inneholder den?

STASJON 5 SMØR og OLJER Hva er den primære kilder til fett i kosten din? Hva tror du er bra og dårlig fettkvalitet? Smør/margarin/oljer –Hva bruker du? –Hvor mye bruker du per dag?

Stasjon 6 SMOOTHIES Godt og enkelt?

STASJON 7 Økonomi Bruk verktøy 5 for diskusjon –Er sunn mat dyrt? –Utgifter til mat –Erfaringer