Chain of Responsibility GoF mønster Operasjonelt (behavioral)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Memento Object Behavioral Design Pattern. Lagre og hente tilstander • Et system inneholder ofte mekanismer som trenger gjenbruk av tilstander • Memento.
Advertisements

Sekvensdiagram En sekvens viser hvordan objekter samarbeider om en oppgave Diagrammet viser hvem som har kontrollen til enhver tid Det spesifiserer nøyaktig.
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
Webprogrammering (LO113A) 1 Kom i gang med PHP. Webprogrammering (LO113A) 2 Mål  Installere Apache og PHP  Konfigurasjon av Apache og PHP  Forstå samspillet.
Realisering av Software Patterns Software Design Patterns Realisering med kode Refaktorering Gjenkjenning av mønstre.
Mediator i prosjektet easyhtml Mediator. Widgets og signaler  Systemet inneholder mange signalgivere  Mange til mange er erstattet med en til mange.
Presentasjon av tjenesten
Beslektede algoritmer. Isolere klient fra algoritme  Klienter trenger av og til helt forskjellige måter å gjøre det samme på  Men klienten selv kan.
Gruppe 6 Gunnar Henrik Mathias Morten Ronny Svein Ivar.
Variasjoner i subklasser.  Prinsippskissen er meget enkel  En abstrakt klasse har en konkret metode og en abstrakt metode  Hver subklasse realiserer.
Mønstre og tekniske applikasjoner
8 Mål og strategier Påstandene:
Java Server Faces (JSF) en introduksjon Frode Eika Sandnes.
Kl – 1500 Kulturdialog & Kulturanalyse Magid Al-Araki - HiO
3: Samspill (ikke-addivitet) 4: Dikotomier 5: Dummy-variabler
Gruppe 9 Design evaluering og validering.
Patterns (mønstre) Patterns er erfaringer Patterns er best-practices Patterns er how-to Patterns er velkjent design Larman: ” ’new Pattern’ is an Oxymoron”
Læring og tenkning Systemutvikling er læring Gjensidig respekt og samarbeid Følge en konkret oppskrift Velge blant flere oppskrifter Nå målet uten oppskrift,
Prosjektet transparente lag Composite og tegnende objekter Decorator og gui-kontrollere Factory Method Iterator.
GRASP General Responsibility Assignment SP GRASP er et hjelpemiddel for å lære om OD GRASP er retningslinjer for å fordele og tildele ansvar mellom klasser.
En kort innføring i Design Patterns
GoF GoF er fire systemutviklere, Gang of Four GoF fikk utgitt boken Design Patterns høsten 1994 Boken Design Patterns er en klassiker Design Patterns beskriver.
Domeneklasser En applikasjon kan ha domenesvake og domenesterke klasser.
Mediator Mediator i prosjektet easyhtml. Widgets og signaler Systemet inneholder mange signalgivere Mange til mange er erstattet med en til mange Hvert.
Klassediagrammer Klassen er en grunnleggende enhet i et objektorientert system Alle kan finne klasser i et domene Det å finne klasser er en intuitiv aktivitet.
Patterns (mønstre) Patterns er erfaringer Patterns er best-practices Patterns er how-to Patterns er velkjent design Larman: ” ’new Pattern’ is an Oxymoron”
Abstraksjon av gui.  Cooper (ajax) bruker uttrykkene transient og sovereign applications.  Tradisjonelle web-sider var tidligere alltid transiente applikasjoner.
Bygging av gui for binærkode Prosjektet simpletidy.
Kirsten Ribu HiO Ansvarsdrevet design og bruk av design-mønstre Kirsten Ribu.
Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene.
3 Kommunikasjonsmodeller
PLO-meldingen er klar – hva nå? SSP Brukerforum Egil Rasmussen.
Profil og omdømme Modul 2 Kommunikasjon 1 Studentliv - Kurs i Profil og Omdømme - Modul 1.
ELEKTRONISK HENVISNING Hjertelyd hos barn Hjertelyd.
ELIN-k, og hva nå? Kirsti Blomli PRO-leder. Vi har vært med i samspillkommune-prosjektet fra januar –juni 2008 NÅ har vi startet med innstalleringen 28.
Sjekklister Utvidelse av FDV/aktivitetssystemet Enkel visuell kontroll
12 Reflekterende lesing.
Innkapsling av request. Køing, logging, angre Command tilhører gruppen av ”behavioral patterns” Instanser av mønsteret leder til instanser av forespørsler.
Composite GoF Structural Pattern. Alle kjenner Composite Alle som har brukt lister organisert som trær i brukermiljøer, kjenner Composite Pattern.
Username anonym Password s1mpletransport Host hve3920.hive.no Path /home/transport.
Billettautomat med felle. Forbedret automat Klasse og operasjon i aktiviteten Klassen er Billettluke Operasjonen er pengerTilbake() Skilletegnet er dobbelt.
Rutine: Godkjenning av dokumenter i ePhorte
Forelesning Fremgangsmåten ved arbeidet med laborasjon.
Parallellisering av Coin3D for Systems in Motion av Sveinung Thunes.
Om personopplysningslovens betydning for systemutvikling Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk (AFIN), UiO.
Tankekart og læringstrategi
Hva kjennetegner en tekst? (Berge: Skolestilen som genre,1988)
MeldingsPresentasjon Send ønsket beskjed som SMS eller MMS fra mobil til skjerm(er) plassert i et lokale.
Presentasjon av. Hovedprosjekt for: Stian Watn, 3ddt & Vegard Ebbestad, 3ddt.
Objektorientert design
1 Ansvarsdrevet design og bruk av design-mønstre Utforming av klassediagrammer
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Om personopplysningslovens betydning for systemutvikling -grunnkrav Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 6 – Prosessbeskrivelse Aktivitetsskolen.
Sluttvurdering av student i apotek Tips til utfylling av vurderings-skjema Camilla Foss, ansvarlig for apotek-praksis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Bygging av organisasjon for styring av regionale forskningsmidler: fra VRI til midtnorsk forskningsfond Case – presentasjon Ny offentlig ledelse Stiklestad.
Innvandrere og sykefravær: Hvor viktig er yrke? Pål Schøne Institutt for samfunnsforskning NFR brukerseminar 17. november 2011.
DIPLOMOVÝ SEMINÁŘ 2 kommunikasjon. faget Avhandling må ha en tilhørighet til et fag, disiplin kommunisere med faget med fagkonteksten State of art Aktuelle.
Vitenskapelig usikkerhet Er det lett å se hva pH- verdien er? Hvilke andre metoder kan brukes til å måle pH? Foto: Cappelen Damm.
Saktekster Skriving i norskfaget. Kompetansemål fra læreplanen skrive ulike typer tekster etter mønster av eksempeltekster og andre kilder gjenkjenne.
Metodekurs – Forvaltningsrett I
Hva er dekning? En lyspære sender ut lys. En basestasjon sender og mottar mikrobølger. Mikrobølger stråler.
Ting Forbindelser Ting og forbindelser blir til sammen et diagram
Gunvor Gipling Wåde Stipendiat E-post:
Team X-lence Hva står vi for?.
Billettautomat med felle
Norskfaget i 2013 Ellen Birgitte Johnsrud.
STR 2400 Strategi Kursopplegg
Utskrift av presentasjonen:

Chain of Responsibility GoF mønster Operasjonelt (behavioral)

CoR en grunnleggende strategi • CoR er grundig behandlet i boken • Mønsteret brukes i nesten alle prosjektene • Mønsteret er en grunnleggende strategi i bokens programdesign • Meldinger i CoR kan sammenlignes med signaler • Meldingen går langs en ”kabel” som et ”signal”

Formål • Strategi for sending og mottak av meldinger • Unngå direkte kobling mellom sender og utfører • Gi flere objekter sjanse til å behandle meldingen • Kjede sammen mottakerobjekter • Sende meldingen langs kjeden til et objekt behandler den

Flere effekter • La objekter langs kjeden påvirke argumenter • Gi muligheter for å starte signalet et vilkårlig sted langs kjeden • Strukturerer bygging av signaldreven logikk, som f. eks. gui med kontrollere • Organiserer og integrerer flere typer programdesign

Signalene kobles til samme punkt • Se

Mange ulike kilder for signalene

Eksempel på et signal