Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt i inf3460, signalbehandling Ultralydmåling av bølgehøyde Skrevet av Shabnam Pirnia Mail

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt i inf3460, signalbehandling Ultralydmåling av bølgehøyde Skrevet av Shabnam Pirnia Mail"— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt i inf3460, signalbehandling Ultralydmåling av bølgehøyde Skrevet av Shabnam Pirnia Mail adress:shabnapi@ifi.uio.no

2 Detaljer av prosjekt: I dette prosjektet skal en transducer settes nedi vann så den stråler oppover. I dette prosjektet skal en transducer settes nedi vann så den stråler oppover. Slik kan den måle avstanden til overflaten. Slik kan den måle avstanden til overflaten. Ved spektralanalyse kan man så finne bølgespektret, dette er noe som brukes i oseanografi. Ved spektralanalyse kan man så finne bølgespektret, dette er noe som brukes i oseanografi.

3 Introduksjon: Når ser vi på sjøen, oppdager vi at sjø bølger er ikke enkel sinusoider. Høyden og lengden til dem forandrers bestandig. Det er mange ting som bølger er utsatt for, for eks. Vind. Disse årsaker bestandig forandringer i statistiske egenskaper av bølger for eks. mean av bølgehøyden. Når ser vi på sjøen, oppdager vi at sjø bølger er ikke enkel sinusoider. Høyden og lengden til dem forandrers bestandig. Det er mange ting som bølger er utsatt for, for eks. Vind. Disse årsaker bestandig forandringer i statistiske egenskaper av bølger for eks. mean av bølgehøyden.

4 Problemstilling: Bølgehøyden er ikke konstant og den varierer med tid og sted. Bølgehøyden er ikke konstant og den varierer med tid og sted. Ligningen nedenfor er brukt for å finne høyden: Ligningen nedenfor er brukt for å finne høyden: V=S/T V=S/T V er lyd hastighet i vann ca. 1500 m/s. V er lyd hastighet i vann ca. 1500 m/s. S er høyden. S er høyden. T er tid (s). T er tid (s).

5 Hoved prinsippe: Puls-ekko: Puls-ekko: Brukes refleksjon av lydbølgen til å måle avstanden fra senderen til flaten som lydbølgen møter. Brukes refleksjon av lydbølgen til å måle avstanden fra senderen til flaten som lydbølgen møter.

6 Figure:

7 Målinger:

8 Utstyr: Transduser Oscilloscop Generetor

9 Referanser: Estimation of Scalar Ocean Wave Spectra by the Maximum Entropy Method,By Sverre Holm and Jens M. Hovem. Estimation of Scalar Ocean Wave Spectra by the Maximum Entropy Method,By Sverre Holm and Jens M. Hovem. Department of Oceanography, Texas A&M Department of Oceanography, Texas A&M University, Robert H. Stewart. University, Robert H. Stewart.


Laste ned ppt "Prosjekt i inf3460, signalbehandling Ultralydmåling av bølgehøyde Skrevet av Shabnam Pirnia Mail"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google