DET NORSKE TRAVSELSKAP Travhesten – fra start til slutt 2013 - 2015 Norsk Hesteeierforbund.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

For foreldre og lærere til barn som har fått stilt diagnosen ADHD
Samhandling vedr tilbakehold i institusjon uten eget samtykke
Profilering, media og kommunikasjon Trav 2015: Synliggjøre næringens verdier Skape stolthet over sportslig kvalitet Formidle de gode sportslige resultatene.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Det Norske Travselskap STRATEGI LANGTIDSPLAN TRAV 2015.
Stans spredning av PD til Midt - Norge
Fórplan.
DET NORSKE TRAVSELSKAP KALDBLODSHESTENS FRAMTID Per-Ole Tysland/ Tron Gravdal.
Norsk Scania AS Presentasjon dialogkonferanse
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
4 NYE HELSELOVER Lov om pasientrettigheter Lov om psykisk helsevern
Module 9: Company Capital Structure
Presentasjon av forskningsprosjektet Styring mot gevinst -
Utbedringslån og utbedringstilskudd
Forebyggende og konfliktdempende tiltak
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger Dag Wiese Schartum.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
VERDENSARVFORUM 2014 Finansiering av fellesgodene Noen eksempler på muligheter for verdensarvområdene Hjelp! Legg pengene her! John A. Bryde.
DE SISTE DAGER OG TIMER.
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo
NETTVERKSSAMLING KRISTIANSUND
NORDPLUS NABO. Hva er Nordplus Nabo Et program som skal stimulere til oppbygging av langsiktig og forpliktende nettverkssamarbeid mellom Norden og Baltikum.
Små barns vänskap - några utmaningar och dilemman Nationell familjecentralskonferens Svenska Mässan i Göteborg Anne Greve.
Momskompensasjon for frivillige lag og foreninger 2015 Brak,
2004 HUMSAM Etableringskurs Regnskap Tor Borgar Hansen & Erling Maartmann-Moe.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 5 - Prosessbeskrivelse Privatistopplæring.
Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!
Fagforbundets Gruppeforsikring Hva blir nytt fra
Hvorfor er ikke regelverket for kjæledyr strengere Dyrenes dag 4. oktober 2013 Kari Bryhni Mattilsynet.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Slakt og avliving av hest Kari Hustad. Årlig avgang hester i Norge (?) 6,5% (15 år i snitt livslengde) Gitt hester = 8125 hester avlives/slaktes.
Avlsparagrafen i dyrevelferdsloven: Hva betyr den for avl av hund og katt? Dyrenes dag 4. oktober 2013 Torunn Knævelsrud Mattilsynet Alle bilder fra Mattilsynet.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther Gyldendal Akademisk Prosjektanalyse © Gyldendal Akademisk Innholdet i dette dokumentet.
Frisørsalong Gruppa driver en frisørsalong i byen Dere skal bestemme prisene, og lage et budsjett for en måned.
Tilbudskonferanse for kjøp av avlastningstjenester Konkurransegrunnlaget - Prosedyre for gjennomføring av anskaffelsen Byrådsavdeling for helse.
Merverdiavgift. Hva er merverdiavgift? Merverdiavgift er en avgift (penger) man betaler til staten ved salg av varer og tjenester Beregnes som % av salgspris.
Hva koster egentlig en bulk? Trafikksikkerhetskonferansen 2016.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
refleksjoner rundt en Næringsfaglig vurdering
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Kapittel 3: Psykologiske effekter av merkeverdi på kundene
Status Norsk Travsport pr nå. DNTs Sportsplan pr
Medlemskapital og tilleggsandelsinnskudd
Profesjonsetiske retningslinjer for veterinærer
Velkommen til REGLEMENTSKURS
Kapittel 3 Diskontering Tillegg
Hvordan bruke presentasjonene
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Utkast til produksjonsplan/releaseplan
En veiledning til spillemiddel-prosjekter
Ett spørsmål og tre… Om kloakk i Furremarka.
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru.
Tilknytningsplikt til offentlig avløp
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
ved rådgivning og annen kundebehandling
Medlemskap og klubbutvikling i D 2310 v/ Bjørg Månum Andersson,PDG
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Eksempelet er hentet fra læreboken
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

DET NORSKE TRAVSELSKAP Travhesten – fra start til slutt Norsk Hesteeierforbund

Hensynet til hesten skal ha høyeste prioritet i all aktivitet drevet av DNT (Trav verdigrunnlag) Opphører DNTs ansvar for løpshesten ved endt karriere? Hvilket ansvar har NHF og NHS?

Denne presentasjonen diskuterer 3 tiltak for å bedre hestevelferden Kan /bør DNT etablere – et Hestevelferdsfond? –returpant på hestepass som reduserer kostnaden med å avlive hesten? Kan praktiske ordninger bedres rundt –slakting, avlivning og Mattilsyn -

Hva skjer etter endt løpskarriere? Avl Slakt/avliving Alternativt bruk?

Hensyn til hestevelferd og til omdømme –Er vi tjent med at travere etter karrieren er uten verdi og gis vekk NEI Brunessaken Overproduksjon «Bruk og kast»

Har vi et ansvar for å tilrettelegge for etterbruk/sikre verdig avslutning? Jfr lov om dyrevelferd § 3. Generelt om behandling av dyr Dyr har egenverdi ……. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

Omskolering/brukstest? Kan DNT eller NHS tilrettelegge for omskolering av løpshesten slik at den kan få et liv som hobby hest etter karrieren? Ridtraver som svenskene har fokusert på. Oppgave for NHS? Gir godt omdømme

«Etterbruk - Omdømme» Kan stimulering av «etterbruk» være en måte å vise omverdenen at vi bryr oss om travhestene også etter at pengene er tjent? Hvordan kvalitetssikre traveren som slippes ut til hobbymarkedet- er det mulig å gjøre den mer atraktiv med en brukstest? NHS?

Hestevelferdsfond? Velferdsavgift pr start? –Til hestevelferdsprosjekter F eks omskolering/stimulere «etterbruk» Omdømmebygging –Vi ønsker at opinionen skal oppfatte at vi bryr oss om hestene også etter at pengene er tjent –F. eks 10 kr pr start til velferdsfondet, 5 kr av disse bør komme fra NR som er ansvarlig for spill på hestene «tonoavgift», med starter gir dette til fondet pr år.

Er kostnadene ved å få avlivet hesten blitt et velferdsproblem? JA Slakteverdien var ca og er nå ca Avlivningskostnaden ca Innføre «hestepant» i sertifiseringsavgiften som utbetales ved avliving/slakting for å sikre en verdig avslutning på hestens liv? Panten utbetales når hesten er attestert avlivet og slaktet/destruert og DNT mottar passet i retur.

Status i dag Slakting av hest -krav om mikrochip, hestepass og helsekort. Må være «slaktbar» se avsnitt IX i passet. Helsekortet skal inneholde de behandlingene hesten har fått. Diskuteres med Mattilsynet.

…status i dag Avliving til destruksjon -Når hesten ikke kan/skal slaktes til humant konsum. Kan ikke hesten leveres på slakteriet, men avlives og leveres til destruksjon? Diskuteres med Nortura og de andre slakteriselskapene.

…..status i dag Hesten avlives av dyrlegen/andre -ved bruk av medikamenter -ved skyting(boltepistol) - Hesten blir evt liggende hjemme til henting for destruksjon eller blir grav ned eller i verste fall lagt i skogen. Ikke noe organisert system.

Henting av kadaver Norsk ProteinNorsk Protein henter kadaver i hele landet. Hesten skal ha pass? Hestesko må fjernes. I tilfeller der hesten ikke har pass vil den likevel bli hentet, men det vil stilles større krav til opplysninger. Henting av kadaver koster mva (pris opplyst av Norsk Protein august 2013). Evt. avliving utført betales separat.

Vil en returpant på hestepasse stimulere til at hestene avlives på et rettere tidspunkt? JA Returpant på hestepasset når det er dokumentert fra slakteri /Norsk protein at hesten er død?

«Hestepant» (returpant på hestepasset)? 1600 pass utstedt i 2014, kr 1500 i «pant»: Forventet avhending av travhest i 2014 ca 1700?

Hestevelferdsfond? –Forslag: Finansieres med 5kr/start og 5kr/start fra NR gir –Startavgift er innført 100 kr til et anna formål enn dette ( ) –Forslag: 1600 pass utstedt i 2014, 1500 kr i «pant» gir –Forslag 50 kr gir –Returpant på hestepasset kr ??,- 50,- 300,- 1000,- 2000,-

Ansvarlig for å avhende hesten Hesteeieren NHF, DNT og NHS har et klart delansvar for å finne gode ordninger. NHF og NHS forslag til DNT innen 1. sept 2015