Topplederne i kommunesektoren

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk August 2010 Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening ECON Poyry og FINN.
Advertisements

TBU Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene Om grunnlaget for inntektsoppgjørene 2010 Foreløpig rapport fra TBU, 19. februar 2010.
1 1 Utvikling i levealder og delingstall Ved Helge Brunborg, Dennis Fredriksen, Nils Martin Stølen og Inger Texmon Statistisk sentralbyrå FAFO 5 september.
Om grunnlaget for inntektsoppgjørene 2013
Nye rusmidler, nye trender- hvilke konsekvenser ? Statistikk 2003
Befolkningsutvikling og arbeidsmarked Innlandet
Kompetanse og kompetanseutvikling blant seniorer Seminar om etter- og videreutdanning for seniorer i arbeidslivet 14. oktober 2008 Anna Hagen.
Kvinner og arbeidsliv Kick-off ”Kvinnebygg AS” 10. april 2007
NAV Elverum Thor Arne Olsen
Tolkning av resultatene fra logistisk regresjon
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk Mai 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk Juli 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Eliteutdanninger i Norge?
Helge Brunborg Statistisk sentralbyrå
15. september, 2008 Rapport utarbeidet for KS Topplederne i kommunesektoren.
UTDANNINGSSTATISTIKK for Oppland pr. 1. okt Inkludert andre data som vedrører arbeidsstyrken. Kilde: SSB.no.
Studier av innovasjon, forskning og utdanning
Oppland Arbeiderblad Kjønn i kildebruk - Utviklingstrekk over en to års periode.
Rekruttering til Byggenæringen april BNLs måldokument for utdanningspolitikk Rekrutteringsbehovet er; –6600 elever i videregående skoles byggorienterte.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk November 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Eiendomsmeglerbransjens Boligprisstatistikk April 2011 Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening ECON Poyry og FINN.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk Januar 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk September 2010 Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund ECON Poyry og FINN.
Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk August 2011 Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening ECON Poyry og FINN.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Stiftelsen Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning Ragnar Frisch Centre for Economic Research Pensjonsordninger, yrkesaktivitet.
Konjunkturutsiktene for Norge − sett fra ulike prognosegivere Oppdatert pr 5/10-10 Dette materialet kan brukes fritt. Seriene i figurer og tabell er sammenstilt.
Konjunkturutsiktene for Norge − sett fra ulike prognosegivere Oppdatert pr 11/5-10 Dette materialet kan brukes fritt. Seriene i figurer og tabell er sammenstilt.
GODT NOK? Hvordan vi jobber med datakvalitet i NOIS Hege Line Løwer seniorrådgiver Nasjonalt folkehelseinstitutt Avdeling for infeksjonsovervåking.
Standardisering Nico Keilman Demografi grunnemne ECON 1710 Høst 2009.
Pensumbok: Underveis Geografi 10, Kapittel 2-4
Bestandsvurdering av elg for Nord-Trøndelag Hjorteviltregion 3
Klikk for å redigere undertittelstil i malen OM – AV – FOR MANGFOLDIGE MUSUMSBRUKERE ved professor Anne-Britt Gran Oppdragsgivere: Kulturhistorisk Museum,
Fagforbundets Gruppeforsikring Hva blir nytt fra
Sosial ulikhet i Norge Fattigdom i Norge handler ikke om mangel på mat eller tak over hodet Den handler om systematisk ulik fordeling av viktige goder.
Omstillingskonferanse Karlsøy Inge Berg Nilssen, Seniorforsker, Norut Alta: Omstillingsbehovet i Karlsøy Rapport:
INVE STORS IN AQUACULTURE INnovation in AQuaculture 1 Utviklingen i Bjugn Statistikk for 2014/15.
Våler - Kommunesammenslåing. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på telefon. Det er intervjuet 2200 personer i Glåmdalsregionen: 300 personer.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Vi lever lenger…… Hva betyr det for pensjonsordningene?
Statistikk Dette er Norge Å kunne tolke statistiske data er en.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Bergen Studentsamfunn LIKESTILLING FOR MENN? Trenger vi likestilling for menn, og i så fall, hvorfor det? Guttorm Grundt; MannsForum.
Statistikk Dette er Norge
Forskningsledelse – hvor går skillelinjene? Norges forskningsråd.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Bortvalg og kompetanse
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Rammefinansiering av barnehager
Lærer ved å lære andre Lærere uten godkjent utdanning i kommunale grunnskoler Fafo-rapport Av Torgeir Nyen og Elin Svensen.
Problemstillinger Hvordan har sykefraværet i privat og kommunal sektor utviklet seg? Hvilken betydning har sammensetning av arbeidsstokken, typer arbeid,
HMS-kort i Byggenæringen
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
Utdanning Lister En presentasjon.
Grenseløs Attraktivitet.
Grue - Kommunesammenslåing.
Eidskog - Kommunesammenslåing.
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Arbeidskraft og rekruttering i kommunene
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Rammefinansiering av barnehager
Topplederne i kommunesektoren
Høsten 2017 forelå rapporten på LIKESTILLING I IDRETTEN MED VEKT PÅ KJØNNSBALANSEN BLANT ANSATTE, TRENERE OG LEDERE I SÆRFORBUND utarbeidet ved Kari Fasting.
Årsmelding 2013 Menneskelige ressurser (HR)
Anders Bakken Integreringskonferansen 19. september 2018.
Kostnadsutvikling fosterhjem
Partssammensatt samarbeidsutvalg 8.september 2014
Kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner
Unge deltakere i Kvalifiseringsprogrammet
Utskrift av presentasjonen:

Show this slide while the audience is waiting for the presentation to start. Add notes here

Topplederne i kommunesektoren 15. september, 2008 Rapport utarbeidet for KS See How to use Econ Template File.ppt for instructions for use. Add notes here

Kvinneandelen blant rådmenn Kvinneandelen blant rådmenn er økt fra 13 prosent i 2004 til vel 18 prosent i 2007. Trenden fra 1990-årene og frem til i dag er økende kvinneandel. Det høye nivået i 2002 og 2003 kan være feil og et resultat av endrede stillingskategorier. Dan kan også tenkes at kvinneandelen faktisk var høy i disse årene. Det er blitt mer vanlig for kvinner å være fylkesrådmann. Utviklingen i kvinneandelen er avhengig av kvinneandelen blant de nyrekrutterte rådmennene. kvinneandelen blant de avgåtte rådmennene. turnover blant rådmenn. September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template

Kvinneandelen av nyrekrutterte og avgåtte Kvinneandelen blant de nyrekrutterte rådmennene er etter perioden 2003-2004 vesentlig høyere enn kvinneandelen blant de som forlater rådmannsstillingene. En slik forskjell bidrar til å øke den samlede kvinneandelen. September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template

Avgang fra rådmannsstilling Figuren viser de nyrekrutterte i perioden 2002-2003 som 100 prosent. Den viser videre hvor mange prosent som fortsatt er i rådmannsstillingen etter 1 år, 2 år, 3 år og 4 år. Kvinner slutter raskere enn menn Et særlig stort frafall for kvinner i løpet av det første året. September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template

Turnover blant rådmenn Figuren viser antall rådmenn som slutter i en periode, som prosent av antall rådmenn i begynnelsen av perioden. Turnover-raten har sunket etter 2002-2003. Dette betyr avtagende tilgang på ledige rådmannsstillinger. Mulighetene for å øke kvinneandelen er blitt redusert. September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template

Månedslønn for rådmenn, kvinner og menn Kvinnelige rådmenn har i gjennomsnitt noe lavere lønn enn menn Forskjellen er blitt mindre fra 2002 til 2007 Kvinne istedenfor mann i en rådmannsstilling betyr vel 6 prosent lavere lønn i perioden 2002-2007, etter at det er kontrollert for alder, kommunestørrelse og kommunens sentralitet. Det er da ikke kontrollert for kompetanse-forskjeller, men nesten alle rådmenn har høyere utdanning og type utdanning er nokså lik mellom kvinnelige og mannlige rådmenn. September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template

Månedslønn for rådmenn og kommunestørrelse Lønnen øker med økende kommunestørrelse både i 2002 og 2007 Kommuner med 1.000 flere innbyggere har har 0,3 til 0,4 prosent høyere rådmannslønn, etter at det er kontrollert for kjønn, alder og kommunens sentralitet September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template

Månedslønn for rådmenn og sentralitet Lønnen øker med økende sentralitet – fra spredd bosetting til storbyregion I forhold til spredd bosetting, gir storbyregion, mellomstor byregion og småbyregion høyere lønn også etter at det er kontrollert for kjønn, alder og kommunestørrelse, Det er ikke signifikante forskjeller mellom spredd bosetting og småsenterregion. September, 2008 Econ Pöyry Norwegian PowerPoint template