Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny bløggemaskin for villfisk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny bløggemaskin for villfisk"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny bløggemaskin for villfisk
Avslutningsseminar "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk på snurrevadfartøy" Ny bløggemaskin for villfisk Torsdag 21. august kl 14-17, Trondheim Spektrum Hall H Frode Kjølås (SeaSide AS) og Bendik Toldnes (SINTEF Fiskeri og havbruk)

2 Agenda Brukerkartlegging og aktuelle bløggemetoder
Konsepter for automatisk bløgging Testing og evaluering av bløggemaskin Oppsett av maskinsyn for bløgging av villfisk Singulering og orientering av villfisk Konklusjoner Videreføring: BLØGGOMAT1 Snurrevad the Movie

3 Brukerkartlegging og aktuelle bløggemetoder
Brukeraspekter på liten (<20m) og stor båt (>20 m) Kartlegging av bløggemetoder på mottak Evaluering av bløggemetoder på tokt Evaluering av bløggemetoder på lab

4 Konsepter for automatisk bløgging

5 Testing og evaluering av bløggemaskin
Tokt med M/S Harhaug november 2012 (testrigg) Laboratorietester juni 2013 (prototype1) Feltforsøk på Myre og tokt med M/S Meløyfjord februar 2014 (prototype2)

6 Oppsett av maskinsyn for bløgging av villfisk

7 Singulering og orientering av villfisk
Fisken må være immobilisert på forhånd (elbedøver) Fisken kan ikke ligge lagvis på båndet Flyten av fisk inn i enheten må kunne reguleres (og gjerne også videre i prosessen) Helhetlig tankegang (om mulig løse flere utfordringer i samme system) På små fartøy, med lite tilgjengelig areal for ekstra utstyr, vil det i praksis være vanskelig å få plass til en enhet for automatisk singulering og orientering. Dessuten kan det trolig bli for dyrt og komplisert for fiskerne til at en slik investering vil betraktes som hensiktsmessig. På større fartøy må singulering og orientering være en integrert del av prosesslinjen for elektrisk bedøving og bløgging. I og med at fisken fra bløggemaskinen er singulert og retningsorientert kan dette eventuelt utnyttes i videre prosessering.

8 Konklusjoner

9 Videreføring: BLØGGOMAT1
Hovedmål: En videreutviklet teknologiprototyp av eksisterende bløggeenhet som demonstrerer riktig strupekutt med adaptiv og automatisk tilpasning til hver enkelt fisk – uavhengig av størrelse og art (torsk, hyse og sei) slik at SeaSide kan ferdigstille produktet og den automatiske bløggemaskina kan tas i bruk om bord på fiskebåtene. Delmål: Videreutviklet ny løsning ved bruk av maskinsyn som med belysnings- og kamerateknologi sammen med intelligent dataprosessering sikrer riktig strupekutt Gjennomført vellykkede tester under reelle forhold om bord på en fiskebåt med representativt utvalg av råstoff.

10 Snurrevad the Movie


Laste ned ppt "Ny bløggemaskin for villfisk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google