Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klasse: 2HKI Student: Bertil Gjerstad Oppgnr: 25E

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klasse: 2HKI Student: Bertil Gjerstad Oppgnr: 25E"— Utskrift av presentasjonen:

1 Klasse: 2HKI Student: Bertil Gjerstad Oppgnr: 25E
Hovedprosjekt Klasse: 2HKI Student: Bertil Gjerstad Oppgnr: 25E

2 Rogne våpen Drives av Svein og Håkon Rogne.
Firmaet ligger på Heimdal og driver med salg av bl.a våpen, ammunisjon og børsemakertjenester.

3 Prosjektmål: Utvikle dynamisk nettsted for Rogne våpen
Lage grensesnitt for vedlikehold av sidene Autentisering

4 Basen består for øyeblikket av 2 tabeller: bilder og nyheter
Basen består for øyeblikket av 2 tabeller: bilder og nyheter. På bildet under ser du feltene som er med i tabellen nyheter.

5 Tabellen nyheter Innholder nyheter som skal vises på Rogne våpens hovedside. Nyheter kan ha begrenset varighet slik at man har mulighet til å regulere hvor lenge de skal vises. Det vil bli mulig å legge til et bilde som vil vises sammen med nyheten.

6

7 Registrering av nyheter
Velg dato for publisering Velg dato når nyhet skal fjernes (valgfri) Skriv inn tittel for nyhet Skriv inn ingress (vises på hovedside) Skriv inn nyhet (Hvis lenger en ingress, er ikke obligatorisk) Velg bilde til nyhet (foreløpig ikke tilgjengelig)

8

9 Rogne våpen hovedside

10 Status Mye av arbeidet rundt database løsningen er løst. Det er mulig å registrer nyheter med tidsstyrt varighet. Det er også mulig å endre å slette nyheter. Det vil bli utviklet en lignende løsning for visning av tilbud. En av forskjellene her vil være at man er tvunget til å sette en sluttdato for tilbud i motsetning til nyheter.

11 Videre arbeid I og med at man har benyttet en databaseløsning for visning av nyheter og tilbud, er det også ønskelig at bildemateriale også tas vare på i databasen. Det er opprettet en tabell som håndterer lagring av bilder, det gjenstår fortsatt koding for å presentere innholdet av denne på sidene.

12 Det vil også være ønskelig at bildene fra basen kan linkes mot de ulike nyhetene/tilbudene.
Sikkerhetsmessig tilpassing: Det må utarbeides restriksjoner på admin funksjonene slik at kun rette personer får tilgang til disse. Finpuss i form av grensesnitt og layout.

13 Endre eller slette registrerte nyheter.

14

15 Session login For å kunne benytte admin-funksjoner kreves det at brukeren er autentisert i form av brukernavn og passord. Siden login.php starter en session og presenterer et skjema hvor brukeren logger seg på. Hvis brukernavn og passord stemmer settes session lik true.

16

17

18 Som vi ser av koden så er brukernavn og passord hardkodet i kildekoden til login.php. Dette er vanligvis en grei ordning så lenge man kun skal forholde seg til en bruker. Jeg vil imidlertid endre på dette slik at brukernavn og passord sjekkes mot en bruketabell som vil kunne inneholde flere brukere. Jeg vil også lage denne slik at man har mulighet til å sette forskjellig nivå på brukeren som igjen kan benyttes til å styre tilgang til de forskjellige admin-funksjonene.

19 Hva gjenstår Opprettelse av brukerdatabase. (ferdigstilles uke 24)
Visning av aktuell nyhet (ferdig uke 24) Håndtering av bilder og kobling mot nyhet og tilbudssider.


Laste ned ppt "Klasse: 2HKI Student: Bertil Gjerstad Oppgnr: 25E"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google