Ressursgruppe Helsestasjon Stavanger Kommune, 2015

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Advertisements

Kost for ulike grupper.
Kosthold og trening med fokus på syklister
Råd for et sunt kosthold (1)
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Tone L. Bie, 2014.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
Kosthold og fotball Hvordan få ut kapasiteten til hver enkelt spiller ?
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Kosthold for idrettsutøvere
Kosthold.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Haukeland universitetssykehus
Et sunt kosthold.
Mat, måltider og følelser
Marianne Dahlum Helsesøster
Kurstreff 2 Kroppen trenger mange forskjellige stoffer for å fungere optimalt! Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som.
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Vitaminene Fett- og vannløselige
Kjellaug Johannessen Historie 1906 første helsestasjon i Norge Målet var å få ned spebarns dødligheten, spesielt diare sykdommer. Midlene var hygiene og.
Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon?
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Barn, sukker og mat.
Vitaminer.
Velkommen til RAMP 16 til 18 Juni 2006 Gjennomføring er seier !
Kostsirkelen.
Historie 1906 første helsestasjon i Norge
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Presentasjon av nye retningslinjer for mat og måltider i barnehagen
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
- Jenter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Fysioterapeut Helsesøster
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Kjellaug Johannessen Historie 1906 første helsestasjon i Norge Målet var å få ned spebarns dødligheten, redusere antall barnefødsler folkeopplysning viktig.
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Tallerkenmodell og karbohydrater
Tallerkenmodell og Karbohydrater Uke 8. Tallerkenmodell.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Praktisk mat Uke 12. Planlegg- ”Halvtimen” Frokost Lunsj Middag: husk A og B-måltid, ”frimiddager” og minimum 2 fiskemåltider Mellommåltider x 2.
Nøkkelhullet – enkelt å velge sunnere Navn, sted, dato.
Livea Xpress Tallerkenmodellen. Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Trening og kosthold Karl Filip Singdahlsen 15. Februar 2012.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Mikroskopering! Yoghurt er en levende bakterie-kultur!
Undervisningsmateriell om sukker
Lage ernæringsplan og sette i gang tiltak
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre, fysioterapeuter og fagfolk med ernæringskompetanse.
SUKKERSKOLEN Til bruk i frisklivssentraler, tannhelsetjeneste og andre helsetjenester «Sukkerskolen» er et undervisning- og veilendingsverktøy til bruk.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Praktisk mat Uke 12.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Gylne Måltidsøyeblikk
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Tannhelseundervisning for innvandrere
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Ressursgruppe Helsestasjon Stavanger Kommune, 2015 Barn og mat Ressursgruppe Helsestasjon Stavanger Kommune, 2015

Vitamin D tilskudd fra 4 ukers alder dråper eller tran 5 vitamin D dråper =10 mikrogram vitamin D Gradvis introduksjon av tran fra 2,5ml til 5ml i løpet av de første 6 levemånedene

FRA Smaksprøver til Fast føde 4-6 md alder

Fra smaksprøver til fast føde

Brødmåltidet fra 7-8 mn alder

Pålegg

Brødbiter

Melkeprodukter fra 12 md Max 5-6 dl pr. Dag inkludert yoghurt

Klare selv

Frukt og bær 2 0m dagen

Grønnsaker 3 om dagen

En porsjon

Tallerkenmodellen

5 om dagen

Vann Gi barn vann som tørstedrikk. Foto: Mattilsynet/Hanne R. Schjold

Matlaging

Liker ikke

Øvelse gjør mester

Det sosiale

Frokostblanding

Tips

Morsmelk erstatning

Ferdigmat

Eksempel på måltidsrytme i løpet av annet levehalvår Morgen 06.00 Morsmelk Frokost 09.00 Morsmelk og brød Formiddagsmat 12.00 Morsmelk, grøt og eventuelt fruktmos Middag 15.00 Morsmelk og middag Kveldsmat 18.00 Morsmelk, grøt og tran Sen kveld 21.00 For de som ikke ammes, byttes morsmelken ut med morsmelk erstatning