Sykehuskjøkken – et Gorumetkjøkken

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
Fra ord til liv August 2012.
Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag
Råd for et sunt kosthold (1)
Tekster til kapittel 5 LearnNoW.
Seksualitet og samliv Ms-konferansen, Stjørdal 6.mai 2014
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Vår tids paradoks Klikk for neste side .
Matlaging – en tankefull og komplisert praksis
Styrking av elevers grunnleggende ferdigheter gjennom aktiviteter innen målområdet mat og helse.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Tiril Gaare Mikkelsen Klinisk ernæringsfysiolog
Generelle ernæringsanbfalinger
Matkultur.
Velkommen til skolegudstjeneste
Marianne Dahlum Helsesøster
Jeg er taknemmelig... - for mannen, som ligger på sofaen med avisen, fordi det betyr, at han er hjemme hos meg og ikke på vertshus.
Med sekken full av penger!
PP-presentasjon 16 Lev sunt. Nivå 2.
Påbudt merking av matvarer (1)
Fløtepotet – til enhver anledning
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Tradisjonsmat på sykehjemsfat Sykehjemskokkene skriver kokebok
Bokpresentasjon Bergen
Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon?
Kurstreff 4 Kurstreff 4 med matlaging.
Kapittel 10 På treningssenteret.
Morten Hvor gammel er Morten ? Hva liker Morten å gjøre ?
På barnehagens lunsjmeny!
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Samtale 3.
ADVERB Han går inn. hvor=sted Tor skriver pent. hvordan=måte
100 lure ord å lære.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
KARBONATOMETS KJEMI Oppbyggingen til 30 millioner forskjellige stoffer
Grunnleggende ernæring
MAT OG KULTUR.
Sauser Mat og helse 1 15.Oktober 2008 Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold.
Aktivt salg.
Kapittel 13 I begravelse.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Månedsplan for mars 2015 avd. GRØNN
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Nøkkelhullet – enkelt å velge sunnere Navn, sted, dato.
Protein og fett Uke 9. Protein Protein stammer fra det greske ordet ”PROTOS” og betyr det første/den viktigste Bygget opp av aminosyrer Esensielle aminosyrer-
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Arbeid med Kost & Fysisk aktivitet Mylingen barnehage
Pensjonistforbundet Buskerud Ledersamling 24.september 2015.
EGG.
Algebra er bra – hva er algebra?
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Villa Utsikten Storgata L illehammer
Protein og fett Uke 9.
Bedriftens kostnader Rett eller galt?
MatMedSmak.
Små endringer i kostholdet i riktig retning
Vitaminer og mineraler
MatMedSmak.
MatMedSmak.
Utskrift av presentasjonen:

Sykehuskjøkken – et Gorumetkjøkken MATOMSORG

Kommunikasjons medium Mat Menyer Eksempel på meny Kokt torsk med smelta smør Kokte gulrøtter Kokte poteter &&&&&& Mandelpudding med rød saus

Meny med adjektiver Fersk, nydelig torsk - Ovnsbakte gulrøtter med smak av sol og sommer Poteter med duft av krydderhaven &&&&&&& Prestefrua’s kjærlige mandelpudding Ett lite anstrøk frisk bringebærsaus

Samarbeide Fordomsfri samarbeidsplattform

Eksempler på problemer

Nytt bespisningssystem Drikkestasjoner på alle avdelinger Desentral oppvask Desentral mathåndtering Normalkost produseres på Gaustad Spesialkost/Ønskekost produseres på Montebello

Fordeler med endringer Mat og kjøkken nær pasienten Høyere fleksibilitet Mulighet for individuelle hensyn Høyere kulinarisk kvalitet Høyere sikkerhet i ernæringen Bedre ernæring – kortere liggetid Matomsorg kan bli reel

VERDIER VI GIR VÅRE LÆRLINGER Dagens sykehuskost Pålegg full av fosfater og salt Majonesalatater full av konserveringsmidler Frossen fisk – kokesvinn 40 % Farseprodukter pumpet med transfett Frosne grønnsaker – kokesvinn 25 % Posesupper Posedesserter Hermetisk desserter Ferdige desserter Rød saus – HVA ER DET ? - Buljongpulver – eller pasta Supper og sauser som ”lever inn i evigheten” Ferdig kaker Ferdigkjøp brød VERDIER VI GIR VÅRE LÆRLINGER

Kokkene slutter i bransjen etter 6,5 år ! En betydelig ”ressursbank” Hvordan rekruttere ? Dårlig lønn Dårlige råvarer Ingen faglig utvikling Uinspirerte kolleger Familievennlig arbeidestid

Brilliat Savarin Gastrosof 1755 – 1826 ”Physilogie de gout” ”Bordets gleder kan nytes på ethvert alderstrinn, under alle livsvilkår, i alle land – hver eneste dag ” Han sa også : Jeg har den enkleste smak, jeg er alltid fornøyd med det beste”

Hva betyr begrepet ”Gourmet” ? Gourmet, Gourmandise kommer fra Feinschmeckerei, gourmandaise er SANSELIGHED En matskjønner