Idretten snakker med kommunen, ved hjelp av idrettsrådet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MIF Toppfotball Elitelag 2014
Advertisements

Inkluderingsarbeid i idrettslaget. INKLUDERINGSKONFERANSE januar – 2011 Svein Femtehjell.
2 alternativer for utvidelse av Langhushallen
Presentasjon Oppvekst og kultur
Anlegg Spørsmålet var:
Varhaug Idrettslag Alltid best sammen
Presentasjon Kolstad Håndball
Mål! Gi forståelse for hvordan norsk svømming er bygd opp
Idrettens nasjonale rammebetingelser
IdrettsregionEn – studiebyEn anlegg, aktivitet, arrangement
Utdrag resultat Svømmeaksjonen Resultat utvikling 2010 Tatt i betraktning at 36 % av barna som var med i aksjonen i 2010 var 6 åringer er det fantastisk.
for foreldre til nye 1. klassinger.
Presentasjon Ålvik Idrettslag Oppdatert september 2008.
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
MIF Toppfotball Elitelag 2013 Presentasjon. Grupper og lag • Lag: G16 elite, G19 elite og rekrutt(3 divisjon) • Treningsgrupper: G16 og G19\rekrutt.
Finansiering av Vegbygging
SAMMENLIKNING KLIKKPRIS AVTALE MED RENT-A-PRINTER LEIE AVTALE
Hokksund Idrettslag Barn og unge Aktivitet tilpasset hver treningsgruppes ambisjonsnivå Ungdom / voksen Sportslig satsing, eventuelt i samarbeid.
Seminar for nyansatte i flyktningetjenesten
Endrede treningstider for Moss Svømmeklubb Oversendt Skole Oppvekst og Kultur utvalget i Moss første gang Oppdatert pr For mer informasjon,
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Innspill fra Drammen Idrettsråd Til ny Temaplan for idrett på Bystyremøte 8 oktober 2013.
Dialogkonferanse billettkontroll, samt vektertjenester for nattilbudet
”Fredrikstad-idretten mot 2010” Hovedmålsetting Fredrikstad-idretten har som mål å opprettholde og styrke et allsidig og mangfoldig tilbud gjennom idrettslagene,
Østfold Idrettskrets Strømstad, 23. oktober 2010 Per-Kristian Dahl ordfører i Halden Norge starter i Halden.
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Prosjekt Kveldsorientering i Oslo Oslo Bedriftsidrettskrets og Akershus og Oslo o-krets i samarbeid med klubbene (Også Romerike Bedriftsidrettskrets)
Kongsvinger tennishall
Hokksund Idrettslag
Oppsummering fra work-shop mellom hovedstyret og styrene i håndball og fotball Verdiene våre Virksomhets- ideen Visjonen vår Lokal- miljøet Idrettslig.
Fri flyt av 60 tonn Dag Skjølaas næringspolitisk rådgiver.
Cathrine Eriksen, ansatt som idrettskonsulent i ØIK fra og med 1
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Hva sier tallene oss?.
Hallfordeling DFI Nye rutiner og kriterier. Rutiner hallfordeling Hallfordelingsansvarlig skal innhente de ulike gruppenes treningsbehov i hall og gymsal.
Medlemsutvikling Rakkestad Rotary
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Hvordan vinne kommune- og fylkestingsvalget 2011? Børre Rognlien, 2. visepresident For Østfoldidretten 22. oktober 2010.
Idrettsårbok 2013 Byråd for kultur, næring, idrett og kirke Helge Stormoen Tirsdag 30. september.
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet – revidering Juni 2009 Rådgiver.
Økonomi/G2003.
Sentral støtte = lokal frivillighet? Stimulerer eller fortrenger statsstøtten den lokale frivilligheten? Eller betyr ikke idrettspolitikken så mye? Ståle.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Tromsø Mellom OL og Gullegget. Tromsø 1. Idrettsanlegg bygd på 70 og 80-tallet og de siste 4 år i offentlig regi. 2. Private anlegg bygd i perioden mellom.
Ullensaker Idrettsråd Handlingsplan NIF’s strategier ”de 11 løfter” Handlingsplanen 2005 – 2007 til Ullensaker Idrettsråd tar utgangspunkt.
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
TITLE Hvordan går det med målene?. | 2 Klubbenens mål: Netto ett nytt medlem pr. klubb Status? Maksimalt tap av medlemmer pr år: 5% Status: 3% Kvinneandel:
To viktige definisjoner
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
Presentasjon. Har din kommune fått midler fra:  Penger fra Norges 50 største stiftelser?  Deles ut 13 milliarder årlig  Har din kommune fått statlige.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Spillemidler til idrettsanlegg
Reglement for bruk av flerbrukshaller/gymnastikksaler til nærmiljøaktiviteter Komite TKF 4.mai 2017.
IDRETTSHALLER Driftsøkonomi flerbrukshaller
Kriterier - hallfordeling stor bane
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Hvordan står det til med…
Prinsippskissen Klubbhus Flerbrukshall/ utvidelse av hall Fotballbaner
DNV-S ØKONOMI.
Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund
Anleggsbehov og investeringsplaner
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Årshjul for klubber og idrettsråd i Rogaland idrettskrets 2019
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
Utskrift av presentasjonen:

Kort presentasjon av Idrettsrådet i Trondheim Anne-Lise Bratsberg, leder

Idretten snakker med kommunen, ved hjelp av idrettsrådet Vi har en avtale med kommunen som regulerer samarbeidet mellom idretten ved idrettsrådet og kommunen.

Areal Vi er opptatt av areal ! Vi bruker derfor mye tid på å følge med på kommunedelplaner og reguleringsplaner. Uten areal får vi ikke etablert nye idrettsanlegg, og vi må bare innse at flere typer idrettsanlegg er svært arealkrevende. Samtidig ser vi at det er hensiktsmessig med lokalisering i bomiljø som bygges ut, og i kobling til skoleanlegg. Flerbruk/sambruk gir økt utnyttelse og mer rasjonell utnyttelse av økonomiske midler av begrensa omfang. Vi må også utnytte eksisterende anlegg best mulig.

Areal til organisert aktivitet Areal til egenorganisert aktivitet? Vi stiller to spørsmål! Settes det av nok areal til organisert aktivitet, og Settes det av nok areal til egenorganisert aktivitet. Parker og utomhusareal er områder som må tilrettelegges for aktivitet.

Fordeling av halltid og penger LAM-midler, Kommunale midler, og fordeling av halltid i hele trondheim Fordeling av hall, bane, is og svømmehalltid skjer i nært samarbeid med kommunen og de viktigste særidrettene. Vi er imponert over velviljen til enkelte særkretser til tider.

Fordeling 2013 60 000 timer fordelt på ca. 60 anlegg 5 357 000 kroner i LAM-midler 3 990 000 kroner i kommunale midler Timer halltid i 2011: Nesten 60 000 timer fordelt på 58 anlegg. Lokale aktivitetsmidler i 2011: 5,1 millioner kr. Kommunale midler i 2011: 3,7 millioner kr.

Bistår kommunen, bistår klubber, uttaler oss om kommunens planer, er vaktbikkje… Innstiller til idretts-stipendet til kommunen. Følger opp vedtak gjort av kommunen. Kommunen er med på alle styremøter hvor aktuelle saker gjennomgås. Bistår med innspill i arealsaker. Idrettsrådets administrasjon kan samarbeide med kommunen på dagtid og bistå klubber. Alle styremedlemmer gjør jobben på frivillig basis.

Aktuelt Fri hall og baneleie Flerbrukshall i stedet for gymsal Ladeanlegget og Heimdal vdg skole Viktige ting som vi er opptatt av akkurat nå – denne endres fortløpende!

Prioritetslista Oppdateres årlig Prioritetslista er idretten sin prioritering av anleggsbehov. Fordi vi er så heldige å ha et generelt vedtak i kommunen som sier at det skal bygges flerbrukshaller i stedet for gymsaler ved nybygging av skoler, så er det skolesektoren som nå står for mye av utbygginga på anleggsfronten. Ønsker et tilsvarende generelt vedtak på fotballbaner knytta til skoler. Vi har derfor prioritet på anlegg til idretter som ikke uten videre er i stand til å stå for dette sjøl. Vi prøver også å tenke utradisjonelt. Hvorfor ikke utnytte kjellerareal i helse- og omsorgsinstitusjoner? Disse har små gymsaler også….. Anlegg vi nå jobber med er Lade, tennis, bordtennis, skyting, kampsport, basishall turn, svømming, rulleskiløype-Granåsen,

Inkluderingsarbeidet i Trondheim Idrerttsrådet har satt arbeidet ut til STIK å forvalte midlene fra NIF, samt en pott fra Trondheim kommune. Mange lag er involvert, men som dere er godt kjent med er det ett idrettslag som har jobba svært mye med inkludering. Det er Kolstad idrettslag, både fotball og håndball. Bydelen har svært stor andel flerkulturelle, og dette gir spesielle utfordringer i å drive et idrettslag også. Dette vil lagene fortelle om sjøl. Kolstad håndball har nettopp bedt om IRTs hjelp til å skaffe driftsmidler til videreføring sv prosjektet de har hatt I tre år, som har vært finansiert av ekstrastiftelsen. IRT er imponert over arbeidet som er lagt ned av klubben, men vi kan ikke støtte en prosjektstilling som bare kommer en bydel tilgode. Men vi vil arbeide for at arbeidet videreføres, blant anna inn mot ny Plan for idrett og friluftsliv. Og at hele byen får glede av arbeidet.