Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund"— Utskrift av presentasjonen:

1 Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund
Det arbeides med å se på muligheten til å bygge en flerbrukshall på Lovisenlund. Man ønsker med dette å gi et utvidet og bedre aktivitetstilbud til fylkets og kommunens idrettsliv. I tillegg ser man en unik mulighet til å styrke kommunens generelle folkehelse, ved å legge til rette for mosjons- og turliv i hallens nærområde. Man ønsker med dette å gi et tilbud til kommunens befolkning både når det gelder både den organiserte- og det uorganiserte idretten.

2 Prosjekteres etter en fasemodell
Fasemodellen skal sikre at det fremskaffes forsvarlig underlag for alle beslutninger, og at eventuell videreføring til neste fase er knyttet til formelle milepæler i Hovedstyret. Gjennom fasemodellen skal man sikre at alle aktiviteter utføres på riktig tidspunkt for å hindre at det brukes unødvendige ressurser.

3 Forprosjektet …. Forprosjektet er avsluttet. Man har: Evaluert behov
Avklart funksjonskrav Sett på tekniske spesifikasjoner Kartlakt kommunale rammebetingelser Sett på finansieringsløsninger Estimert bygge- og driftskostnader Vurdert samarbeidspartnere Man har ved forprosjektets avslutning vurdert at prosjektet bør gå videre til neste fase.

4 Utviklingen for friidrettshaller i Norge siste 10 år:
Friidrett har blitt en helårsidrett med innendørs og utendørs sesong. Det er bygget mange haller, som hever kvalitet på trening i vinterhalvåret. Steinkjer Haugesund Bergen Sandnes Trondheim Ulsteinvik Bærum Nes (på Romerike) Grimstad (under bygging)

5 Tilbud i dag: Nærmeste friidrettshall er Bærum og Grimstad (i ferd med å bygge) Eneste gjenværende aktiv friidrettsklubb i Larvik Vestfold mangler dette tilbudet til sine friidrettsklubber Vil også gi et tilbud til befolkningen i larvik.

6 Plassering Plassering av en friidrettshall på Lovisenlund vil gi regionen et løft med gode treningsmuligheter for mange klubber i Vestfold og nedre Telemark

7 Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund
Plassering Nærhet til eksisterende anlegg på Lovisenlund Bøkeskogen i umiddelbar nærhet Et enda tydligere startpunkt for Vestmarka når E18 legges i tunell Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund

8 Lovisenlund ligger sentralt i kommunens mest sentrale friluftsområder, med nær tilknytning til Bøkeskogen, Vestmarka og Farrisvannet.

9 Bøkeskogen har anslagsvis mellom 60. 000 til 70
Bøkeskogen har anslagsvis mellom til mosjonsbesøk hvert år. Det er bra men potensialet er mye større.

10 Behov Klubbens aktivitet er spredt over hele kommunen. Ønske om å samle all aktivitet ved Lovisenlund. Hall som dekker behov for trening for alle friidrettsøvelser, håndball, fotball og andre hall idretter som krever stort areal. Hallen skal være en flerbrukshall ikke bare for Larvik Turn, men også for folkehelsa i Larvik. Garderobeanlegg Mulighet for å løpe innendørs

11 LT primærbehov Friidrett Håndball 200m løpebane 4 baner
60-100m 3-4 baner Stavmate Høydemate Lengde, tresteg Kastsegl, spyd Bane utenfor 200m rundbane Håndball 1 håndballbane full standard 40X20 + mål og sikkerhetssoner , 2 med redusert lengde Oppvarmingsfasiliteter, benytte løpebaner

12 Potensielle brukere Larvik Turn & F
Håndball-, fotball-, og friidrettsgrupper Andre idretter: Klatring, bordtennis, judo, taekwondo, kickboksing, boksing, futsal og innebandy Folkehelseprosjekt: Åpent for alle Frivillige, semiproffe; LOT, Bøkeskogens venner og Kilens venner Profesjonelle aktører Lege, Fysioterapi og treningssenter

13 Regulering av området Det arbeides med ny reguleringsplan for Lovisenlundområdet

14 Hallen tenkes plassert på det åpne området mellom bøkeskogen og Lovisenlund Idrettsplass.
Man ønsker å utforme hallen slik at trærne i Bøkeskogen er det høyeste elementet. Hallen planlegges derfor noe nedsenket i terrenget slik at den ikke blir dominerende mot Bøkeskogen.

15 Plassering av hallen

16

17 Grunnriss av hallen

18 Snitt av hallen

19

20

21

22

23

24 Felles - alle brukere Oppbevaringsrom Garderober
Mulighet for basis/styrketrening Kontorer Møterom Kiosk/sosiale rom Verksted Sekretæriat Service Tribuner Klatrevegg

25 Hallen er tenkt benyttet daglig av flere grupper/lag med ulike aktiviteter samtidig.
Hallen vil være «hjertet» og servicesenter i et større aktivitetsområde (Lovisenlund/Bøkeskogen/Vestmarka) for mange brukergrupper både organiserte og uorganiserte. Halltiden deles inn i 2 økter (dagøkt og kveldsøkt fra ) Mosjonslag/Folkehelsegrupper/enslige vil også få tilgang til herre/dame garderober for skiftemuligheter før egen aktivitet i hall/Bøkeskogen/Vestmarka/annet Andre grupper (skoler/pensjonister m.m) kan tildeles tid på dagtid fra på ukedager. Hallflaten kan deles i 2 eller 4 gjennom nett fra taket som gjør at flere grupper kan trene uforstyrret på eget område. Nett fra taket kan også dele løpebanene fra spilleflaten som gjør at løpetrening kan foregå samtidig med aktiviteter på hallflaten.

26 Utenfor ytterste løpebane vil det tilrettelegges for en rundbane
Utenfor ytterste løpebane vil det tilrettelegges for en rundbane.  Denne kan brukes hele året og er tenkt brukt til folkehelse/uorganisert trening (løp/gang) på de årstider/værforhold hvor utetrening er vanskelig å gjennomføre. Friidrettsgruppa i Larvik Turn vil ha faste treningstider i hallen på ettermiddag kveld på utvalgte ukedager.  Andre lag/foreninger innen friidrett/andre klubber i Vestfold kan/vil også kunne tilbys/tildeles treningstid i hallen på ettermiddag/kveld. Dette vil være det første innendørsanlegget for løping/friidrett i Vestfold og vil gjennom det gi alle innen løp store utviklingsmuligheter. Løpebanene vil ikke minst gi friidretten i Vestfold en unik mulighet for et næranlegg til å trene og forberede seg på tider av året hvor utetrening er umulig for løp på større områder.

27 Flerbrukshall med vekt på fler og bruk.
Det skal ikke bygges en hall for de store anledninger, men en hall som oser av svette og latter .

28


Laste ned ppt "Planlegging av flerbrukshall på Lovisenlund"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google