Naturvernforbundet våren 2016. Velkommen til Vendepunkt –seminar om en oljefri framtid i nord! Hvilke konsekvenser får Paris-avtalen for norsk oljeboring?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

…det grønne gresset…. Invitasjon til F5 Golf for non-golfers • Er du helt grønn i golf?grønn • Kjempegod? Kjempegod • Aldri spilt før? Aldri Dette er.
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
Naturvernforbundetskolen: Kyst Tema på foredrag: Kystsatsingen Tid: ca 20 min For mer info om foredraget kontakt: Lene på
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
INVITASJON TIL SKIDAG Skidagen passer både for skigåere, akere og fotturister som trives best i nærheten av grillen. På skidagen blir det servering av.
Svømmingens Dag Lørdag 8.mai 2010 Svømmingens Dag Aktivitetsdagen for ditt nærområde.
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Kildesortering! La tingene gå i.
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Inge Aarhus Stiftelsen Lillehammer Miljø
Svømmingens Dag Lørdag 8. mai 2010 Aktivitetsdagen for ditt nærområde Svømmingens Dag lørdag 8. mai.
Fallskjermseksjonen F/NLFs fagseminar 2012, # 1 SU 2011/2012 Leder SU Knut Lien Medlem/ MSJ Rolf I. Sotberg Medlem Tone D Bergan Medlem Alvin Fyhn.
♥♥ Verv en bridgevenn ♥♥ Stor kampanje til høsten – vi løfter i flokk Alle verver én Trivelig å verve noen vi kjenner - sjansen øker for at de nye vil.
Sommerskoletilbud i Akershusskolen Evaluering av aktiviteter som ble gjennomført sommeren 2012 og tanker om framtidige tilbud. 11. sept. 2012: Hans-Olav.
Naturvern i hundre år Samling for fylkes- og lokallag i Bodø
Marit Jakobsen Leganger direktør
Ressursoptimalisering eller problemløsning
Programarbeidet Sentralstyret 26. november 2007 Helga Pedersen.
VI INVITERER deg/ditt firma til Søve som UTSTILLER PÅ MINIDYRSKU’N Sted: SØVE VIDEREGÅENDE SKOLE ULEFOSS Lørdag 1. juni 2013 Søve kan feire 120 år som.
NFA nytt april 2006 Hei på dere! Da er vi i det nye styret i gang for fullt. Vi har nå gjennomført 2 styremøter etter at flere av de mest erfarne medlemmene.
Fylkesledermøte 14 februar 2014
KLIMAKAMPANJE Hvordan tenker Oslo ifht informasjon om klimatiltak overfor befolkningen? Hvordan tenker Oslo ifht informasjon om klimatiltak overfor befolkningen?
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Bjørnholtmessa ’09 Bjørnholtmessa ’09 En elev- og ungdomsbedriftmesse Bjørnholt skole onsdag den 11. februar. En inspirerende møteplass for ungdom og næringsliv.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
LaH Akershus Rapport 2014 Aktiviteten tar utgangspunkt i landsmøtevedtak, LaHs målsettinger og egen virksomhetsplan.
42 år med fellesskap om fysisk aktivitet på arbeidsplassen
VALGFORUM MEDLEMSFORUM FOR VALGADMINISTRASJONEN I KOMMUNENE OG FYLKESKOMMUNENE.
Fartscamp i Myrkdalen april og 1-4 mai
Framtidige geografier – økonomisk globalisering - miljø
Avfallsforum Nord 28. april 2015
Kompetansehelgen Arrangørveiledning En utgave (mer eller mindre) klar Antagelig et levende dokument som revideres kontinuerlig Vil legges på NSF.
Page1 Borregaards strategi for å fornye sin varmeenergiforsyning Østfoldkonferansen 26. januar 2006 Tuva Barnholt Direktør, innkjøp og forsyning.
3. juni 2015 Geir Egil Paulsen Felles utvalgsmøte Arkitektbedriftene i Norge.
Fornybar energi-utbygging - hjelper det klimaet? Professor Ånund Killingtveit CEDREN/NTNU SRN-seminar: Natur, klima og energi Håndtverkeren, Oslo 29. april.
Nye nettsider Elvur Thorsteinsdottir Dialogmøte.
Psykologer i kommunene Regional nettverkssamling Vår 2015.
Stjørdal Næringsforum Finansiering av næringsforeninger Dina Elverum Aune.
 Velkommen til Skiskytterskolen!
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser Dialogkonferanse Sør-Trøndelag fylkeskommune, ,
LaH Akershus Rapport Presentasjon av styret Leder : Anne Baklund ( Bærum ) Nestleder : Edel Bratlie ( Lørenskog ) Kasserer : Bjørg R. Brokke ( Aurskog-Høland.
LaH Akershus Rapport 2014 Aktiviteten tar utgangspunkt i landsmøtevedtak, LaHs målsettinger og egen virksomhetsplan.
Hvor finner du som er aktiv/tillitsvalg informasjon om det du lurer på?
Oppsummering Litt om våre læremidler Litt om klasserom.net
Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018
April på Pytten Tiden som gikk:
EUROPEISK MOBILITETSUKE
Ta gjerne kontakt for mer informasjon:
Oppdal 1. desember 2015.
Gjenvinning Østfold Vår rolle i kretsløpet
Norden som foregangsregion
Tid: 31.august og 1.september 2017
Hvilke plattformer bruker dere?
ONSDAG 25. OKTOBER 2017 PÅ SCANDIC RINGSAKER HOTEL, OLRUD
Hvor finner du som er aktiv/tillitsvalg informasjon om det du lurer på?
Miljøstrategiprosjekt Telemark 2017 «Telemarkindustriens posisjon i det grønne skiftet» Status Steinar Kvisle og Grant Gundersen Periti AS.
Golfturnering til inntekt for brystkreftsaken
Styret i Østre Udnes Bygdekvinnelag Østre Udnes Bygdekvinnelag!
Samfunnsøkonomiske verknad av friluftsliv Vista Analyse presenterer sin rapport 6. desember kl 9.00 – på Friluftslivets hus i Bergen Vista Analyse.
Å veve sammen et samfunn: sosialøkologi i nærmiljøet
Møte 12. november 2013 Gøteborg
Gruppeting onsdag
YS-Medlemsfordeler inviterer til åpent arrangement
Innspill til presentasjonen
«Globalt problem med lokale utfordringer»
Utskrift av presentasjonen:

Naturvernforbundet våren 2016

Velkommen til Vendepunkt –seminar om en oljefri framtid i nord! Hvilke konsekvenser får Paris-avtalen for norsk oljeboring? Hva skal vi leve av etter oljen? Og hvordan kan vi egentlig bidra til et grønt skifte? Naturvernforbundet inviterer alle medlemmer og interesserte til Tromsø for å diskutere og lære hvordan vi skal sikre varig vern av våre sårbare havområder - og samtidig bidra til overgangen fra fossil energi til et lavutslippssamfunn! Tid: mars Sted: Storgata 5, Tromsø Påmelding til For mer informasjon, se Naturvernforbundets nettsider

Nyhetsbrevet: «Nytt fra Naturvernforbundet» Hvor finner du som er aktiv/tillitsvalg informasjon om det du lurer på? Nettside for deg som er aktiv/tillitsvalg. Her finner du organisasjonsnyheter, årsmøteinfo, vervetips og du tidligere utgaver av «Nytt fra Naturvernforbundet» Følg med på Organisasjonsnyheter og informasjon som sendes ca. hver 14. dag til alle lokal- og fylkeslag.

Politiske krav Her er forslag til to krav, som vi kan videreutvikle etter hvert som vi får mer kunnskap, erfaringer og innspill fra andre aktører vi er i kontakt med under kampanjen. Fritak for merverdiavgift på reparasjoner: Dette kan gjøre det mer lønnsomt å reparere ting, som sko og klær og elektriske apparater. Lengre reklamasjonstid på produkter: Økt reklamasjonstid på produkter vil gjøre det mer lønnsomt for produsentene å lage ting som ikke går fort i stykker. Alle kommuner skal som del av den lovpålagte husholdningsrenovasjon legge til rette for reparasjon og gjenvinning.

Lokale aktiviteter for «Ta vare på det du har» -Klesbyttedag (16. april) -Temakvelder/Møteplasser – Sirkulær økonomi -Fikse-markeder (piloter høsten 2016) -Spre fiksetips på deres facebookside -Delta i konkurransen «Fiksa det» med dine fikse tips -Jobb politisk med våre krav

Den store klesbyttedagen 2016 Når: 16. april Hvor: Over hele landet Hva: Klesbyttearrangementer i alle størrelser Hvordan: Alle tar med maks 7 plagg, plaggene bytter eier via klesbyttelapper, alle går fornøyd hjem med nytt tilskudd til klesskapet Bli med!

#klesbyttedagen er en del av #nordicswapday Klesbyttedagen i Sverige  Naturskyddsföreningen har arrangert klesbyttedag i Sverige 6 år på rad.  En aktivitet som engasjerer bredt blant medlemmene og som får med nye  I fjor var det 109 arrangementer, og besøkende som byttet ca plagg  Miljøresultater: Forutsatt at de byttede plaggene erstatter innkjøp av nye plagg bidro klesbytterne med en ressursbesparelse tilsvarende: 29 tonn kjemikalier, 165 tonn CO2 ekvivalenter og kubikkmeter vann.

Vil du bli med som arrangør av et klesbyttemarked? 1)Påmeldingskjema: 2)Planlegging og gjennomføring  tipsguide og materiell 3)Rapporter inn antall besøkende og byttede klesplagg 4)Meldeg på få pakke med tipsguide, arranger, rapporter 1.Meld deg på og få pakke med tipsguide 2.Arranger 3.Rapporter Påmeldingsskjema finner du på

Faste møteplasser/Naturlig Onsdag Mange som starter med faste møteplasser. Det har flere steder gitt mange nye aktive medlemmer. Vil du vite mer, eller diskutere dette: tlf

Studentlag Vi har i dag her: Oslo (Blindern) Ås (NBMU) Bergen Trondheim Stavanger Tromsø Kristiansand/Grimstad (UiA) Bodø Tromsø Vil dere være med å starte flere studentlag? Kontakt: tlf

Jeg vil rydde! Det er enkelt å bli med på strandrydding! Det eneste du trenger er noen å rydde sammen med, hansker og sekker. Ved å rydde din lokale strand bidrar du til å gjøre norske strender rene og miljøvennlige, og du bidrar til å løse et globalt miljøproblem. Ikke overbevist? Her er 10 gode grunner til å bli med å rydde strender.et globalt miljøproblemHer er 10 gode grunner til å bli med å rydde strender 2016