Brotyper Bjelkebro Buebro Hengebro

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Bruer på skogsvegnettet. Tilstand, tekniske løsninger, vedlikehold.
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
Fag / tema Matematikk og teknologi Trinn Fra 8-10.klasse
Tegneserier.
”Bygg i tre-tre i bygg” Mål for landsby
Inndeling av vegnettet
Setesdalsbanen – ny teknologi i bruk
Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.
STATUS BANEPROSJEKT
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Brotyper Bjelkebro Buebro Hengebro
Velkommen til Webinar – 3D Objekt Langs Linje NP19.10 – Patrick Mc Gloin.
Hvordan ble USA den dominerende økonomien i verden?
Eksempler på arbeidsoppgaver gjennomført på tidligere dugnader samt tips til gjennomføring Eksempel.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Kapittel 22. Andre verdenskrig
Quiz 2 våren Februar 2014 Spørsmål m/tema: ”Historien bak….”
Isen Breer En Isbre Antarktis Isbreer Norge Isbreer
AVSKJEDSFEST Søndagskveld hadde vi ”åpen” havn, der slekt og venner kunne ta med grill/grillmat for å komme og kose seg litt sammen med oss, slik at vi.
en jernbane for fremtiden
De forente stater: USA.
Norgesløpet 2007 Bilder fra viktige punkter langs kjøretraseen.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Velkommen til åpent møte om Torstrands framtid! Grendehuset, 3. mai 2011.
ASIA.
E 16 / Rv. 2 Kongevegen – Tjernsbergs veg v/ prosjektleder Amund Sjøvik Norsenga bru.
Napoleonskrigene og Norge
Krise på veg.
Frankrike Hovedstad: Paris Innbyggere: Nasjonaldag: 14. Juli
CERN og The Large Hadron Collider Tidsmaskinen.
2. Verdenskrig.
Gjennomgang av ulike metodar for seismikkinnsamling PRM – Permanent reservoar monitorering Geir Steinar Søvik – Statoil Geofysiske Operasjoner Classification:
Viktige hendelser i humanismens historie
Hva er et kart? ”Et kart er en tegning av et stort eller lite område av jordoverflaten sett rett ovenfra!”
Samferdselsutvalet 21/ Ordførar Oddvar Grøthe Rv 52 Hemsedalsfjellet.
Leonardo di ser Piero da Vinci Ledende kunstner i renessansen Levde: Håndverker Vitenskapsmann (kroppsanatomi, geometri, astronomi, matematikk,
1 Godsterminal: Orkdal – Skaun Det mest miljøvennlege alternativet? Minimale naturinngrep og tap av matjord Nesten ubebodd God kontakt med industrien i.
Økonomisk vekst i industrilandene Det er først de 200 siste årene teknologiske fremskritt og økt produksjon har ført til økt velstand for folk flest.
Renessanse betyr ”gjenfødelse”
Tilbudskonferranse Rv 52: Venås bru II.
1. verdenskrig. Hvordan var krigen? Tyskland: Krig på to fronter (to steder): Hvor? I Frankrike og Russland. Tyskland prøver å ta Frankrike fort for å.
Fv. 91 Breivikeidet bru - Hov Forprosjekt. Bakgrunn Bygging av ny Breivikeidet bru i 2010 –Grunnforhold –Kostnader.
Støyentreprise. Dregebø-Grytås og Birkeland-Sande.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
til Newton energi- og havbruksrom i Midt-Troms
Tilbakemelding hjemmeoppgave 2. Spansk nivå 3
1. KRANBANE FOR KRANBRO Kranbanen må være dimensjonert for den belastningen som oppstår når traverskran med last kjører på kranbanen. Dette kan direkte.
Steinar Berntsen ViaNova Plan og Trafikk AS
Produksjon av elektrisk energi
Evaluering Midt-Norsk Mesterskap 2007
Hvordan stein av ulike typer blir dannet
Gang.
Viste du at du kunne telle ut alle partall og oddetall?
Venner og valg Film og samtale.
Den kalde krigen Intro Hva betyr begrepet kald krig? Kald krig i dag?
PROSJEKT E6 ARNKVERN-MOELV Informasjonsskriv Uke 7 og
Islamske riker Daniel. Islamske riker Daniel Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) Det Ottemanske flagget--> Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) En.
Oppsummering 02.september 2016
Jernbane i Trøndelag
En bro til matematikk Studie av en hengebro.
E39 Kristiansand-Trondheim
Pukkellaks (Onchorynchus gorbuscha)
Bygg en bro.
Nasjoners velstand (og fattigdom)
Kap. 3: Jordkloden Dere husker kanskje litt fra forrige gang vi hadde geografi? Stikkord: Pangea (Alfred Wegener) Platedrift, kontinentalplater Havbunnsspredning.
Byggebeskrivelse Seven Eleven
Lag en 3D-stjernemodell
Utskrift av presentasjonen:

Brotyper Bjelkebro Buebro Hengebro Hovedtyper av brukonstruksjoner er vist over, men det finnes mange mellomvarianter der to eller tre prinsipper kombineres for eksempel ved at brubanen henges opp i buen.

Platebro ”Gulebrua” i Sarpsborg Bjelkebruer lages ofte av store stålbjelker som bærer brudekket eller platen. Andre løsninger er å la småbjelker ligge tett i tett med et påstøpt veidekke, som da utgjør en plate.

Fra Gatedalen ved RV111 i Sarpsborg Gammel buebro Fra Gatedalen ved RV111 i Sarpsborg Buebroen er bygget i 1898, datert i steinen midt på buen. Broa ble brukt som riksveg(111) for trafikk mellom Sarpsborg og Fredrikstad fram til 1970-tallet da den ble erstattet av en fylling for å rette ut vegen, som her gikk i slyng, den såkalte ”korketrekker’n”. Under brua gikk tidligere et industrispor for smalsporet jernbane mellom Hafslund smelteverk og kaia ved Sannesund. I dag brukes tunnelen for Glommastien, som er en tursti mellom Sarpsborg og Fredrikstad, men ingen kjører over brua.

Dateringen i toppen av buen Broa er hugget og bygget i granitt, sannsynligvis fra Idd. Bygget i 1898, men i bruk til fram på 1970-tallet.

Svinesundbroene Like før sammenføyning av buen på ny bro Buen for ny Svinesundbro under bygging holdes oppe av tårn og stag, som rives når siste etappe er støpt. Legg merke til slektskapet mellom ny og gammel buebro, som sees lenger inne i fjorden.

Hengebro Golden Gate i San Francisco En av verdens mest kjente hengebroer.

”LEONARDO-brua” Kopi av bru tegnet av Leonardo da Vinci Kunstneren Vebjørn Sand fikk laget en kopi av en bro som Leonado da Vinci tegnet for Bosborosstredet, men som aldri ble gjennomført der. Her laget av tre buer i materialet tre, men opprinnelig tegnet i stein.

Planlagt bro ever Messina-stredet Til nå verdens lengste planlagte brospenn Messina stredet mellom Italia og Sicilia kan få verdens lengste brospenn med hovedspenn 3300m. Kostnadsberegnet til 4, 6 milliarder Euro. 380 meter høye tårn.

Broen med verdens lengste spenn Akashi Kaikyo-broen i Japan med hovedspenn på 1991m Bygget i 1998 og tok rekorden fra Danmark, Storebæltbroen med 1640m. Verdens lengste bro, Lake Ponchartrain Causeway, USA, er en bjelkebro. Den består av to parallelle baner med 2243 bjelkespenn. I alt er broen 38,5 kilometer lang.

Verdens høyeste bro Millau-broen i Frankrike er over 300m høy Millau-broen i Frankrike er over 300m høy og er bygget som skråstagbro.

Skarnsundet skråstagbru I sin tid verdens lengste av denne typen Brua i Nord Trøndelag var verdens lengste av denne typen når den ble bygget, men er senere forbigått. Dette er en slags hengebru, men istedenfor å henge opp brubanen i en kabel henges brua opp i skråstag som alle går ut fra tårnet.

Fagverksbro Broer for veg og jernbane over Sarpefossen Fundamentene for disse broene er bygget på 1800-tallet i granitt og brukes også i dag, men bruene oppå er byttet flere ganger. En bro ble blant annet sprengt under siste verdenskrig. Fagverket er egentlig en bjelke satt sammen av mange små bjelker(staver).

Modell av fagverksbro Fagverksbro bygges normalt i stål, som Eifeltårnet. Som brotype er det en bjelkebro fordi fagverket er bjelker som bærer vegbanen. Her er vegbanen plassert på undergurt (nederste bjelke i fagverket), men på andre bruer kan den ligge øverst (på overgurt).

Modell av hengebro

Modell av buebro