Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bergen 18.03.2014 Forarbeid Strikkbåtverksted. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bergen 18.03.2014 Forarbeid Strikkbåtverksted. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bergen 18.03.2014 Forarbeid Strikkbåtverksted

2 Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde problemer med å kjøre fort og at de brukte mye drivstoff

3 Propellen Lenge trodde sjøfolk at propellen måtte fungere som vannskruen den greske filosofen Arkimedes fant opp.

4 Et uhell som forandret skipsfarten Briten F. P. Smith brakk propellen (skruen) sin på en prøvetur, og kun to mindre biter ble stående igjen. Da dette skjedde øke farten mye. Det som stod igjen av propellen hans var to biter som ligner ganske mye på propellene vi bruker i dag.

5 Samtidig jobbet en skogsingeiør med den samme ideen Inspirert av en korkopptrekker konstruerte ingeniøren Yosip Ressel fra Kroatia en skruepropell, langt bedre enn de som samtidig ble testet ut av Smith og andre ingeniører Dette er den første fungerende skruepropellen som ble laget. Den skal snart bli forbedret av den svenske ingeniøren Ericson og uhellet til Smith.

6 Den beste formen Propellene får snart en form som fungerer godt. Rundt 1840 krysser den første propelldrevne båten Atlanterhavet og skruepropellen overtar etter dette stadig mer av skipstrafikken fra hjuldamperne som frem til da var eneste alternativet til seil. Fremdeles eksperimenteres det med nye former. Her er en Kappel propell nylig designet av MAN som de lover skal spare drivstoff på store skip med langsom rotasjon på motorene.

7


Laste ned ppt "Bergen 18.03.2014 Forarbeid Strikkbåtverksted. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google