Hellas.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Været: temperatur, vind og nedbør
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
Antikken.
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Meteorologisk Institutt met.no Skippermøtet 16. juni 2011 Vær, vind og strøm Lars Petter Røed og John Smits Skippermøtet Færderseilasen 16. juni 2011.
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
Tekster til kapittel 2.
Kapittel 28 Norgeskartet
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
DET ARKTISKE SYSTEMET Tekst fra side 8 i heftet Det Arktiske System, eller siden ”Det Arktiske System” på Arktis kan beskrives som.
Kroatia Et ferieparadis.
Nord-Amerika.
FOTOALBUM FRA MALLORCA ALCUDIA HØSTEN Var det turist du sa ?  Bahia de Alcudia.
Litt om stjerner og planeter Klikk deg frem .
Vikingskip Av Tessa Wood.
Kalde retter - Lakserullade med Brie, lefse og sviske - Scampi i sur/søt chillimarinade - Grønn asparges m/skinke og parmesan - Gresk tomat salat med fetaost.
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
14. oktober 2013 Svar til spørsmål m/tema: ”Hvor og hvor mange?”
GOD MORGEN. 1.Har du drevet med fritidsaktiviteter denne helgen? 2.Har du laget noe denne helgen? 3.Hva ville du helst ha gjort denne helgen? 4.Hvem ville.
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.
KJENNER DU IGJEN NOE AV DET DU SÅ PÅ GÅRDEN HOS INGA BERIT?
Quiz 3 høsten oktober 2013 Spørsmål m/tema: ”Hvor og hvor mange?”
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Europa Et fantastisk klima.
E u r o p a Hellas Frankrike Spania.
Europa.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Presidentens vin Et element av påskjønnelse for positive bidrag til klubbens virksomhet, indre miljø eller omdømme. Månedlig eller etter behov Tildeles.
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Av Lars ,Sindre, Marina ,Linnea og Isabell.
Her kommer vi opp til naustene ved Mourki
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Takk for din nåde, Gud. Takk for din nåde, Gud.
Hellas 2007 En tur du aldri vil glemme!. På to ukes seiltur blir det å gå fra Lavrion og rett ut i Kykladene! Hvilke øyer eller steder vi stopper på kan.
EN STOR, FIN SEI VI MÅTTE BRUKE HÅVEN, SÅ IKKE FISKEN SLET AV SNØRET. UNGENE FULGTE NØYE MED NÅR HANNA BLØGGET FISKEN.
Detta er en automatisk lønnsforhandling. Vær vennlig å svare på de neste spørsmålene. Dine svar vil danne grunnlag for til neste lønnsjustering. Neste>>
Velkommen til Vikhammer ungdomsskole
Litt om stjerner og planeter Klikk deg frem .
Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima.
ITALIA!!! Italia har nasjonaldag 25. april. Hovedstad: Roma
Frankrike Hovedstad: Paris Innbyggere: Nasjonaldag: 14. Juli
Svar til: Quiz 8 våren mai 2013 Spørsmål m/tema: ”Jorden rundt” © Erik Strømsøe
GRAN CANARIA Gran Canaria er en fin øy!!! Og den fineste byen er Mogan.
Uke april – 17.april Mål uke 16 Norsk: Kunne bruke pronomen i tekster, og binde sammen setninger med konjunksjoner. Matte: Vi regner med tid, og.
Den miste verdensdelen
Drivhuseffekten Krisemaksimering eller naturlig prosess?
Værmelding – og noen fakta om Norge
Kapittel 4: En normal ettermiddag og kveld
Hva er et kart? ”Et kart er en tegning av et stort eller lite område av jordoverflaten sett rett ovenfra!”
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Grunnleggende oseanografi. En introduksjon til havet Ca. 70 % av jordas overflate er dekket av havet Gjennomsnittsdyp > 4000 meter Så mye sjøvolum gjør.
Fevikbilder. Det var veldig morsomt på Fevik.. Fisken min. Her er den første fisken min. Det var den første som ble tatt med stang.
Kapittel 5: Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag Ingebjørg.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
Detta er en automatisk lønnsforhandling
Fevik En tur til Fevik.
Røros Fefen.
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Snah Shahin.
Kapittel 2- Tid og tall I dette kapittelet skal du lære
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
Joker 20 Oktober2017 Tor Chr. Aure.
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Kapittel 4 Den urolige jordskorpa
Kapittel 4 En normal ettermiddag og kveld.
Hei, jeg heter Alva! Mitt navn er Alva Svenhard og jeg går I sjetteklasse på Os skole I Halden sentrum og er elevrådsformann. Dette er slik skolen min.
Vitaminer og mineraler
Været: temperatur, vind og nedbør
Utskrift av presentasjonen:

Hellas

Fakta om hellas Hellas er et lite land med mange fine øyer, på øya Korfu finnes det ca.4 mil oliventrær. De joniske øyer består av Korfu, Paxos, Antipaxos,Lefkas,Kefalonia, Zakynthos og Kythira. Ifølge Det internasjonale pengefondet er gjennomsnittlig inntekt i Hellas for året 2007 35 166. Båt- Karavi Nei- Ohi Ja- Ne bra- Kala Takk –Efharisto Hei - Yassou

Bilder av landskapet

Mat Moussaka, gresk salat, giaourti. De bruker også forskjellige oster. De spiser også en del Tzatziki. Det er en frisk og litt syrlig saus som er laget av yoghurt. Spinat Purre Squash Auberginer Tomat

Kefalonia Kefalonia er en gresk som ligger på vest kysten av hellas. Øya er veldig grønn. Den har høye fjell, det høyeste heter Mount Ainos og er 1628 meter over havet. Øya har også vin gårder, dryppsteins grotter og en under jordisk sjø. Øya har vært under italiensk, fransk, ottomansk, russisk og engelsk herredømme.

Klima Klimaet i hellas er et typisk middelhavsklima, men det er likevel veldig varierende. Sommeren er varm med forholdsvis høy luftfuktighet. Det mest ustabile været er tidlig vår eller sent på høsten. I sør Hellas og rundt på de Greske øygruppene regnes været som mer stabilt. Sommeren i sør, er som stabil, solrik og varm med lite nedbør.

Bilder Gresk salat Tzatziki Giaouti Stifado Moussaka