Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tilbakemelding hjemmeoppgave 2. Spansk nivå 3

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tilbakemelding hjemmeoppgave 2. Spansk nivå 3"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tilbakemelding hjemmeoppgave 2. Spansk nivå 3
Oppgave hentet fra eksamen våren 2015

2 Oppgave 1 Les tekstene og tabellene i vedleggene, og teksten i bildet på forsiden av eksamensheftet. Vurder om utsagnene nedenfor er riktige eller gale. Begrunn svaret ditt ved å vise til hva som står i tekstene og tabellene. Skriv på norsk. a) Filmen «La Jaula de Oro» handler om tre personer som legger ut på en reise sammen. b) Jeg-personen i sangen «La Jaula de Oro» tok seg ulovlig inn i USA. c) Andelen mennesker under myndighetsalder er høyere blant latinoer enn i den hvite befolkningen i USA. d) Om lag halvparten av det totale antallet papirløse innvandrere i USA er latinamerikanske. e) Grensen mellom USA og Mexico er den grensen i verden som krysses illegalt av flest mennesker per år, med om lag 350 millioner illegale krysninger per år. f) Grensemuren mellom USA og Mexico er fullt utbygd på hele strekningen fra Stillehavet til Det karibiske hav.

3 a) Filmen «La Jaula de Oro» handler om tre personer som legger ut på en reise sammen.
Påstand a) Riktig. I følge vedlegg nr. 4, så ser vi i den første setningen at «filmen forteller historien om to ungdommer som forlater landsbyen sin, og som snart får følge av en indianergutt». Påstanden er riktig.

4 b) Jeg-personen i sangen «La Jaula de Oro» tok seg ulovlig inn i USA.
Påstand b) Riktig. I sangen (vedlegg 2) ser i det første verset at han ikke har ordnet med papirene sine, og at han fortsetter å være en «illegal». I det fjerde verset synger han at «jeg går nesten aldri ut på gaten, fordi jeg er redd for at man skal stoppe meg, og for at man kan deportere meg (sende meg ut)». Så påstanden er riktig.

5 c) Andelen mennesker under myndighetsalder er høyere blant latinoer enn i den hvite befolkningen i USA.

6 d) Om lag halvparten av det totale antallet papirløse innvandrere i USA er latinamerikanske.

7 e) Grensen mellom USA og Mexico er den grensen i verden som krysses illegalt av flest mennesker per år, med om lag 350 millioner illegale krysninger per år. Påstand e) Gal. I vedlegg 1, fra den 11. linjen, står det at «grensen mellom Mexico og USA blir krysset legalt av 350 millioner mennesker årlig, så den delen av påstanden er ikke riktig. Det står riktignok videre at den (grensen) sannsynligvis også er grensen med flest illegale krysninger hvert år- men påstanden slik den står er ikke riktig.

8 Grensemuren mellom USA og Mexico er fullt utbygd på hele strekningen fra Stillehavet til Det karibiske hav. Påstand f) Gal. Det står ikke et direkte svar på om grensemuren er fullt utbygd på hele strekningen fra Stillehavet til Det karibiske hav, men vi kan tolke følgende ut fra teksten i vedlegg 1: Fra linje 6 står det: Nå er den (muren) dannet av flere kilometers utstrekning ved grensen mellom Tijuana og San Diego. Lenger ned i teksten står det (fra linje nr. 10) at andre deler av muren finnes i statene Arizona, New Mexico og Texas. Så ut fra dette tolker jeg at muren ikke er fullt utbygd på hele strekningen, og påstanden er gal.

9 Oppsummering:


Laste ned ppt "Tilbakemelding hjemmeoppgave 2. Spansk nivå 3"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google