Breidablikk borettslag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
För demokrati i Norrköping
Advertisements

Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Hva med offentlig tjenestepensjon? Statssekretær Jan-Erik Støstad Pensjonsforum
Hallagerbakken Borettslag.
”The Downwind Turn” Mange piloter har sterke meninger om dette med å svinge inn i medvind !
Teknisk og metodemessig oversikt
«Strykebrettcover og stativ»
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
INKONFORMITETER OG DERES KARTBILDE
We are all in the same boat together We are all in the same boat together! We have a policy to lessen the differnces between our white collar and.
Saker for diskusjon på Årsmøte
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
Styret har bestått av: Leder: Geir Maldal Nestleder: Gry Wiik Sekretær: Simon Pedersen Kasserer: Espen Andersen Medlem: Alexander Skoland Medlem: Inger.
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
Velkommen til beboermøte i Vallerudtoppen Borettslag 07. Desember 2011
Kartlegging av tilgjengelighet I Bydel Stovner
Velkommen til beboermøte !
Presentasjon av hovedprosjekt E39 ”Få Rennebu Kommune ut på Internett” Elisabeth Eide.
Fiksjon eller virkelighet? Boligplanlegging Alle med på laget.
-Hovedinnhold og status Ny felles parkeringsregulering KS samling 30. august 2010 Ved Espen Rindedal Seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet.
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Valg av boplass? Vi valgte Den Franske Rivieraen – bl.a. fordi….. • Behagelig klima vår og høst, • Fastlands-Europa – kan nås på alternative måter, • Norsk.
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Spøken som gir deg lykke!
Kultivering av Gytebekker
1 Ny parkeringspolitikk ved NTNU Status - november 2013 LOSAM UL.
Innherred samkommune 1 KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL Berit Hakkebo 26. juni 2008.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Vannforsyning til Trondheim, Melhus og Malvik kommune
Sotrasambandet, og Tjønnveien Borettslag.
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no
Økt satsing på felles markedstiltak? Trond Davidsen, 2. mars 2006.
Oppgaver 1)Vi anser hvert av de seks utfallene på en terning for å være like sannsynlig og at to ulike terningkast er uavhengige. a)Hva er sannsynligheten.
Innføring av Hverdagsrehabilitering i Bodø kommune
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Arbeidstillatelser i Norge Noen utviklingstrekk 1998 til 2004 Alf Erik Svensbraaten Avdeling for faglig strategi og koordinering, Enheten for statistikk.
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
VI INVITERER deg/ditt firma til Søve som UTSTILLER PÅ MINIDYRSKU’N Sted: SØVE VIDEREGÅENDE SKOLE ULEFOSS Lørdag 1. juni 2013 Søve kan feire 120 år som.
Skisseprosjekt fasader, balkonger og garasjeanlegg
Medlemsforslag om adopsjon av hull. Austrått Golfklubb Adopsjon av hull Bakgrunn/hensikt –Under årets sesong har all stell av banen utover ”vanlig klipping”
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i ferien for en liten drink med nogo.
Sannheter og myter om tømmervogntog
Handlingsplan for parkering Trenger byen en P-politikk?
Velkommen til garasjemøte Nye garasjerekker i Huseierlaget Yggdrasil
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
SAMEIET MAJORSTUTORVET Informasjonsmøte 12. februar 2015
Oljeskader og forsikring
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Valgforums valgkonferanse 2014 Har du tenkt på hva som kan gå galt?
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
Beboermøte – 1 Juli Bjørnefaret Borettslag. Vedlikehold har vært misligholdt i mange år. Bjørnefaret borettslag har: Ikke vasket fasade på 15 år Ikke.
EIDET VELFORENING Årsmøte / Generalforsamling Tirsdag 13.mars 2012 kl
PRESENTASJON AV FORSLAG
«Flytte ( i egn bolig) – og trives med det» En historie om samarbeid mellom Vinkel’n borettslag og Verdal kommune og samarbeid mellom Verdal kommune og.
NEDGRAVDE LØSNINGER er fremtiden - En effektiv, driftssikker og miljøvennlig renovasjonsløsning.
NEDGRAVDE LØSNINGER ER fremtiden - En effektiv, driftssikker og miljøvennlig renovasjonsløsning.
Sandstuveien borettslag
Ett spørsmål og tre… Om kloakk i Furremarka.
Brattbakken Borettslag
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils.
Informasjonsmøte Boligsameiet Frydendal Søndre
Sandaker borettslag Nye dører og vinduer mm. OBOS Prosjekt AS.
Utskrift av presentasjonen:

Breidablikk borettslag Diskusjonstemaer i Beboermøte 14.3.2013 – etter Generalforsamlingen 2013

Temaer under beboermøtet 14.3.2013 Vannlekkasjer fra terrasser – status og tiltak Adgangskontrollene til garasjen Asfaltering i 2013 Kjøring og parkering, parkeringslommer og regler for korttidsparkering? Nye vinduer på sør-veggene, og utskifting av stein Skråninger - beplantninger Langtidsbudsjettet for Vedlikehold Terrasseprosjektet – diskusjon av alternative løsninger Dugnader, forslag til tiltak i 2013? Nabofest i juni – forslag til komite Annet? 01.03.12

Vannlekkasjer fra terrasser – status og tiltak 03.04.2017 Vannlekkasjer fra terrasser – status og tiltak I øpet av de siste 4 årene har vi hatt 5-6 vannlekkasjer i borettslaget. Årsakene til vannlekkasjer er: Hull i gummi-membran på terrassen over (1 eller 2 kjente tilfeller) Dårlige – utette sluk. Alle sluk er nå skiftet. Hull i rør - under terrassen (som er taket over neste leilighet) Det gjenstår å finne feil og utbedre et par lekkasjer i nr. 35 Lekkasjene i rør skyldes mest sannsynlig stor punktbelastning på terrassegulvet, kombinert med alders-slitasje (sprøhet) på de gamle plastrørene. Nabo-borettslaget har hatt svært mange slike lekkasjer, etter den store jobben med ombygging av terrassegulvene. Metodene for å utbedre rør i terrassene er blitt stadig utviklet. Nå tettes lekkasjer ved innsprøyting av et belegg fra slukene over. Man slipper da å bore opp hull i vegger eller tak. Ny membran 08.03.11

Status og planer for terrassedekket Her er Styrets vurdering av tilstanden på de 3 elementene som skal hindre vannlekkasje fra terrasser: Membraner: Leverandørene har antydet levetid på minst 30 år, som også nå er alderen på membraner hos oss. Prøver tatt av membranen viser at den i hovedsak fortsatt har god mykhet. Vi har hatt svært få lekkasjer som skyldes alder på membranen. Vi vil få undersøkt membranen ytterligere med et ekspert-firma, men tror at vi godt kan la den ligge i minst 10 år til. Eventuell ny membran på alle terrasser vil koste ca. 5,5 mill. kr. Sluk: Alle sluk er skiftet i løpet av siste 5 år. OK for lang tid fremover. Overgang sluk/rør og overvannsrørene: Rørene blir etterhvert noe sprø, og kan sprekke ved belastning. Vi vurderer å sprøyte inn polyesterplast i alle gamle rør. Dette vil koste ca. kr. 1,7 mill., men vil sikre terrassene mot mulige lekkasjer i mange år frem. 08.03.11

Adgangskontrollene til garasjen De eldste fjernkontrollene (sorte) er kodet med mekaniske brytere, som slites over tid. De lar seg ikke reparere Nye fjernkontroller (beige/grå) er elektroniske, og må aktiveres i kontrollsystemet ved garasjeporten Det tredje systemet for adgangskontroll er magnetkort med PIN-kode. Vi har nå ryddet i dette systemet slik at alle kort ”på avveie” er slettet i systemet. 08.03.11

Asfaltering i Utsikten Veien – med sideveier – vil etter planen bli asfaltert i 2013 Varmekabelen ble fjernet i høst, og grøften fylt, klargjort for asfalt I fellesbakken ned mot lekeplassen vil det bli montert pullerter mot den dype grøften (som flere biler har falt ned i) Borgeåsen borettslag har gitt tilsagn om å dele på utgiften for asfaltering i bakken 08.03.11

Kjøring og parkering – generelt Utsikten er en privat vei (med sorte skilt) og alle regler for fart og parkering bestemmes og håndheves av Styret i borettslaget. Øvre del av veien Utsikten brukes i noen grad også av beboere i Borgeåsen borettslag Styret har – som skiltene viser – bestemt at det skal være generelt parkering forbudt langs veien, og farten skal være max. 20 km/t. Dersom Generalforsamlingen har vedtatt at det skal kunne opparbeides plasser for korttids-parkering i ”lommer” langs veien, ønsker vi nå å diskutere detaljer ved dette (antall, plassering og tidsbestemmelser). 08.03.11

Parkering langs Utsikten - områder X E D Blokk 5 C Kart B Blokk 4 A Blokk 3 F Parkerings- hus G H 08.03.11

Parkering langs Utsikten - områder Flyfoto C B A F G H 08.03.11

Parkering – område A Her foreslås parkering for funksjonshemmede, i stedet for nåværende plass på taket 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område B Her er nye skilt med max. 15 min. til venstre, og 1 time foran trafokiosken. Gangveien skal være fri (bukk) 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område C Her er det plen. Var tidligere trær. Foreslås lagt ut til korttidsparkering (max. 1 time?) for inntil 3 biler. Parkering for tjenestebiler ut dagen. Forutsetter godkjenning fra kommunen (må søkes) 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område D Utenfor Utsikten 24 parkeres det nå ofte ulovlig (parkering forbudt). Men beboerne her har også behov for kortere opphold for bl.a. av- og pålessing. Hvis forslag område C gjennomføres: Parkering forbudt. Hvis ikke: 1 times tillatt parkering. 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område E Beboerne i Utsikten 18 (blokk 5) har fått anlagt og betalt egne parkeringsplasser langs veien nær inngangen. Beholdes. Private plasser utenfor nr 18 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område F Avalt med Borgeåsen borettslag at dette er en Møteplass for alle som skal opp bakken, og møter en bil på vei ned. Det er skiltet med M, men det bør settes opp et skilt til - mot veien Ingen parkering her! 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område G Også her parkeres det nå ”ulovlig”. Foreslått 2-3 skråstilte plasser med kortidsparkering (1 time?) primært for beboere og gjester til Utsikten 4 og 6. Må ta litt av skråningen. 08.03.11

03.04.2017 Parkering – område H Det er foreslått å ta noe av plenen utenfor bodene til Utsikten 2 og 4 til opparbeiding av noen skråstilte plasser for korttids-parkering (og tjenestebiler). Forutsetter også kommunal godkjenning (må søkes – med nabovarsel). 08.03.11

Nye vinduer på sør-veggene Endel av sør-vinduene er svært slitt, og det er bestemt å skifte alle 54 vinduene (både karmer og glass). Nye vinduer, med alu- bekledning, koster ca. Kr. 600.000. Samtidig vil vi skifte ut alle de gule forblendingssteinene som er frostskadet på sør-gavlene 08.03.11

Skråninger - beplantninger Fra Utsikten 18 foreligger forslag om beplantning i skråningen: Og mange synes vi burde ”pynte” i skråningene foran garasjen: 08.03.11

Langtidsbudsjettet for vedlikehold 08.03.11

Terrasseprosjektet – alternative løsninger - I Blomsterkasser og levegger er slitt, og modne for utskifting PBBL’s tekniske avdeling og arkitekt hos Børve og Borchsenius har utarbeidet forslag med en skisse – og med alternativer - for terrassene i BBRL. Se egen presentasjon 08.03.11

Terrasseprosjektet – alternative løsninger - II Styrets premisser til arkitekten var: Ikke kopiere terrassene ved Borgeåsen borettslag! Kombinasjon av rekkverk og evt. noen blomsterkasser Et alternativ med ”halvtak”, inntil 1 meter ut fra veggen over terrassen (for begrenset innsyn ovenfra, og værbeskyttelse) Mest mulig vedlikeholdsfritt Løsningen skal tilrettelegge for eventuell senere ombygging av avrenningen fra terrassen (stenging av sluk, og fall mot terrassekant, med takrenne). Dette kan bli aktuelt om 10-15 år. Planen er å først foreta endringene på en terrasse/etasje, som en pilot, før man tar endelig stilling til full renovering på alle terrasser

Nye terrasser i BBRL – hovedskisse fra arkitekt 08.03.11

Dugnader – forslag til tiltak? Høstdugnaden ifjor var godt besøkt, og mye ble gjort Forslag til tiltak ved neste dugnad? . 08.03.11

Nabofest til sommeren Fjorårets fest var svært vellykket. Styret ønsker å gjenta dette i juni – 13. Festkomiteen bør har medlemmer av begge kjønn, og fra flere blokker: Fest-ansvarlig: Fra blokk 1: Fra blokk 2: Fra blokk 3: Fra blokk 4: Fra blokk 5: Garasjetaket Lekeplassen Veien ”Balkan-halvøya” 08.03.11 Garasjetaket

Annet? Ordet fritt! 08.03.11