Pioner på utvikling av bærekraftige løsninger

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nyetablering og VEKST ØST-REGIONEN
Advertisements

Om attføringsbedriftenes fremtidsmuligheter etter NAV reformen og AVI meldingen ………… men også litt om organisasjonen, politikk mm Årskonferansen 2007,
1 March, 2004 Kommentar til Forskningsmeldingen NHO’s forskningspolitiske konferanse, 7.april 2005 Per Ola Ulseth Direktør Teknikk, Skanska Norge AS.
Smart Grønn Vekst Paul Chaffey, Abelia. Smart Grønn vekst •Samlet 48 toppledere fra ulike bransjer i 24 timer •Skulle jobbe fram kommersialiserbare forretningsideer.
Strategiarbeid i praksis
RDA: De store spørsmål Et blikk fra Universitetet i Tromsø på et kvarter Aase Tveito, Seniorrådgiver, staben til rektor og direktør.
Tromsø, 1. juni 2012 Spesialrådgiver Trond Einar Pedersen
Norge inn i kunnskapssamfunnet - tiltak for bedre forskning og mer innovasjon Paul Chaffey Abelia.
NHO støtter ”stramt budsjett” for å gi norsk næringsliv et nødvendig løft… …innenfor et stramt budsjett må det i tillegg gjøres prioriteringer som stimulerer.
Næringsliv for utvikling Modeller for samarbeid Næringslivets Bistandskonferanse 12. februar 2008 Adm.dir. Finn Bergesen jr., NHO.
1 ”Innherred 2020” Innspill til kommuneplanarbeidet fra ”Trendjakten i Trøndelag” Innlegg på dialogseminaret Ola Stene.
MARING Ett dusin viktige forutsetninger for suksess i norsk marin ingrediensindustri SINTEF Havbruk Miniseminar i Oslo, 21. april 2008, Jostein Refsnes,
Grønn innovasjon og grønne arbeidsplasser i Oslo
Biogass – Det må satses ! 8. mars 2011 Cato Kjølstad, Daglig leder.
SVs politikk for forskning og høyere utdanning Kyrre Lekve Sogn og Fjordane SV, november 2010.
Hvorfor er kompetase viktig frem mot 2020
© 2006 IBM Corporation Global åpenhet og samarbeid er framtidens business Morten Andreas Meyer – IBM.
Kompetansesituasjonen i Rogaland innen bioenergi per 2020
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Oppdraget  Initiativtakere: Oslo kommune og samarbeidsalliansen Osloregionen  Prosjektarbeidet startet fur jul i fjor.  Arbeidet utføres av Osloregionens.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
Sammen om å gjøre norske bedrifter verdensledende i utvikling og bruk av miljøteknologi 19. januar 2015.
Næringsutvikling i Glåmdal Felles kommunestyremøte, Lasse Juliussen 1.
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet Fokus på næringsutvikling og innovasjon innenfor: Fiskeri- og jordbruksbasert matproduksjon og foredlings-
EU - nye markeder - Aquacity/Innovasjon Høstkonferansen i Stavanger 12. oktober 2004 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Utviklingsfondet for skogbruket Skogprogrammet Bidrag til FoU – fokus på fremtiden Kristin Danielsen Avdelingssjef Landbruk og marin virksomhet Norges.
Forskingens betydning for morgendagens næringsliv - har tjenesteytende sektor noen rolle? Paul Chaffey Abelia.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
Regionalavdelingen Foto: Bragdøya kystlag EUs Blå vekst og Norsk Maritim strategi Presentasjon på dagskonferanse om Blå vekst 5.juni Jon.
Fjell-Norge og Innlandets muligheter! LOs representantskap, Hafjell, 9. juni 2015 Atle Hovi, administrerende direktør Beitostølen Resort.
Et konkurransedyktig grønt næringsliv NFD Innspillskonferanse Gisle Løhre Johansen Konserndirektør FoU og Forretningsutvikling.
ByR har fått et tydelig mandat med klare ambisjoner fra 7 kommunestyrer + fylkesrådet.
Ove Guttormsen| NHO Anskaffelseskonferanse | Oslo 11.mai 2016 – EN LANDSFORENING I NHO Innovative offentlige anskaffelsers betydning for omstillingsarbeidet.
Kor går Innovasjon Norge? Endringar Møte med Stortingsbenken
Horisont 2020 SMB instrumentet og Fast Track to Innovation Stavanger
Hvor er vi, og hvor skal vi med Bio-økonomien Oslo, 27 august 2015 Ove Trellevik Colourbox.com.
Kenneth Ruud Prorektor forskning og utvikling UiT 2020: Drivkraft i nord Foto: Geir Gotaas.
 Hav  Klima, miljø og miljøvennlig energi  Fornyelse i offentlig sektor, bedre og mer effektive velferds-, helse- og omsorgstjenester  Muliggjørende.
Går digitaliseringen av offentlig sektor raskt nok? - fordeler ved å ligge langt framme i utviklingen av en moderne og brukervennlig offentlig sektor Paul.
Mot et utslippsfritt kraftsystem: hvilke implikasjoner for nettet? Runa Haug Khoury Seniorrådgiver Energi og Industri Nasjonalt Kraftsystemmøte 31.august.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
Individuelle tilpasninger eller kollektive avtaler – står vi ved et veiskille? Advokat og direktør for arbeidsrett, Birgit Abrahamsen.
Høringsmøte fylkesdelplan for vindkraft i Nordland Mosjøen 4. september 2009.
Veien videre – Bioenergi på Kongsgården 30. august 2011 Avdelingsdirektør Rune Volla Energi og petroleum.
Elevenes framtid – vårt ansvar. Det er de som skal passe på miljøet og forvalte jordkloden – de er globale innbyggere med globalt ansvar.
1 Hvilke konsekvenser vil nordområdesatsingen ha på regjeringens distrikts- og regionalpolitikk ? Nordlandskonferansen 2007 Bodø 17. januar Kommunal-og.
Et mer ambisiøst næringsliv Nina Broch Mathisen Direktør Innovasjon Norge Hordaland.
På borregaards vis Kultur & verdier i Borregaard.
Framtida er bioøkonomisk
Verden har kommet med sin bestilling
Ressursutnytting i Norge
Sjøfartsnasjonen Norge og bruk av havrommet Regjeringens arbeid med en helhetlig havstrategi Ekspedisjonssjef Birgit Løyland, Maritim avdeling, Nærings-
Innovasjon Norge Arktis | Dag Ronald Fredheim
Anne-Marte Kolbjørnshus, komitéleder
Finansnæringen og den digitale revolusjon 2.0
VEIKARTET FOR EN SIRKULÆR ØKONOMI
SAMSPILL  SUKSESS.
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Tema Fjordkonferansen 2017, juni «Det regionale i det internasjonale»
Næringslivet har miljøansvar
LMI-strategi
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Utskrift av presentasjonen:

Pioner på utvikling av bærekraftige løsninger Cathrine Pia Lund Direktør Merkevaren Norge

Verden har kommet med sin bestilling

Kreativ næring og reiseliv Bioøkonomi Smarte samfunn Ren energi Vi er allerede kjent for og har en ubestridt posisjon i Havrommet og på ren energi. På denne posisjonen kan vi bygge nye klynger og verdikjeder, for eksempel innenfor på sol og vind. Helse og velferd er det området vi forsker mest på, men der har vi et uforløst kommersialiseringspotensial – her kan vi bygge ny industri i Norge som gir oss arbeidsplasser og en global posisjon i markedet, som vi allerede har i forskningen. Bioøkonomien er en av verdens rasket voksende markeder pga ressursknapphet. Norge er godt posisjonert pga råvaretilgangen så nå gjelder det å kombinere og løfte opp norsk landbruk, skogbruk og havbruk inn i en ny æra. Når det gjelder områder med stort vekstpotensial som vi kan for lite om, som vi trenger mer forskning rundt er smarte samfunn (digitale offentlige tjenester, fintech, bedre energibruk, grønne byer, avfallshåndtering - sirkulærøkonomi etc) Det samme gjelder behovet for økt kunnskap og kommersialisering rundt kreative næringer og reiseliv. Overgang: og disse mulighetsområdene, kombinert med det Norge allerede er kjent for, vil gi oss troverdighet i verdensmarkedet, og at norske løsninger kan bli valgt før andre lands løsninger Havrommet Helse og velferd

   

11.02.2016 Overgang: tenk hvordan vårt eksportbilde se ut i 2040, med fokus på å utvikle de seks mulighetsområdene, da vil vi ikke være så sårbare – det er ingen grunn til at vi skal fortsette å være det – de færreste av oss tør å legge det meste i en kurv. Så er det sånn at ingen av oss vet hvilke områder som vokser mest eller hvem som blir vinnere, det er heller ikke poenget, det handler om å peke ut retning der vi konsentrer innsatsen – da øker sannsynligheten for at vi blir gode. Overgang: og her er oppsummeringen fra drømmeløftet, og våre ti anbefalinger Kilde: Basert på Harvard Economic Complexity Index.

Innovasjon Norges rolle Sentral partner i realiseringen av utviklingspolitikken gjennom å styrke bærekraftig næringsutvikling; fremme norsk næringslivs rolle i dreiningen fra bistand til business støtte næringslivets innsats for å realisere bærekraftsmålene Utvikle offentlig/privat samarbeid for å bidra til vekst og innovasjon, også i humanitær sektor Lansere et digitalt utstillingsvindu for å profilere norske, grønne og bærekraftige løsninger

På lag med det nye Norge