Er…. – glede – samhold – sosialt – utfordrende – krevende – følelse av mestring – voksenopplæring.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

“Fra ord til liv” Februar
WACS – 6. JULI Wacs 2014 i Norge og Stavanger •2 – 6 juli er det Wacs kongress i Stavanger •Vi ønsker alle hjertelig velkommen til spennende.
HELSE OG LIVSSTIL.
Det hele mennesket griper gleden i bevegelsen
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
Hva er aktivitet og deltakelse?
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Med sekken full av penger!
Dette er Barneøya 20 og 21 august 2005
TIL MAIHAUGEN Et vandrespill om
WRITE AN OPERA.
HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet.
Matendo Kreativ Ungdom (MKU)
VERDENS- DAG SCENE BARNAS VERDENSDAG I ÅS 2010 ÅPNES AV ORDFØREREN BIG ÅS BAND.
REISELIVSNÆRINGEN; DETTE VI SKAL LEVE AV. Ingen spøk, men ramme alvor.
Biblioteksjefmøte Karen Espelund. Grunnleggende forståelse Livet leves i kommunene Kulturens egenverdi og nytteverdi – begge tilnærminger må med.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
PRESENASJON Lage en komposisjon til en av overgangene mellom aktene i barneoperaen vår. Overgangen fra den teknologiske.
Hva tenker du på ?.
Kultur og samarbeid Kultur i strategisk folkehelsearbeid Deltakelse og opplevelse.
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Pårørendes forhold til tvangslidelse.
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
Studentambassadører 2015 Fakultetet for kunstfag.
Fritid med Bistand.
Tilskuddspolitikken på kulturområdet Orientering i bystyrekomiteen for byutvikling og kultur 6. mars Jfr. bystyrets vedtak , sak 17 og seinere.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Strategi og plan Kopervik Menighet.
Livssynshumanismen Hva er livssyn? -Ser på livet
Kulturskolens dager april Kulturskolens dager 2011 Hva skjer lørdag 09.04? 10.00:“TEATERDAGENE’11” Teaterfestival i forestillingssalen og.
Dramatisk sjanger Skuespill og film. Dramatisk sjanger Tekster som er laget for å framføres. Eksempler på slike er TV-serier og spillefilmer. Andre eksempler.
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Buskerudbyen Seminar 15. juni 2011 – Union Scene Nye trender og lokalisering for næringslivet i Buskerudbyen Daglig leder Fredrik A. Haaning Buskerud Næringsmegling.
Foto: Einar Engdal Marit H. Angen og KOR-KJEKT koret Rica Seilet Hotel, 18.april 2013 Råkhaugen dagsenter- et mangfold av muligheter.....
16/4/2015Asbjørn Larsen Rusmisbrukernes interesse organisasjon2.
Drømmen om nærmiljøklubben. Mål Et større og mer variert tilbud av boliger i bydelene. Skolene skal være aktivitetssentre for bydelene sine. Trygge skoleveier.
KK KulturSFO – foreløpig versjon Komité oppvekst 12. januar 2016.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
1 To kulturhus i Drammen Scener AS To kulturhus i Drammen Scener AS DRAMMEN SCENER AS Presentasjon Ny Kulturplan 14. september 2016.
HVEM ER VI? Buskerud musikkråd Buskerud musikkråd (BMR) er paraplyorganisasjon og fellesorgan for all organisert og uorganisert musikkvirksomhet i Buskerud.
ATTIC AS Ny kulturplan Medvirkningsmøte
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Kulturkortet for ungdom
STIFTELSEN DRAMASKOLEN - DRAMMEN BARNE- OG UNGDOMSTEATER (DBU)
AMATØRKORPSENE I DRAMMEN
Brageteatret er Regionteater for Buskerud og en av fylkets viktigste profesjonelle kulturinstitusjoner.
Working Class Hero.
30.November – 24.desember
KLASSISK Musikkens Venner Drammen
Østafjelske kompetansesenter for musikk
Dette er min organisasjon, og dette driver vi med
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Kultur for framtiden! Hege Haukeland Liadal Stortingsrepresentant kulturpolitisk talsperson generelle utviklingen innen kulturlivet.
1: Logo og foto Drammen Symfoniorkester har siden 1919 fremført opera, ballett, symfonier og solistkonserter med den samme originale besetningen som musikken.
Skill problemer fra vilkår og mindre irritasjoner
SAMSPILL  SUKSESS.
Hva er det beste med kulturlivet i drammen i dag?
Bli elevmentor i Drømmeskolen!
Samarbeid som løfter alle
Råkhaugen dagsenter- et mangfold av muligheter.....
«Hvordan organisere kultursektoren «i kommunen»?»
20 år  Union Scene  100% frivillig drevet  20+ konserter i året 
Trivsel og godt arbeidsmiljø for elevene på skolen
Kulturkortet for ungdom
Kveld i Jeløy kirke 3.November
Utskrift av presentasjonen:

Er…. – glede – samhold – sosialt – utfordrende – krevende – følelse av mestring – voksenopplæring

Produserer og formidler musikkteater, konserter og lignende arrangementer i region Sør Øst landet men med base i Drammen, som involverer amatører og profesjonelle aktører Drammen Operakor har historie fra hele siste del av forrige århundre, men ble formelt etablert som kor i Det er forsøkt etablert flere grupperinger for musikkteaterproduksjon i Drammen: – Før 2007: Riksoperaen kom med sine forestillinger, hvor Drammen Operakor var medvirkende. – 2007: Drammen Musikkteater dannet av DOK og DSO. Gikk inn etter La Traviata ga underskudd – 2014: Operaverket Buskerud as etablert. Etter Spelemann og Figaro ikke drivverdig videre.

– Carmen (4 forestillinger i 2011 på Drammens Teater, samarbeid med Drammen Konsertorkester, Attic og Bragernes Kirkes barnekor, i alt 234 mennesker involvert) – Les Miserables (3 konserter i 2013 på Union Scene, samarbeid med Drammen Jerns) – Musikalkonsert (2 konserter i 2013 i Galterud Flerbrukshall, samarbeid med bandet Iskaldt og profesjonelle dansere) – Spelemann på Taket (6 forestillinger i 2014 på Drammens Teater, samarbeid med Buskerud Teater) – Figaros Bryllup (2 utendørsforestillinger på Fossesholm Herregård og 2 forestillinger i Drammen Teater) – Større og mindre opptredener i forbindelse med kulturarrangementer (Holmennokken, Elvefestivalen, julearrangementer) – Større og mindre opptredener for næringslivet

Hva er det beste med kulturlivet i Drammen i dag? – mye aktivitet – flere forskjellige scener og arenaer – eget symfoniorkester – interkultur – barne- og ungdomsteateret

Hvilke utfordringer har min organisasjon? – vanskelige/usikre økonomiske vilkår, tradisjonsrik sjanger som er kostnadskrevende – begrenset med arenaer å opptre på – utfordringer med å nå frem til publikummet i regionen – avhengig av aktivitet for å holde medlemsmassen ved like og ha en viss stabilitet for å utvikle oss

Hvordan kan min organisasjon bidra til kulturopplevelser for innbyggerne i Drammen? – Opera/musikkteater er «hjerte og smerte», forviklinger, humor, sjalusi, sorg, lykke, ondskap og godhet. Kombinasjonen musikk, teknisk krevende sang med glødende innlevelse og skuespill med alle ingrendiensene over gjør noe med oss – Et etablert og aktivt operakor er en flott base for de som ønsker å følge sine ambinsjoner innen sang og musikk, det er et kjærkomment sted for de sangutdannede Drammensere å komme hjemom til, eller det er en fantastisk plattform for entusiastene som har valgt å ha sangen som hobby – Drammen Operakor ønsker å fortsette å sette opp forestillinger som involverer både amatører og profesjonelle fra regionen

«Dette var sterkt på en måte som i hvert fall jeg var uforberedt på.» «Om dette er amatører så la meg få flere av dem!» «Operasang og klassisk sang tvinnes inn i forestillingen sammen med noen rause dansescener og forsterker følelsene stykket handler om. En raus, levende og karakterskapende opplevelse som gjør et sterkt inntrykk. Fortjent toppkarakter til en herlig feiring av livet og karaktersterke mennesker, på godt og vondt. Gå og se den!» Anmeldelse Spelemann på Taket av Drammens Tidende 11 april, 2014

Hva bør kulturpolitikken handle om – Hva slags kulturliv ønsker vi å ha i Drammen (sett forbi hva som er økonomisk bærekraftig akkurat nå) – Hvordan innbyggerne kan få være utøvere innenfor de sjangerne de ønsker - på alle nivåer, enten de er amatører eller yrkesutøvere – Hvordan skal publikum få et tilbud innenfor den sjangeren de ønsker – Hvordan utvikle flere arenaer for utøvelse av ulike kulturtilbud både innendørs og utendørs, bl.a. utvikling av Drammen teater og Harmonien til et sentrum for utvikling av kompetanse, øvelse og utøvelse for frivillige teater og musikk aktører i Drammen.