Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kurs i sikkerhet og hestekunnskap

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kurs i sikkerhet og hestekunnskap"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kurs i sikkerhet og hestekunnskap

2 Innhold Hestens instinkter og adferd. Kommunikasjon med hest.
Hestens anatomi. Hold hesten frisk – dyrevelferd. Hvis ulykken er ute. Hest i trafikken. Sikkerhet i stall. Lasting av hest. Mønstring. Ridning, oppvarming, konkurransebanen.

3 Hestens instinkter og adferd.
Flokkinnstink – fluktinnstinkt- forsvarsmekanisme-

4 Sanser Syn Synet Hestens øyne er plassert på hver side av hodet, slik at den har et stort synsfelt og lett oppdager farer både på nært hold og langt unna. Hesten kan se nesten hele veien rundt seg selv. Det er bare kroppen og hodeformen som gjør at den ser lite rett framfor seg, og den har et smalt blindt område rett bakover. Hesten har ikke noe område med helt skarpt syn, slik mennesker har. Hesten er avhengig av å bevege hodet for å vurdere avstander til gjenstander. Hesten har bedre nattsyn enn mennesker. Bruker lenger tid på fokusendringer og lysendringer. Hesten er ekstremt langsynt.

5 Lukt og smak Viktig for hestens overlevelsesevne. Brukes til å finne mat, vann, velge ut mat og oppdage rovdyr. Smakssansen har nær sammenheng med luktesansen. Hester kan ikke kaste opp så den gode lukte og smakssansen hjelper hesten til å sortere usmakelig og skadelig mat.

6 Hørsel Hesten hører veldig godt og kan oppfatte toneleier som både er høyere og lavere enn vi mennesker kan. Ørene er traktformet og kan vris nesten helt rundt. Hesten kan i tillegg bevege ørene uavhengig av hverandre. På den måten kan hesten fange opp lyder fra alle kanter, og det er nettopp slik den oppdager mange farer. Ved hjelp av ørene og kroppsspråket viser hesten også om den er redd, nysgjerrig eller sint.

7


Laste ned ppt "Kurs i sikkerhet og hestekunnskap"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google