Utvikle unge fotballspillere til morgendagens topputøver i fotball

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Trenerforum 17.desember 2007 Innhold i kveld:
Advertisements

”Spillerutvikling i fokus”
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
Florø Fotball 2012 Balestrand Florø • Tradisjonelle vinteridretter er fraværende. • Sterke miljø innenfor friidrett, fotball og håndball. • Stor.
Trenerforum 23.jan 2014 Gruppe: Førstelagstrenere.
Spillermøte CSK F-Jenter 2004
FORELDREMØTE G-97 / G-98 / G-99. AGENDA FOR MØTE • Aktuell situasjon (hvor er vi) • Lagene (97, 98, 99) • Presentasjon av trenere / støtte.
Alkohol | fotball.
Trenerforum
Kjetil Andresen er hovedtrener Øvrige trenere er: Rune Skaar Jan Erik Andersen Espen Eriksen.
Melhus Fotball og Tiller Fotball
AFK Sportslig Plan ”Sånn gjør vi det i AFK” Sportsplan AFK.
Stormøte 02.november Klubbesøk 26.august 2009.
Sonemodell AFK. Oppbygging Region Klubbhverdag Sone Kretslag Landslag.
Utvikle unge fotballspillere til morgendagens topputøver i fotball
Sprint Jeløy 97 Foreldremøte Hensikten med møte: • Oppsummering av sesongen 2010 • Presentere planer for 2011 • Svare på spørsmål fra foreldrene.
Samarbeid toppavdeling og breddeavdeling (11-19 år) med utgangspunkt i spillerutvikling Prinsipper og retningslinjer på trenernivå Tor Johan Haugland Sportssjef.
Stjerneskudd fra STK?. Presentasjon av de blå team Vi ønsker at flest mulig av våre medlemmer skal konkurrere gjennom lagtennis, ligaspill og turneringer.
Hva kreves for å bli en toppspiller i fotball?
Sonemodell AFK.
Kretssamling 95/96, februar Eidehallen PROGRAM TIL SAMLINGEN feb 2011 Norges Fotballforbund | 2 Fredag 25;
Kretssamling 95/96, 24. februar Årølia Molde INNGANG TIL SAMLINGEN Norges Fotballforbund | ) Oppmøte senest kl
Sonemodell AFK.
Har vi et verdifullt verdigrunnlag? Valg, mål og drømmer. Akershus Fotballkrets
Overgangsprosjektet NY GIV
Side 1 Olympiatoppen Nord-Norge, og Universitetet i Tromsø inviterer til nytt trenerseminar. STED: Universitetet i Tromsø. MH bygget. Vi byr på høyaktuelle.
Buskerud Fotballkrets 4 kraftsentre i forhold til spillerutvikling i Buskerud Strømsgodset Mjøndalen Hønefoss BK Hallingdal FK.
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
Spillermøte Junior des. 2012
VISJONER OG MÅL På Skoppum er det alltid gøy og trivelig å spille fotball! VISJON.
Noen ord om Fart Ca. 700 medlemmer Ca. 450 spillere fordelt på 27 lag Damelag i 2. og 3. divisjon (1. div. til 2006) Herrelag.
Kvalitetsklubb – NFF regi
Skedsmo Fotballklubb Treneren og klubbens filosofi
Spillermøte CSK F-Jenter september 2014.
FAIR PLAY CHARLOTTENLUND SPORTSKLUBB. FAIR PLAY – HVA ER DET? Fair play dreier seg om mer enn å unngå gule og røde kort! FAIR PLAY HANLDER OM HVORDAN.
Spiller-/foreldremøte høst -14 Med blikk for de beste og rom for alle.
Foreldremøte Gutter ’99 Mandag Agenda / Saker: Spillere og foreldre Kort oppsummering fra trenermøte / sesongen ’08 Spiller / foreldres feedback.
Grovplanlegging Evaluering av inneværende sesong:
Sonemodell AFK. Oppbygging Region Klubbhverdag Sone Kretslag Landslag.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
Veiledertreneren
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
Velkommen til infomøte «Prosjekt 1.div kvinner». 17:00 – 17:10 Orientering om prosjektet 17:10 – 17:30Hva bidrar AFK med? 17:30 – 17.50Hva bidrar LSK.
Treningsmentalitet -Hva kjennetegner de som ble best?
Partnerskapsavtale mellom Strinda vgs, Brundalen vgs og Rosenborg IHK Y RIHK Y har ansvaret for den praktiske tilretteleggingen. RIHK Y og skolene sammen.
Sørumsand IF Håndballgruppa
Vågsfjord videregående skole Heggen
Spillermøte onsdag 7.januar - Treningsgruppe 1. Vi er et godt lag!
TRØNDELAG FOTBALLKRETS Norges ledende fotballkrets
Barnefotballkveld på ÅL Trenerforum Ål IL Fotball trenerforum er et tiltak der klubben legger til rette for kompetanseutvikling og erfaringsutveksling.
BARNEFOTBALLKVELDEN BARNEFOTBALLKVELDEN Norges Fotballforbund | Barnefotballkvelden - NFFs nysatsing for 2010 Barnefotballkvelden.
Melhus Fotballakademi SPILLERUTVIKLINGSTEAMET
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
Ddddddd "Perioden på Dønski har vært den viktigste i min utvikling".... Kl DØNSKI FOTBALL kk for å legge til tekst Marius Lundemo (LSK)å legge til tekst.
FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss.
ALTATURNERINGEN NORD-NORGES STØRSTE IDRETTSARRANGEMENT Altaturneringen har i over 30 år vært en kulturell og idrettslig begivenhet uten sidestykke.
1 Mix 7 år Tirsdag 10.februar Djerv 1919 AGENDA:  Hvem er jeg?  Barnefotball – hva er det? - verdier…….  Klubben Djerv 1919  Foreldrerollen.
Sportslig Aktivitet FD Cup Hammerfest (november) Alder 6-12 år H/S deltar med ca. 150 unger Mega Cup Lakselv (februar) Alder 6-12 år H/S deltar med ca.
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Grüner idrettslag Grüner er 90 år i år Fire ulike idretter.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Foreldremøte G § 1 Formål og verdier i Viking FK Idrettslagets formål er å drive idrett organisert i Norges idrettsforbund og olympiske.
Konkurranse grupper Januar 2017
Klubben for alle.
Foreldremøte G
Presentasjon for spillere og foreldre
Foreldremøte G nov.
Bruttotroppen og de norske landslagene 2018
EKSTERNT TRENERUTVKLINGS-
Utskrift av presentasjonen:

Utvikle unge fotballspillere til morgendagens topputøver i fotball Team Finnmark 2007-2012 VELKOMMEN! Mål: Utvikle unge fotballspillere til morgendagens topputøver i fotball

Samarbeidspartnere 2009

11 spillere i 2009 Mats Frede Hansen 1992 Bjørnevatn IL Espen Johnsen 1993 Kirkenes IF Tonje Kristine Nilssen 1993 Varanger BK Tonje Pedersen 1994 Alta IF Børge Josefsen 1994 Hammerfest FK Andreas Bjørgve 1994 HIF/Stein Joakim Medlie 1994 Alta IF Ruben Sørum 1994 Hammerfest FK Tonje Mølmen Isaksen 1995 Bossekop UL Marja Sofe H. Hætta 1995 Avju IL Sindre Andreassen 1995 Vardø IL

TEAM FINNMARK 2009

Bakgrunn Olympiatoppen og Finnmark Fotballkrets vil gjennom et felles prosjekt utvikle fylkets største fotballtalenter. Vi ønsker å bevisstgjøre disse på hvilke krav som ligger for å nå toppen i norsk fotball. Et slikt prosjekt har ikke tidligere vært gjennomført i Norge. Gjennom prosjektet ønsker vi å hjelpe spillere og klubber med å sette fokus på de rette ferdigheter og holdninger i hverdagen. Vi ønsker å vise at det er mulig å bli god i Finnmark! Talenter i alderen 14-17 år skal følges på veien mot toppen!

Målsetting Resultatmål: 2 av spillerne skal i løpet av perioden kvalifisere seg for spill på landslag Utviklingsmål: Utvikle spillere som forstår hva det betyr å ta ansvar for egne prestasjoner, og som liker utfordringer! Grunnleggende ferdigheter knyttet opp til de krav som ligger innenfor toppfotballen og den enkelte spiller sin rolle på banen. Hovedvekt på førsteberøring og pasningskvalitet Holdninger til å jobbe mot et toppnivå Holdninger innenfor trafikksikkerhet.

Stjerne uten nykker - Andrés har ikke gelé i håret, bruker ikke øreringer og har ingen tatoveringer. Det gjør ham lite attraktiv for mediene, men han er den beste, mener Guardiola Han er fantastisk, det er han som gjør lagarbeidet. Måten han ser pasningsmuligheter, bevegelsene og evnen til å skape rom er utrolig. Han er så viktig for Barcelona, skryter Sir Alex. På spørsmål om Iniesta var født fotballspiller har Barcelona-treneren svart: Nei. Han var allerede en god spiller i mammas mage.

Det er mulig å bli god i Finnmark – ikke bare fra Finnmark…..

Team Finnmark Samarbeidsprosjekt 2007-2012: Samarbeidspartnere: Finnmark Fotballkrets Olympiatoppen Klubbene i Finnmark Næringslivet i Finnmark Prosjektet vil ledes av: Olympiatoppen: Sigurd Beldo Finnmark Fotballkrets: Roger Finjord (prosjektleder) Vidar Johnsen Jo Richard Hovden Rune Mikkelsen Frank Einar Mikkelsen Thomas Søvik Johnsen

Hvem får delta? Hvert år: 10-13 spillere i alderen 14-17 år Uttak skjer etter en faglig vurdering gjort av Finnmark Fotballkrets og Olympiatoppen. Det foretas opptak 2-3 ganger pr.år. Det vil være en jevnlig fornying av deltakere på Team Finnmark. Vi vil hele veien være observant på spillere som har hatt en fin utvikling, og som derigjennom fortjener oppfølging gjennom Team Finnmark. Spillere som er med på prosjektet, men som ikke viser de vedtatte holdninger i hverdagen vil bli satt ut av Team Finnmark. Dersom det er spillere i prosjektet som ved start på videregående skole kommer inn i et godt skolemiljø med god oppfølging er det ikke behov for deltakelse på Team Finnmark. Spillerne må være bosatt i Finnmark.

Innhold på samlingene Samlingene vil ha fokus på å bevisstgjøre hva det vil si å være en 24-timers utøver: Ferdighetsutvikling Utvikling av spesifikk rolleferdighet Fotballspesifikk hurtighet og utholdenhet. Testing Holdningsutvikling Livsstil og kosthold i toppidrett Bruk av video som et verktøy for analyse av ferdigheter Mentale prosesser. Hodet med i trening, kamp, på skole, i trafikken, med venner Trenerforum for lokale trenere; ”Den gode treninga”

Arbeid mellom samlingene Det er i hverdagen spillerne blir god. Vi ønsker derfor en tett og god oppfølging med klubbene til spillerne. På den måten vil også spillernes klubbmiljø nyte godt av at klubben har en deltaker på Team Finnmark Oppgaver og treningsøvelser mellom samlingene for å bevisstgjøre sin spisskompetanse og krav i sin rolle. Treningsdagbok Hjemmearbeidet gjøres i den daglige treningen alene, med venner, med klubbtrenere

Viktige støttespillere! Det er viktig å engasjere de som er tilknyttet spilleren i det daglige arbeidet: Foresatte Klubbtrenere Klubben Skolen

Samlingsplan Team Finnmark 2009 3.-4.juni Lakselv 2 10.-11.August Hammerfest 2 18.-21.november Kirkenes 4 14.-17.januar Alta 4 6.-14.februar La Manga 9 I tillegg kommer sone- og kretssamlinger

Kontaktpersoner for Team Finnmark Olympiatoppen: Sigurd Beldo Finnmark Fotballkrets: Roger Finjord Rune Mikkelsen Vidar Johnsen Jo Richard Hovden Thomas Søvik Johnsen Frank Einar Mikkelsen