Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
 Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007  IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og.
Advertisements

Grants (prosjektmidler) Generelle retningslinjer.
Råd til barn og foreldre
Lions Distrikt 104C.
2010 – 2013 Uttesting ved 100 distrikter Juli 2013 Gjelder alle distrikter The Rotary Foundation Future Vision Plan Et fundament for fremtiden TRF seminar.
Landsomfattende Håndhygienekampanje
i lys av spørsmål knyttet til vann, konflikter og kvinners levekår.
STATUS BANEPROSJEKT
Cary C K Huang Er utnevnt til RI President-E for perioden Han tiltre 1/ Forretningsmannen Gary C K Huang, har vært medlem av Taipei Rotary.
U - L A N D.
”Klubbens indre liv og vekst”
IR ARBEID FOR MD 104 WE SERVE LCIF LAN MINT NORAD LIONSKLUBBEN
Prosjekt institusjonshygiene
ROTARY mot år 2010 En mulighetenes organisasjon Grunnpilarer –Vennskap –Etikk –Utveksling av yrkeserfaring –Arbeide for internasjonal fred og forståelse.
SAMFUNNSPROSJEKTERi DISTRIKT 2275 DISTRIKT 2275 PDG Per Ottesen Leder for Samfunnsprosjekter.
Rotary Foundation Seminar høsten The Rotary Foundation er Rotarys hjelpeorganisasjon.
RI´s strategiske plan. Appellen fra Sajuki Tanaka Utrydde polio – vårt høyest prioriterte mål. Fremme anerkjennelse for Rotarys innsats og forbedre Rotarys.
The Rotary Foundation (TRF) PETS i D2250 Grete Sæbøe 9. mars 2013 District Rotary Foundation Seminar.
DICO District Internet Communication Officer. DICO´s oppgave Gi IT-støtte til klubbene i distriktet.
D2275 Samfunnsprosjekter – Stjørdal 2. Februar Samfunnsprosjekter Distrikt 2275 Arne Markussen Knut Sletten.
Water Resource Group Vann Rotarys satsingsområde.
Utfordringer og forventninger til kommende rotaryår Distriktssamling 2009 R.I. distrikt 2310 DGE Per Olav Stenseth18. april
The Rotary Foundation of Rotary International Distriktssamlingen 2009.
Future Vision Plan Rotary Foundation mot et nytt århundre
Levanger Rotary Klubb Distrikt 2280
Målsetninger for Rotaryåret Gjenopprette medlemsantallet på 2007 nivå Kvinner i alle klubber Etablering av minst en ROTARACT klubb Alle klubber skal ha.
Handlingsplan 2012/2013 LC Notodden.
JOHN KENNY RI PRESIDENT GRANGEMOUTH, SCOTLAND.
CARE INTERNATIONAL I TANZANIA CARE sitt arbeid i Magu.
PETS DISTRIKT 2290 ROTARY ÅRET MÅL OG STATEGIER.
Faktorer som påvirker forekomsten av infeksjonssykdommer
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
Akvakultur og ny teknologi Florø 24 og
ROLLBACK MALARIA’s visjon: en verden fri fra byrden av malaria.
FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Afrika - et kontinent Et fantastisk kontinent med store naturressurser, mange mennesker, mange muligheter….. Men også et kontinent preget av utbytteri,
Rotarys fredsengasjement Subject Ingrid Grandum Berget
100-års jubileum 2017 v/100-års koordinator Tove Annexdal, LC Asker/Røyrin 0.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
ROTARYs 6 FOKUSOMRÅDER Fredsarbeid og konfliktforebygging/-løsning Sykdomsforebygging og –behandling Vann og sanitær Barne- og mødrehelse Grunnutdanning.
Karibu Velkommen. Askøy Rotary Klubb ønsker velkommen til: Koguta Village KENYA En orientering om et brønnboringsprosjekt I Koguta Village mai/juni 2015.
Water Survival Box Distriktskonferansen 2015 PDG Carl Lewin Kopervik Rotaryklubb.
Gode venner som hjelper andre
Der det er behov er det Lions
Handlingsplan 2017/2018 LC Notodden.
Status Brønnprosjektet
Sommerly barnehage Plan fadder
Samarbeid med Sotra Rotary Klubb om internasjonale prosjekt?
4/12/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
TRF i et lokalt perspektiv
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Bygging av fødestuer - fire er ferdig, flere gjenstår
Brønnbygging i Afrika.
Gode venner som hjelper andre
Gode venner som hjelper andre
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
HVORDAN logge på MY LCI.
LIONS distriktsmøte
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
TRF – The Rotary Foundation
TITELI DISTRIKTSMØTET 2019.
We serve.
Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot
Vår felles oppgave: Å skape større forståelse hos alle mennesker for verdens behov for humanitær hjelp og yte frivillig innsats med lokalt engasjement.
Rotary Ungdomsutveksling
Utskrift av presentasjonen:

Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot BRØNNER I UGANDA DISTRIKTSMØTE LIONS 104H 14.APRIL 2018 Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot

Lions Bærum/Verdande Vi har bygging av vannbrønner til landsbyer i Uganda som vårt internasjonale fokusområde. Pr. dags dato har klubben finansieringen klar for tre brønner Utover dette ønsker vi et distrikts prosjekt for 104H med bygging av 4 brønner i Lions året 2018/19.

Lions Norge i Uganda Lions Norge sitt arbeid med vannbrønner i Uganda er en suksesshistorie Vi har lang erfaring med brønnbygging i Uganda Bygget 64 brønner i perioden fra 2008 og frem til i dag. Gode prosedyrer for prosjektgjennomføring samt for drift/vedlikehold er etablert i samarbeid med myndighetene - både sentralt og lokalt. Der hvor lokale Lions klubber er etablert bidrar også disse i prosessen

Hvordan foregår prosessen? Ole Romslo Traasdahl – med ansvar for brønnprosjekter i Afrika - eller hovedkontoret Lions Norge er ansvarlige for gjennomføringen. Lions Norge sin kontakt i Uganda, David Mutaysa, er vår prosjektleder Samarbeid med vanndepartementet i Uganda og lokale myndigheter om lokalisering av brønn Vannkvalitet blir sjekket To entreprenørfirmaer, med spesialitet innen vannboring, har så langt blitt benyttet Hver landsby oppnevner en brønnkomite for drift og vedlikehold Pumpen er enkel mekanisk håndpumpe – ikke avhengig av elektrisitet eller diesel Prisen for en brønn er ca. nkr 64 000,-

Urent vann er den største årsaken til barne dødlighet og alvorlige sykdommer; Diarè ,- hver dag dør barn som følge av urent vann Trachoma/øyekatarr: øyeinfeksjon som kan føre til blindhet Bilharzia/sneglefeber: en parasitt som angriper indre organer og kan være livstruende. Kolera,- en akutt, smittsom tarminfeksjon. Smittes gjennom dårlig håndhygiene og forurenset vann Dagens situasjon

Med en brønn kan vi Forbedre hygienen og redusere sykdom og død Gi større trygghet til kvinner og barn Frigi tid til skole for barn – som ellers hadde blitt benyttet til vannhenting En enklere hverdag for kvinner, ungdom og barn RENT VANN GIR MANGE RINGVIRKNINGER – BÅDE FOR ENKELTMENNESKET, FAMILIER OG SAMFUNNET.

Lions Bærum/Verdande ønsker følgende (ref også utsendte sakspapirer): Brønnprosjektet blir et distrikts prosjekt for 104H. Målet er 4 brønner i Lions året 2018/19 som utgjør et bidrag pr klubb i distriktet (34 klubber) på kr. 7530,-. Lions Bærum/Verdande har søkt `Mint fondet` om et tilskudd på kr. 100.000,- Innvilgelse av denne søknaden vil gi en reduksjon til kr. 4588,- pr klubb i Distrikt H.

La oss fortsette det gode arbeidet på landsbygda i Uganda La oss fortsette det gode arbeidet på landsbygda i Uganda! Blir dere med sammen med oss?

Brønn under bygging