Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Viktige hendelser i humanismens historie

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Viktige hendelser i humanismens historie"— Utskrift av presentasjonen:

1 Viktige hendelser i humanismens historie

2 Tenkere, diktere og kunstnere har vært nysgjerrige på alt som har med menneskenes liv å gjøre.
Opptatt av hva som gir mennesket et lykkelig liv Kunstnere som har satt mennesket i sentrum uansett om de har vært religiøse eller ikke. De fleste hadde en gudstro.

3 Tre historiske perioder
Oldtiden 500 – 400 fvt. i Hellas, Kina, India Filosofer diskuterte mange spørsmål rundt rett og galt. Tok avstand fra fanatismen. Sokrates i Hellas og Konfutse i Kina.

4 Renessansen (gjenfødelse) slutten av 1300 – begynnelsen av 1600 tallet
Kunstnere studerte menneskekroppen og enkeltmennesker med nysgjerrighet. Leonardo Da Vinci og Michelangelo William Shakespeare Menneskets verdi, muligheter og ansvar var viktig.

5 Opplysningstiden 1700- tallet
Opplysningstiden tallet. Opptatte av individets frihet og rettigheter, toleranse og ytringsfrihet. Borgerkriger i Amerika og Frankrike (likhet, frihet og brorskap). Kamp for kvinners rettigheter. Forsvare individets frihet og rettighet mot statens og kirkens makt.

6 Geosentriske verdensbildet (jorda i sentrum
Geosentriske verdensbildet (jorda i sentrum. Sola og planetene i bane rundt jorda). Kirkas syn som ga mennesket en spesiell rolle tildelt av gud. Heliosentriske verdensbilde (sola i sentrum, jorda en planet blant mange som går i bane rundt sola). Menneskene får en annen posisjon i universet og historien. Nikolaus Kopernikus Galileo Galilei

7


Laste ned ppt "Viktige hendelser i humanismens historie"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google