Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norsk Finansbarometer 2010 Norsk Finansbarometer 2010 TNS Gallup Oslo, 2010 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser.
Advertisements

ENERGIMERKING EIENDOMSBESITTERE • 40 prosent av utvalget har ikke energimerket bygg i det hele tatt. Dette er nesten utelukkende respondenter fra.
Få et forsprang med energimerking Konferanse om energimerking 9. mars 2010 Seksjonssjef Birger Bergesen Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk,
Kvalitativ undersøkelse - rådgivere Juni Undersøkelsen Målet var å få et grunnlag for videre vurdering av ordningen fra dem som er ”nærmest” selve.
Frokostmøte 2.februar 2012 Status for energimerking av bygg.
Sparebankforeningens årsmøte 2008 Pressekonferanse 8.oktober Adm. direktør Arne Hyttnes.
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Eksamen med tilgang til Internett. Forsøk våren 2012
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Skolelederundersøkelsen 2008
Kvinnelige ledere i byggenæringen Undersøkelse for Byggekostnadsprogrammet Rolf K. Andersen Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning 2006.
Hva hører du når du lytter? Hvem blir du når du svarer?
Evaluering av J&Ds kommunikasjon mot målgruppa. Problemstilling Gruppen skal evaluere dagens kommunikasjon mellom Jenter og Data og mulige søkere i den.
Kommuneundersøkelsen 2004 Halvparten av de informasjonsansvarlige i kommunene er i stab direkte under rådmannen En tredjedel av kommunene har ansatt egne.
Klepp Kvinner Elite m arkedsføringshuset 1 Rapport på merkevareundersøkelse for Klepp Kvinner Elite Januar 2008.
”A-Team” Gruppeoppgave. Har din klubb et rekrutteringsproblem / avtagende medlemsmasse? JA Problemet er å beholde elevene / medlemmene Rekruttering generelt.
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Klikk for å redigere tittelstil i malen Klikk for å redigere tekststiler i malen –Andre nivå Tredje nivå –Fjerde nivå »Femte nivå 1 Klikk for å redigere.
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
Skolelederundersøkelsen 2008 Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.
Energimerking som incitament NVE, 9. mars 2010 Tommy Rudihagen, adm. dir.
Foreldreundersøkelse – RSMK mai Invitasjon til 34 foreldre – alle som har e-post 22 svar = oppslutning på 65 prosent 5 tema: informasjon, foreldremedvirkning,
BAKGRUNN På oppdrag for Boligbrygg Oslo KF har Synovate MMI gjennomført en kundeundersøkelse for å kartlegge holdningene til Boligbyggs omdømme og servicekvalitet.
Innhold Innhold Side 1.
LVSH Konferanse 8-9 april 2010 For styret i LVSH Anita Ihle Steen
Befolkningsundersøkelse juni 2014 For Skatteetaten.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
Vedlegg 1 kompetanseveileder
Resultater NNUQ IMDi, 6. september Innledning.
Energimerking og energioppfølging i HFK Overingeniør energibruk Helge Gundersen.
Mellom skremsler og beroligelse Kommunikasjon med publikum om fugleinfluensa Gunhild Wøien Kommunikasjonsdirektør Folkehelseinstituttet
©TNS X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Kvinner og alkohol Kreftforeningen TNS Gallup.
Undersøkelse om bruk av proteinshaker og proteinpulver blant barn og unge Gjennomført november 2015.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Befolkningsundersøkelse om ulike boligspørsmål Undersøkelsen er gjennomført for Forbrukerrådet av Norstat juni 2014.
Hvordan skrive en oppgave: Innledning: skrives helt til slutt.- hva skal jeg gjøre. Problemstilling: Hva skal jeg undersøke og kanskje litt om hvorfor;
Våler - Kommunesammenslåing. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på telefon. Det er intervjuet 2200 personer i Glåmdalsregionen: 300 personer.
Bonus systemer/ prestasjonsbasert lønn. Litt om meg selv  Siviløkonom  48 år  Siste 10 år ledet mellomstore handelsselskaper ► Erfaring med ulike bonussystemer,
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Knut Løyland Strukturelle endringstrekk ved etterspørsel etter utlån fra folkebibliotekene – erfaringer.
Norsk Finansbarometer 2016 © TNS Norsk Finansbarometer 2016.
Ansattundersøkelse Etnedal kommune mai Hovedfunn i ansattundersøkelsen - Etnedal Et flertall på ca. 87 % er helt eller delvis enig i at kommunen.
Redningsvest Gjennomført 19. august 2010 InFact AS.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Kapittel 1 – Hva er samfunnsøkonomi?. I kapittel 1 skal du blant annet lære: Hva samfunnsøkonomi er Om forskjellen mellom mikroøkonomi og makroøkonomi.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Holdninger til helseforsikring
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Utfasing av glødelampen
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
Grue - Kommunesammenslåing.
Eidskog - Kommunesammenslåing.
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Åsnes - Kommunesammenslåing.
Innbyggerundersøkelse 2018
En undersøkelse blant norske studenter Juni 2018
Bruker- og pårørendeundersøkelsen 2018
Emilios jobb som assistent
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
Intro: Det finansielle systemet
Avislesing 2018: Tilbakegang for papiravisene fortsetter
Utskrift av presentasjonen:

Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011

Kjennskap: Har du hørt om energimerking av boliger? •Betydelig økt kjennskap til ordningen siden 2009

Kjennskap: Hvor har du fått kjennskap til energimerking? •Avisomtale og andre medier (TV, radio) er hovedkilder til kjennskap

Kunnskap: Energimerking gir verdiøkning for selger –Flere er helt enige i påstanden om at energimerking gir verdiøkning for eiere som har investert i energieffektivisering –Av de som har energimerket er det signifikant flere som er helt uenige i påstanden om verdiøkning

Kunnskap: Det er viktig for kjøper å få informasjon om boligens energiforbruk •Uforandret oppslutning om at det er viktig at kjøper får kunnskap om boligens energibruk •Generelt høye andeler er enige i at ordningen øker bevisstheten om energibruk •Ingen økning i andelen som er enig i at ordningen er et unødvendig byråkratisk pålegg (en av fem som sist)

Kunnskap: Energieffektivisering lønner seg økonomisk •Flere er i 2011 helt enige i at energieffektivisering lønner seg økonomisk (i 2009: ”energisparing”) •Mindre opptatt av miljø?: Færre er enige i at energisparing bidrar til å redusere klimaproblemer

Holdninger: Vil energimerkeordningen bidra til redusert energibruk? •Færre tror at energimerkeordningen vil bidra til redusert energibruk •Men halvparten tror likevel ordningen vil bidra til at flere gjør tiltak i boligen, og en av to er også selv villig til å investere i energisparende tiltak

Holdninger: Betydningen av energimerket •En av to mener energimerket vil ha betydning neste gang de skal kjøpe bolig •Forholdsvis stor vet ikke-andel som kan beveges •35 prosent mener energimerket uttrykker boligens tekniske standard i stor grad (nytt spørsmål i 2011)

Holdninger: Hva er viktigst når du skal kjøpe bolig? •Boligens tekniske stand og beliggenhet er viktigst ved kjøp av bolig •Det er også avgjørende at boligen ser pen ut •At boligen har lavt energiforbruk, teller litt mer enn nytt kjøkken og bad (61 prosent)

Atferd: Gjennomføring av merking og tillit til energimerket •Flertallet er enige i at det er lett å logge seg på, de fikk lagt inn ønskede opplysninger, men de synes spørsmålene var vanskelige •Nesten halvparten synes attesten er for detaljert, og en av fem synes ikke energimerket er enkelt å forstå •Av de som har merket har fire av ti ikke tillit til at energimerket gir riktig karakter –Høyest tillit blant de som har benyttet detaljert merking

Atferd: Vil du kjøpe bolig som ikke er energimerket? •Energimerket er ikke etablert som et ”must” etter kun ett år •Fire av ti vil kjøpe bolig uten merke – like stor andel har ikke tatt stilling til spørsmålet ved å svare ”vet ikke” •Egen holdning smitter over til anbefaling til andre om å merke: Tre av ti vil sende anbefaling videre

Atferd: Betalingsvilligheten er den samme •Fire av ti er villige til betale mer for en energieffektiv bolig –Uendret resultat –Kald vinter alene ikke nok til å påvirke flere –Høy vet ikke-andel

Konklusjoner og anbefalinger •Kjennskapen til energimerking blant folk flest har økt klart •Kunnskap om ordningen og energieffektivisering har økt –Flere mener energimerking gir en verdiøkning –Energieffektivisering får større positive utslag enn energisparing •Folk flest har samme holdning til energimerket i dag –Energimerket har betydning ved kjøp –Stort vet ikke-potensial •Energimerking som ordning er etablert – mer å gå på etter kun ett års virke –På flere kriterier påvirker holdningene også atferd –Fire av ti villige til å betale mer for energieffektiv bolig

Konklusjoner og anbefalinger II •Resultatene er et godt grunnlag for mediesaker •Nødvendig å ha et budskap utover hva energimerking er for å sikre opplevd relevans og tillit til ordningen på sikt –Energimerking må settes i en sammenheng •Fortsette fokuset på sammenhengen mellom verdiøkning, teknisk standard og energimerket –Boligens verdi er noe alle er opptatt av •Tendens til at de som velger enkel løsning har mindre tillit til resultatet enn de som velger detaljert –Vurdere større vektlegging av detaljert løsning