Dyr i skogen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Om å plage en rød fisk..
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor.
Hvordan kroppen er bygget og fungerer
De dårige følelsene. Veiene ut..
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Råd til barn og foreldre
Kapittel 14 På tur i skogen
Fransiscas unger Katten ble borte fra nyfødte unger. Men Jim tok vare på dem og en hektisk tvilling tid begynte. De var to stykker. Begge hankatter. Vi.
En presentasjon av patruljen ekorn.
DYR.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Torsdag 21. juni BIE Sommerskole ved Wenche (W) og Ulf (U)
KLESMØLL (Tineola bisselliella)
Nye klær –nytt hus. Forandring Fryder - Klær Klær – synd og tilgivelse Sakarja 3,1-5 Så lot han (engelen) meg se Josva, ypperstepresten, som stod foran.
Sett inn riktig tid/form av verbet
AFRIKA.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
BJØRN.
Hodelus kan ikke hoppe eller fly
Påskequiz!!!.
Bruk av læringsstrategier på 7.trinn
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Naturstien i Borgundgavlen er opparbeidet av Det norske Skogselskap, Møre og Romsdal. Naturstien er 1,4 km lang og ligger i et område som disponeres.
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Klapperslange Leseøving.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
BASISTRENING TJENSVOLL FK JENTER
De lever i grupper som heter flokk. Der lever mange hunner og kalver.
Til Noas ark.
Norske landskap Ulf Skauli
GOD DAG!.
Kaniner er dyr Det er mange som tror at kaniner alltid er fredlige dyr men det er ikke sant. Det er noe som egentlig er kanin men blir kalt hare. Hare.
Laget av Karl Ivar og Ole Martin.
Dyr i Australia Koalaungen
Et land langt mot nord:
Snakk om psykisk helse på din arbeidsplass. Psykiske helseproblemer - ofte årsak til sykefravær Om lag 20 prosent av det totale sykefraværet skyldes psykiske.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Les og svar: Kirre er en gul katt. Hun liker fisk. Kirre sover mye. Da drømmer hun. Ofte drømmer Kirre at hun spiser fisk. En gang drømte hun at en fisk.
Vær meg nådig, Gud. Vær meg nådig
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Den norske bjørnen (ursus arctos)
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
En løve.
En ulv. En Ulv..
En apekatt.
Dikt.
Vinter i naturen Uteped
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
PREPOSISJONER.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
Lyd Luft som flytter seg. Læringsmål for emnet: Hva er lyd? Hvordan blir lyd til? Hva skjer når lydbølger når øret vårt? Hva er et stemmebånd? Hva er.
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
Fuglene synger om våren  Mange fugler kommer til oreskogen for å hekke.  Da er det mye fuglesang.  Det er hannene som synger for å lokke til seg.
KJÆRLIGHET OG KJØNNSROLLER
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:
Frem.
Kurs i sikkerhet og hestekunnskap
Lite hus med en dør så blå, skal vi gå å hilse på?
Dyr.
Jæren og Sandnes KAL Geir Nordvik
Luftens jegere
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Vitaminer og mineraler
Livets historie.
Hodelus kan ikke hoppe eller fly
Utskrift av presentasjonen:

Dyr i skogen

Bjørn

Bjørn Om vinteren går bjørnen i hi. Den finner seg en grotte eller en hule som den ligger noen måneder i. Den våkner av og til og holder vakt mot farer. I denne tida tærer den på kroppens fettlager. Hunnen føder unger ungene i det trygge hiet om vinteren. Hun kan få opptil tre unger. Hun er en påpasselig og streng mamma, som gir ungene klar beskjed vis de går for langt vekk fra henne. Bjørnen liker å spise fisk som den fanger med sine kraftige labber.

Gal mann http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nnf-M-iOB-M#t=7s http://www.youtube.com/watch?v=8bTj7on4W3Q&feature=player_detailpage

Rev

Rev Reven sover mest om dagen og er aktiv om natten. Den kommer frem i skumringen for å jage små pattedyr som hare og jordrotte. Reven kan også ta fisk, frosk, insekter og frukt. Hunnen føder 4-7 unger i et hi. Ungene dier moren (drikker melk) i en måned før den spiser halvfordøyd mat som foreldrene gulper opp til dem.

Ulv

Ulv Ulvens hyl kan høres på mils avstand. Men hvorfor hyler den? Blant annet for å markere reviret sitt og for å samle flokken når de har kommet bort fra hverandre. Ulven lever i flokker med 5-10 dyr. Flokken ledes av en alfahunn og en alfahann. Det er bare det dominerende paret som får pare seg og få barn (alfa hunn og hann).

Hubro

Hubro Hubroen har store runde gule øyne og lange fjærdusker på hodet. Den store rovfuglen sitter høyt oppe på en grein, og med sitt skarpe syn og sin skarpe hørsel registrerer den hver bevegelse på bakken. Den ligner på en ugle men er ikke det.

OI Verden er jammen stor Gaupe

Gaupe Gaupe ligner en stor katt. Den er lett å kjenne igjen på hårduskene på ørene og den korte halen. Om dagen hviler gaupa på en berghylle eller en grein. Gaupas fotavtrykk er mye, mye større enn en vanlig katt.

Gaupejakt http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=i9xM9JhWvdE

Ekorn

Ekorn Sent på sommeren begynner ekornet å samle sammen vinterforråd av mat. Det finner bær, nøtter og frø som den graver ned i reviret sitt. Ekorn spiser også egg som den stjeler om våren. Ekornet er skogens akrobat. Det klatrer opp og ned trestammer og hopper fra grein til grein.

Hjort

Hjort Hunnen kalles for hind. Om våren får hun en kalv som har hvite flekker i pelsen. Den kan reise seg med en gang den er født. Kalven dier moren i fire måneder og blir hos henne i et år, til hun får ny kalv.

Ferdig med Dyr i skogen Laget av Andreas