Vi har det mestei nærheten

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

4h-matskole Å lære ved å gjøre!.
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
WACS – 6. JULI Wacs 2014 i Norge og Stavanger •2 – 6 juli er det Wacs kongress i Stavanger •Vi ønsker alle hjertelig velkommen til spennende.
Råd for et sunt kosthold (1)
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Naturen som lekeplass for barnehagen
Tone L. Bie, 2014.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Utlendinger i landbruket
Historie Marsimartnan, knyttet til Mattis-dag (24. februar), kan spores tilbake, sannsynligvis til Vikingetida Mer enn 2500 hesteskysser med forbønder.
. LOKALMATBUTIKK Si litt om meg selv; og hvorfor start av butikk.
Tradisjonsrike retter og nyskapende mat av lokale spesialiteter
Strindheim håndball Elite
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Inntektene fra markedet er med å finansiere arbeidet i Asker menighet ASKERTUN LØRDAG 2. NOV. KL MINI-LOPPEMARKED AUKSJON KL KAFETERIA.
Et sunt kosthold.
Matkultur.
Landbrukspolitikk Nils T Bjørke 11. November 2010.
Påbudt merking av matvarer (1)
Globale mattrender 1.
Felles profilering av ”Det marine Hordaland” Tanja K. Hoel Fiskeriforum Vest og Norsk Sjømatsenter
Fysisk aktivitet i Drammensskolen
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Vi realiserer mulighetene i nord NHO Finnmarks årskonferanse, 8/ Jan-Frode Janson Konsernsjef.
VEFSN KOMMUNE Landbruksseminar på Helgeland - Framtidsbonden i lokalmiljøet Fru Haugans Hotell, 1.-2-februar 2011.
Norturas satsing på spesialiteter og regionmat
En god presentasjon Et Kaffekurs fra Seksjon Kontor og administrasjon.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Impulsuka 2013 Kristiansand
Torsdag 14. juni 2012.
Kostsirkelen.
Oppi lauvåsen veks det og Kan begge deler spises? Joda, men blåklokker smaker ikke så mye.
CLT Stein Inge Sætereng Asistant Trainer JCI Presenter.
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Her er en test på SONY`s siste teknologi
Forretningsidè Matsafari har som mål å bygge samspill mellom mennesker, med maten i fokus og naturen som møteplass.
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB Forskningsdirektør Odd Jarle Skjelhaugen.
Servicehandelens informasjonskanal Catering – Gatekjøkken – Bensinstasjon Servicehandelens informasjonskanal Gratis å bruke.
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Livsstilsending - uke 5 -
Næringsutvikling i landbruket Samling i Etne 3. juni-15.
1 FRA VIKINGEKOST TIL DELIKATESSE ”Utfordringer på veien”
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Nord-Norge på menyen. VertsHuset Skarven Solveggen.
Velkommen til 2. trinns foreldremøte! Forsyn dere med kaffe / te.
Hemsedal -de skandinaviske alper - midt mellom Oslo og Bergen - kun en times kjøretur fra Sognefjorden - stort og mangfoldig aktivitetstilbud -tiltrettelagt.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Brukerundersøkelse Fylkesrådmannens kantine. Sentraladmin. Arkitekt Eckhoffsg Stavanger.
Vi får Eid til å gro Fellesstyret for Bondelaga i Eid.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Sammenhengen mellom næringsutvikling og bosettingsmønster i Norge.
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB
Småskala produksjon Potetsprit Ferdigvare Besøksmål - Kulturminne/historiske - Drikke- og matkultur - Opplevelser/kultur.
Elgenhetsmodellen For bestandsplanen
Ressursgruppe Helsestasjon Stavanger Kommune, 2015
Bading Dette ser kaldt ut. De synes det er morsomt.
Verdiarbeid KL-møte februar 2014.
MatMedSmak.
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Utskrift av presentasjonen:

Vi har det mestei nærheten

Bakgrunn Interessen for kortreist og lokal mat er økende i Norge og flere er opptatt av at norske råvarer er naturlig, sunne og trygge

Ref sak i NRK

Utgangspunkt Hamarregionen er et av Norges største landbruksdistrikter og sentrum for norsk mattradisjon

Dette skal være en messe med fokus på gode matopplevelser Hovedmålsetting Dette skal være en messe med fokus på gode matopplevelser og råvarer av høy kvalitet

beste Innlandet har i sitt spiskammers Hovedinnretning Midt i matfatet skal være en kulinarisk rundreise med hovedfokus på kortreist mat- og landbruksopplevelser med utgangspunkt i det beste Innlandet har i sitt spiskammers

Forutsetninger Alle aktører og deltakere må ha som målsetting å presentere seg med ”opplevelsesprodukter” som bygger opp og forsterker hovedinnretningen

Forutsetninger Publikum skal bli inspirert og selv ta del i opplevelsene De skal også kunne få med seg noe ”matnytting” hjem Kokkekurs - tilberede

Midt i matfatet – 2 delt arrangement? messe på dagtid, restaurant på kveld? Kokkekurs - tilberede

Midt i matfatet – aktiviteter…. Matmarket – Bondens marked Mini Kokkekurs – lær å lage enkel, god og velsmakende mat Kokkekonkurranser – publikum er jury Hva er tradisjonsrik norsk mat – frem fra glemselen (fra blodpudding og tilslørte bondepiker….) Prøv en traktor, skurtresker eller annet landbrukskjøretøy (3D skjerm?) Hvor kommer melka fra - melkemaskin Maten du putter i deg – fokus på sunn mat - matsikkerhet og økologisk mat Restaurant på kveldstid med underholdning en kulinarisk rundereise i mat- og drikke Kokkekurs - tilberede

Hele verdikjeden…. Forske – utvikle/innovasjon - utdanne Pløye - så – stelle/pleie – harve – maskiner og redskap Høste/treske - kverne/male - brød - bakst Grønnsaker, bær, frukt, melk – ost – meieri - dessert Kalv – ku – okse - gris – svin – sau/lam - fjørfe - slakte Vilt, fisk og fangst Brenneri, øl og dram…. Smaksprøver, tilberedning og bespisning Opplevelsesaktivieter i tilknytning til dette

Etablere et solid fundament for å bli landets beste messe med Etterlatt inntrykk Etablere et solid fundament for å bli landets beste messe med utgangspunkt i kortreist mat-, drikke- og landbruksopplevelser