Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dataspill Mattias Øhra. Dataspill Barn kan ha stor glede av å spille dataspill. Det finnes mange flotte spill som både underholder og som lærer barna.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dataspill Mattias Øhra. Dataspill Barn kan ha stor glede av å spille dataspill. Det finnes mange flotte spill som både underholder og som lærer barna."— Utskrift av presentasjonen:

1 Dataspill Mattias Øhra

2 Dataspill Barn kan ha stor glede av å spille dataspill. Det finnes mange flotte spill som både underholder og som lærer barna noe. Gi barna gode spillvaner!

3 PC spill / internettX-boxNintendoGame CubePlay Station Habbo HotelHeroDonald DuckSuper Mario sunshine Sims Lage familier og lede dem gjennom dagliglivet Sims 2 Lage familier og lede dem gjennom dagliglivet Zelda Occarina of time Slåss mot fiender, synge sanger, finne og samle rubiner. Slåss med monster Singstar Synge forskjellige sanger, duetter med mikrofon. Stronghold siderMarioCart Bilspill med morsomme figurer Bilspill Runscape /nett Finne og samle nivåspill Super Smash Ulike kjente spillfigurer; Mario, Zelda og Picachu kjemper mot hverandre i ulike verdener. Buzz Spørsmålspill i musikk. 123-spill (små spill på nett)Sims 2Eye toy Oppgaver i ulike verdener. Gjør ting som dansing, boksing og fotball osv. Du ser deg selv på skjermen. Harry Potter 4 Løse oppgaver Dansing stage Lær å danse. Bevegelser registreres på en dansematte. DinosaursRatchet & Clanc Oppgave som skal løses i ulike verdener. Skyter med laser, bomber, ild,. Jack & Dexter Løse oppgaver i ulike verdner. Samle kraftceller og slåss mot roboter Ringenes Herre 1 og 3 Tekken Jack & Dexter2 Løse oppgaver i ulike verdener. Samle kraftceller og slåss mot roboter James Bond ULIKE DATASPILL SOM ELEVENE BRUKER I 4F VED TRÆLEBORG SKOLE (Innsamlet 27 mars 06).

4 Gleden ved konkurransen og mestring av dataspill har en større innvirkning enn volden. Det viser denne rapporten offentliggjort av Statens Filmtilsyn. Volden i enkelte dataspill har fått mange til å bekymre seg over påvirkningen spillene kan ha på barn og unge. - Dataspill er først og fremst en lek, sier forsker Faltin Karlsen ved universitet i Oslo, som har utarbeidet rapporten med støtte av Statens Filmtilsyn.

5 Faltin Karlsen har utarbeidet rapporten på bakgrunn av intervjuer med spillere, analyser av spill og gjennomgang av relevant forskning. Han har særlig fokusert på spillet Carmageddon II, et spill som har fått stor oppmerksomhet på grunn av voldelig innhold, der et av poengene i spillet er å kjøre ned fotgjengere for å samle poeng. - Selv i dette spillet syntes de intervjuede at spillbarheten var viktigere enn voldsinnholdet, sier Karlsen. Dag Asbjørnsen, ansvarlig for dataspillutredning ved Statens filmtilsyn, sier at rapporten bekrefter det tidligere forskning har vist. Filmtilsynet arbeider for tiden med en frivillig aldergrensemerking for dataspill på nordisk nivå. - Spillenes lek-karakter tilsier at vi ikke trenger et like strengt kontrollregime som for film, sier Asbjørnsen.

6 Rapportens hovedkonklusjoner:  -Opplevelsen av å spille et dataspill er kvalitativt forskjellig fra opplevelsen av å se film.  -Dataspilleren identifiserer seg i langt mindre grad med karakter og handling enn filmtilskueren.  -Dataspill er først og fremst en lek, og ikke en fortelling.  -Opplevelsen av voldselementer i spill er underordnet opplevelsen av spenning ved konkurranse og mestring av spillet.  -Dataspill er en svært sosial aktivitet.

7 Gode råd: Vis interesse Ikke bruk TV- og dataspill som barnevakt. Spill gjerne sammen med barna dine. Ta også initiativ, og ikke bare si nei. Barn lærer også mye av å spille TV- og dataspill. Lær deg teknikken Barn er raske til å ta i bruk nye medier. Ikke la dem være de eneste spesialistene. Lær av barna, som lærer mye på skolen og av kamerater.

8 Ta ansvar Ikke la barna alene bestemme hvilke spill dere skal kjøpe. Vær klar over at spill også kan lastes ned fra Internett, og kopieres fra CD'er. Kopiering av spill er forbudt. Når barna har vært på besøk hos kompiser, så spør hvilke spill de har spilt. Vær tydelig Ikke alle spill er egnet for barn. Si klart fra hva du mener om spillene, og hvorfor barn ikke bør spille dem. Vær et forbilde for barna dine, også når det gjelder dataspill. Unngå voldsspill Styr unna spill der barn må bruke sverd, kniver, pistoler eller andre våpen mot menneskefigurer. Barn som får sansen for voldsspill når de er små, venter ikke 8-9 år før de prøver ut langt mer blodige og realistiske voldsspill.

9 Begrens tiden Barn blir fort hektet av spill. Innfør "spillfrie" soner i løpet av dagen eller uken. Gi barna en tidskonto hver uke som de kan bruke foran TV- eller dataskjermen. Spill i åpne rom Unngå å plassere datamaskin og TV-spill på barnerommet. Bruk heller en kjellerstue, en gang, eller en krok i stuen. Da har du mye større kontroll, og kan enklere veilede barna dine.

10 Skap alternativer Ikke la TV- og dataspill være den viktigste hobbyen til barna dine. Barn som kjeder seg hvis de ikke får spille, trenger flere spennende alternativer. Fysiske aktiviteter er bra for kroppen. Pass på sittestillingen Barn som sitter mye i ro foran en TV- og dataskjerm, kan få alvorlige ryggproblemer, og gi dem en dårlig utviklet motorikk. Begrens tiden foran skjermen, men pass også på at barna har en god sittestilling når de spiller. Snakk med andre foreldre Ikke la deg lure av at "alle andre får lov". Snakk med andre foreldre for å få greie på hvilke grenser de setter.

11 Dataspill det er fali det!

12 Fjernsynet er ikke barnas førstevalg Skandinaviske barn er minst opptatt av fjernsynet i Europa, viser en ny undersøkelse. Barna vil heller leke med vennene sine. - Jeg synes det er gledelig at barna synes det er nesten like viktig å være sammen med venner som å se på fjernsyn, spille dataspill og surfe på internett, sier Stig Ryland, daglig leder i BarneVakten. Fjernsyn ikke førstevalg Undersøkelsen er gjort av TV-kanalen Jetix blant 5.000 europeiske barn i alderen 7 -14 år. I europeisk sammenheng er det de skandinaviske barna som er mest opptatt av å bruke tid med vennene sine. Mens over 40 prosent av de spanske barna har TV-titting som førstevalg på fritiden er det bare i underkant av 18 prosent som sier det samme i Norge.


Laste ned ppt "Dataspill Mattias Øhra. Dataspill Barn kan ha stor glede av å spille dataspill. Det finnes mange flotte spill som både underholder og som lærer barna."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google