S TORHAMAR VIDEREGÅENDE SKOLE. ” M IN LÆRINGSHISTORIE ” O VERGANGSSAMTALEN – HVILKE ERFARINGER ER GJORT G ERD VASAASEN OG MARIT RØHR BØ STORHAMAR VIDEREGÅENDE.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevsamtalen i Færder videregående skole
Advertisements

Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Vurdering for læring Tema: Nøkkelen til vurdering på Vg2 og Vg3 frisør
Grete Haaland Sund HiAk,
Veiledning av elever / lærlinger
Vi hører stadig om “reglene" fra kvinnesiden. Her er endelig reglene sett fra mannens ståsted.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Elev- og lærlingombudet •Fylkestingets ombud for videregående opplæring. •Opplyse elever/lærlinger om rettigheter og plikter. Være pådriver for økt medbestemmelse.
Sett inn riktig tid/form av verbet
Rådgiver Kjell A. Standal FAGOPPLÆRINGA FOR FRAMTIDEN - sett i lys av nye vurderingsbestemmelser i forskrift til opplæringsloven og privatskoleloven.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
En måte å lese Bibelen på
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Mestring og forebygging av depresjon
Frontlinjeserivce
Jeg er taknemmelig... - for mannen, som ligger på sofaen med avisen, fordi det betyr, at han er hjemme hos meg og ikke på vertshus.
Med sekken full av penger!
Hva er vitsen med å gifte seg?
- Verdsettende ledelse
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
Bokpresentasjon Bergen
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Den vanskelige samtalen
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Sett inn synes eller tro.
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Jane Haave Kompetanse på lavere nivå Tirsdag 16. september 2008.
Fra ord til liv Februar 2010.
VIP Introduksjon til nye kontaktlærere. Undersøkelser viser at Unge ønsker mer kunnskap om psykisk helse og at opplæringen skal foregå på skolen. Elever.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Lindås ungdomsskole v/ Anne Julie Hetland
PROSJEKTSAMLING VANDREBOKA 21 APRIL Hva har prosjektet ført til for Dokka Videregående Skole ? Hva blir videreført?
Lillian Kjeldsrud Faglærer HS Dokka Videregående skole Lærerrollen og faglig leder sin “nye rolle» i prosjektet og i Kunnskapsløftet. Konkrete endringer.
Prestasjonsutvikling
Hjertelig velkommen! Til pasienter på sykehjemmet og i hjemmetjenesten, deres pårørende, støttespillere, ansatte og venner! Lunner omsorgssenter
Over hav og fjell Avstand ingen hindring
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Hvilke familietilbud trenger de yngste
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
av Yocasta L. Sosa De Veisten
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Mål og læring hos elever
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
Drop-In metoden i skolen
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Drop-In metoden på sykehusskole / rehabiliteringsinstitusjon
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Studentlivs lederkurs - Modul 7 Den vanskelige samtalen1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Eksamen i pedagogikk og elevkunnskap
Karriereveiledning for elever på 3.påbygg Et samarbeidsprosjekt mellom Bjertnes videregående skole og Veiledningssenteret Romerike Guri Mæhlum, Toril Storholt.
Lesing og lesestrategier
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
Livsstilsending - uke 5 -
Lederkurs - Studentliv1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Informasjon til foresatte
Kommunikasjon Gode samtaler. Kommunikasjon Gode samtaler.
Utskrift av presentasjonen:

S TORHAMAR VIDEREGÅENDE SKOLE

” M IN LÆRINGSHISTORIE ” O VERGANGSSAMTALEN – HVILKE ERFARINGER ER GJORT G ERD VASAASEN OG MARIT RØHR BØ STORHAMAR VIDEREGÅENDE SKOLE

OVERGANGSSAMTALEN ET MØTE MELLOM LÆRLING OG INSTRUKTØR DER HENSIKTEN ER Å BLI KJENT OG ETABLERE KONTAKT SLIK AT OVERGANGEN MELLOM DE ULIKE LÆRESTEDENE SKAL BLI SÅ GOD SOM MULIG.

ERFARINGER VI MÅ GI MER TID TIL ELEVEN OG INSTRUKTØREN VI MÅ TONE NED VÅRT EGET BEHOV FOR Å INFORMERE VI MÅ UTFORME NOEN OPPGAVER OG SPØRSMÅL I FORKANT (F. EKS BYGGE TÅRN) ELEVEN KAN VÆRE EN DAG ELLER TO I BEDRIFTEN FØR SKOLESLUTT

HVILKE ERFARINGER HAR VI ? ELEVENE GLEDER SEG TIL MØTET OG FØLER SEG TRYGGERE ETTERPÅ. INSTRUKTØRENE DELTAR, OFTE MED FAGLIG LEDER VI SERVERER ALLTID NOE GODT! FINT Å TREFFE DE SOM SKAL TA OVER ANSVARET FOR ELEVENE/LÆRLINGENE VÅRE FOR LITEN TID PÅ MØTET TIL SAMTALEN MELLOM ELEV OG INSTRUKTØREN VI HAR FÅTT ET STØRRE HELHETSSYN PÅ OPPLÆRINGEN

FORBEDRINGER VI MÅ GI MER TID TIL ELEVEN OG INSTRUKTØREN VI MÅ TONE NED VÅRT EGET BEHOV FOR Å INFORMERE VI MÅ UTFORME NOEN OPPGAVER OG SPØRSMÅL I FORKANT (F. EKS BYGGE TÅRN) ELEVEN KAN VÆRE EN DAG ELLER TO I BEDRIFTEN FØR SKOLESLUTT

H VA ER VEIEN VIDERE OG HVEM HAR ANSVARET OVERGANGSSAMTALENE NÅR PROSJEKTET ER SLUTT LIGGER DET INGEN TIDSRESSURS TIL DENNE TYPE ARBEID HVEM SKAL TA ANSVARET?

U TVIKLE SAMARBEIDET MED BEDRIFTEN VI SOM LÆRERE DELTAR: PÅ LÆRLINGEMØTER I UTFORMING AV ARBEIDSKRAV TIL MAPPENE I MØTER MED INSTRUKTØRENE I UTFORMINGEN AV HALVÅRSOPPGAVENE I VURDERINGSARBEID

U TSAGN FRA LÆRLINGEN SKOLEN SKAL HA ”EN FORLENGET ARM” INN I LÆRETIDEN DET ER FINT AT LÆREREN KOMMER OG BESØKER MEG, HOLDER RUNDT MEG, SPØR HVORDAN JEG HAR DET OG VISER AT HUN BRYR SEG OM MEG OG VIL HØRE PÅ MEG OVERGANGER ER VANSKELIGE, OG DET TAR SIN TID Å BLI KJENT! VI MÅ VÆRE TÅLMODIGE! DET VAR FINT Å MØTE INSTRUKTØREN JEG FØLTE MEG TRYGGERE

VEIEN Hvor er veien dit jeg skal? Hør – jeg leter etter veien dit jeg skal. Og jeg sliter virkelig hardt for å finne den. I alle år har jeg strevet – hver eneste dag har vært en lang og knallhard reise. Og jeg finner den ikke. Men jeg vet at den fins. Og jeg vet at den virkelige veien, den med piler og ståsteder for alle retninger og situasjoner går under huden min. Finner jeg først veien på innsiden av huden blir alle andre veier synlige – og jeg kan følge dem der de snor seg av gårde, opplyst fra solen i mitt eget hjerte. Aril Nyquist

E R MÅL I VANDREBOKA NÅDD ? Forberede hver enkelt elev/lærling best mulig for arbeidslivet, til å bli en god fagarbeider og samfunnsdeltaker

N OEN REFLEKSJONER I FORHOLD TIL VEIEN VIDERE HVILKE ERFARINGER FRA VANDREBOKA KAN VI TA MED INN I KUNNSKAPSLØFTET? FINNES DET HJEMLER I OPPLÆRINGSLOVEN M/FORSKRIFTER OG I KUNNSKAPSLØFTET FOR: Å VIDEREFØRE MAPPER OG HALVÅRSOPPGAVER? Å TA VARE PÅ ”LIMET” SOM DEN HUMANE KAPITAL UTGJØR? AT LÆRER KAN ”FØLGE” LÆRLINGEN OVER I LÆRETIDA? Å TA VARE PÅ ARBEIDSFELLESSKAPET SOM VANDREBOKA HAR UTVIKLET? AT VI SAMMEN KAN BIDRA TIL AT LÆRLINGER OPPLEVER EN STØRRE HELHET OG EN BEDRE OVERGANG FRA SKOLE TIL BEDRIFT?