Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Teknologi for et bedre samfunn 1 Avslutningsseminar "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk på snurrevadfartøy" Ny bløggemaskin for villfisk Torsdag 21.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Teknologi for et bedre samfunn 1 Avslutningsseminar "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk på snurrevadfartøy" Ny bløggemaskin for villfisk Torsdag 21."— Utskrift av presentasjonen:

1 Teknologi for et bedre samfunn 1 Avslutningsseminar "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk på snurrevadfartøy" Ny bløggemaskin for villfisk Torsdag 21. august kl 14-17, Trondheim Spektrum Hall H Frode Kjølås (SeaSide AS) og Bendik Toldnes (SINTEF Fiskeri og havbruk)

2 Teknologi for et bedre samfunn Agenda 2 1.Brukerkartlegging og aktuelle bløggemetoder 2.Konsepter for automatisk bløgging 3.Testing og evaluering av bløggemaskin 4.Oppsett av maskinsyn for bløgging av villfisk 5.Singulering og orientering av villfisk 6.Konklusjoner 7.Videreføring: BLØGGOMAT1 8.Snurrevad the Movie

3 Teknologi for et bedre samfunn Brukerkartlegging og aktuelle bløggemetoder 3 Brukeraspekter på liten ( 20 m) Kartlegging av bløggemetoder på mottak Evaluering av bløggemetoder på tokt Evaluering av bløggemetoder på lab

4 Teknologi for et bedre samfunn Konsepter for automatisk bløgging 4

5 Teknologi for et bedre samfunn Testing og evaluering av bløggemaskin 5 Tokt med M/S Harhaug november 2012 (testrigg) Laboratorietester juni 2013 (prototype1) Feltforsøk på Myre og tokt med M/S Meløyfjord februar 2014 (prototype2)

6 Teknologi for et bedre samfunn Oppsett av maskinsyn for bløgging av villfisk 6

7 Teknologi for et bedre samfunn Singulering og orientering av villfisk 7 Fisken må være immobilisert på forhånd (elbedøver) Fisken kan ikke ligge lagvis på båndet Flyten av fisk inn i enheten må kunne reguleres (og gjerne også videre i prosessen) Helhetlig tankegang (om mulig løse flere utfordringer i samme system) På små fartøy, med lite tilgjengelig areal for ekstra utstyr, vil det i praksis være vanskelig å få plass til en enhet for automatisk singulering og orientering. Dessuten kan det trolig bli for dyrt og komplisert for fiskerne til at en slik investering vil betraktes som hensiktsmessig. På større fartøy må singulering og orientering være en integrert del av prosesslinjen for elektrisk bedøving og bløgging. I og med at fisken fra bløggemaskinen er singulert og retningsorientert kan dette eventuelt utnyttes i videre prosessering.

8 Teknologi for et bedre samfunn Konklusjoner 8

9 Teknologi for et bedre samfunn Videreføring: BLØGGOMAT1 9 Hovedmål: En videreutviklet teknologiprototyp av eksisterende bløggeenhet som demonstrerer riktig strupekutt med adaptiv og automatisk tilpasning til hver enkelt fisk – uavhengig av størrelse og art (torsk, hyse og sei) slik at SeaSide kan ferdigstille produktet og den automatiske bløggemaskina kan tas i bruk om bord på fiskebåtene. Delmål: Videreutviklet ny løsning ved bruk av maskinsyn som med belysnings- og kamerateknologi sammen med intelligent dataprosessering sikrer riktig strupekutt Gjennomført vellykkede tester under reelle forhold om bord på en fiskebåt med representativt utvalg av råstoff.

10 Teknologi for et bedre samfunn Snurrevad the Movie 10


Laste ned ppt "Teknologi for et bedre samfunn 1 Avslutningsseminar "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk på snurrevadfartøy" Ny bløggemaskin for villfisk Torsdag 21."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google