Hundre år siden skipet sank 14./15. april 2012

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
12.Studienreise nach Finnland,
Advertisements

Ikke noe sykehjem for meg, nei !
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Litt mer om PRIMTALL.
Erfaringer fra 8 års (2004 – 2011 ) Krabbefiske
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
KVINNER… For noen dager siden var jeg inne på Statoil. Da kom det en kvinne inn og spurte etter en sjuhundreogti. Vi tittet alle forundret på hverandre.
Teknologi for et bedre samfunn 1 Asbjørn Følstad, SINTEF Det Digitale Trøndelag (DDT) Brukervennlig digitalisering av offentlig sektor.
Værskip.
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Kapittel 28 Norgeskartet
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
1 Arbeidssted, bruk av fasiliteter og - mengde 5.
Månedsbrev fra Blåklokka
Ordstilling.
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
SAMMENLIKNING KLIKKPRIS AVTALE MED RENT-A-PRINTER LEIE AVTALE
Cæsar.
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
Vikingskip Av Tessa Wood.
Det var en gang et slott, hvor det bodde en konge
Vannforsyning til Trondheim, Melhus og Malvik kommune
Hva er vitsen med å gifte seg?
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
1: Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
1: Gjengs leie Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo første kvartal 2007.
Tildeling av lasterom. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Et bulkskip skal lastes med tørrlast til Ghana. En ønsker å frakte totalt 4 ulike varetyper.
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Undersøkelse om svømmedyktighet 2003
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Blåklokka
Oppland Arbeiderblad Kjønn i kildebruk - Utviklingstrekk over en to års periode.
Hai ! Hai !.
s. 1 Evaluering av rådgivningstjenesten Foto: Crestock.com.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Vannressurser i Norge og verden!
DNTs Unghestsatsing.
1 BM-dagen 29.okt BM1 Fysisk miljøplanlegging Studieprogram for Bygg- og miljøteknikk Meny Prosjektoppgaven Arealbruk og befolkning Transport og.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Limaendringer i norsk Arktis – Knsekvenser for livet i nord 11. mai 2010.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
En voksen viste frem bilder av de 5 ulike øvelsene vi
Et land langt mot nord:
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
M. kort viktig ellers minst fortsatt opp veien.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Stiftelsen Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning Ragnar Frisch Centre for Economic Research Pensjonsordninger, yrkesaktivitet.
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Stiftelsen Elektronikkbransjen. I verdi - 5 % Totalmarked per 1. august.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kriger og revolusjoner
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Utskrift av presentasjonen:

Hundre år siden skipet sank 14./15. april 2012 TITANIC Hundre år siden skipet sank 14./15. april 2012

Rederiet White Star Line kunngjorde i 1907 byggingen av tre søsterskip; Olympic, Titanic og Britanic. Den første av de tre søstrene var Olympic, og hun hadde sin jomfrutur i 1911. Etterfulgt av henne ble Titanic bygget, og hadde sin jomfrutur i 1912. I 1914 hadde den siste av de tre skipene sin jomfrutur, nemlig Britanic. Men av disse tre skipene var det R.M.S. Titanic som skulle bli deres mest kjente.

R. M. S. Titanic ble sjøsatt 31 R.M.S. Titanic ble sjøsatt 31. mai 1911 fra verftet "Harland & Wolff" i Belfast, Irland. I løpet av byggeperioden hadde nærmere 15.000 arbeidere vært involvert. Men det skulle fortsatt ta enda 10 måneder før skipet var utrustet til sin første tur. Titanic hadde kostet £ 1.500.000 (pr. 1912)

Ved kaia i Southhampton

Titanics konstruktører hadde tilsynelatende stor tro på at "det er størrelsen det kommer an på", og ble konstruert deretter. Hun var like lang som fire kvartaler, og elleve etasjer høy. Titanic skulle være størst, best og raskest Lengde: 269 meter Bredde: 28 meter Høyde: 53 meter (fra kjøl til skorstein) Størrelsen

Kapasiteten var på 3547 mennesker (både mannskap og passasjerer) Kapasiteten var på 3547 mennesker (både mannskap og passasjerer). På jomfruturen var det 2228 mennesker ombord, og disse var fordelt slik: 337 på første klasse 285 på andre klasse 721 på tredje klasse 885 som mannskap PASSASJERER OG PRISER

Billettprisene på Titanik fordelte seg slik: 1.klasse: £ 30 (i 1912) 2.klasse: £ 12 (i 1912) 3.klasse: £ 3 (i 1912)

Skipet Titanic

Titanic var 269 meter lang, lengre enn flere av de høyeste bygningene i verden på den tiden! Titanics bredde var 28 meter. Titanic hadde 9. dekk Titanic var utstyrt med 29 kjeler - hver veide 100 tonn. Kullforbruket var omkring 600 tonn i døgnet. Med fulldamp kunne dampmaskinene utvikle 50.000 hestekrefter og drive det over 60.000 tonn tunge skipet fremmover med en fart på 22 knop, eller 41 km/t! Titanic besto av 16 vandtette skott for å redusere risikoen for å synke. TEKNISK DATA:

Titanic hadde en kapasitet på 944 besetningsmedlemmer, men på jomfruturen var det 848 ombord, derav 36 kvinner og 812 menn. Titanic hadde i alt 20 livbåter i alt, 16 trebåter, og 4 sammenklappbare. Det var 2207 mennesker ombord (med besetning), men kun livbåter til 1147 av Titanics passasjerer. Et forslag om å utstyre Titanic med 64 livbåter ble nedstemt, da man i så fall måtte inndra deler av øverste promenadedekk. En viktig detalj er at det skulle 63 livbåter til, for at det skulle være plass til alle passasjerene! Da Titanic satte kurs mot New York var det omkring 50.000 kg. kjøtt ombord! KAPASITET OMBORD

Titanic mottok mange varsler fra andre skip om isfjell i området - det første 14 timer før kollisjonen, og det siste 40 minutter før kollisjonen. Isfjellet rev opp 5 av de 16 vanntette skottene opp. Titanic var kun bygget til at det skulle komme vann inn i 4 skott, ved 5 skott ble belastningen så stor, at skipet ville synke. Vannet kom over til neste rom. Frakteskipet Californian lå kun 14 sjømil fra Titanic, men de hadde slått av motorene, og det var derfor ingen strøm til telegrafisten. Titanic's nødraketter var hvite, normalt har nødraketter en klar, rød, farge! FORLISET

Kvinner og barn ble satt først i livbåtene. Den første livbåten som ble firt ned kunne ha 65 personer, men hadde kun 28 mennesker med. 12 var menn. Dette betydde at 37 mennesker måtte bøte med livet. Mens Titanic sank, spilte orkesteret på dekket i et forsøk på å berolige passasjerene mens de ventet på å bli reddet.

Av alle livbåtene, som ble sjøsatt, før Titanic sank, vente kun to tilbake for å samle flere passasjerer opp, men de fleste av livbåtene var langt fra fylt opp. Etter at Titanic hadde kjørt på isfjellet, gikk folk ut på dekket og lekte med isklumper. Dampbåten Carpathia besvarte Titanics nødsignaler og nåde frem, nesten to timer etter at Titanic hadde sunket.

199 av 329 passasjerer på 1. klasse overlevde. Kun 32% av samtlige passasjerer og besetningsmedlemmer om bord på Titanic overlevende. 705 mennesker overlevende av 2228.

På utstilling i London 2010

My heart will go on http://www.youtube.com/watch?v=ZsrZ7Z0utC c Sunget av Celine Dion My heart will go on

http://www.hsandven.com/titanic/ Bilder funnet på Google Kilder