Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING Per-Arne Davidson.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING Per-Arne Davidson."— Utskrift av presentasjonen:

1 KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING Per-Arne Davidson

2 Behovet En viktig del av Rotary er å lære nye mennesker og yrke å kjenne. En viktig del av Rotary er å lære nye mennesker og yrke å kjenne. Viss vi ikke rekrutterer nye medlemmer kommer vi ikke til å lære nye mennesker å kjenne. Viss vi ikke rekrutterer nye medlemmer kommer vi ikke til å lære nye mennesker å kjenne. Statistikk er ikke grunnen til at vi skal rekrutter det er et tal på hvordan vi har lykkes. Statistikk er ikke grunnen til at vi skal rekrutter det er et tal på hvordan vi har lykkes.

3 Hvordan Paul Harris : Paul Harris : ” Sterke Rotaryklubber bidrar til et sterkt Rotary ” Før å få aktive medlemmer må man rekruttere dem, aktive medlemmer rekrutterer nye medlemmer. Før å få aktive medlemmer må man rekruttere dem, aktive medlemmer rekrutterer nye medlemmer. Tydelig om hva Rotary er. Tydelig om hva Rotary er. –Rotary er et yrkesbasert nettverk. Det er helt essensielt, viss vi ikke er tydelige overfor oss selv, kan vi ikke bli tydelige overfor andre. Det er helt essensielt, viss vi ikke er tydelige overfor oss selv, kan vi ikke bli tydelige overfor andre.

4 Når vi har gjort hjemmeleksa da kan vi. Involvere hele klubben, alle kan bidra. Involvere hele klubben, alle kan bidra. Langsiktighet 2-4 år Langsiktighet 2-4 år Ildsjelen, prosjektansvarlig. Ildsjelen, prosjektansvarlig. Klubbmøte med dette som teama, felles høyttenking. Klubbmøte med dette som teama, felles høyttenking.

5 Hvordan Invitere til møter, vi er en åpen organisasjon. Invitere til møter, vi er en åpen organisasjon. –Vi er en eksklusive organisasjon, ikke en hemmelig organisasjon. Definere fadderens rolle, kort å lang sikt. Definere fadderens rolle, kort å lang sikt. Opplæring av nye medlemmer, Hva er Rotary. Opplæring av nye medlemmer, Hva er Rotary. Bruk tid til prosessen. Bruk tid til prosessen.

6 Hvordan Kontinuerlig ha en liste med potensielle kandidater. Kontinuerlig ha en liste med potensielle kandidater. Det er lurt om styre og komité godkjenner listen på forhand. Det er lurt om styre og komité godkjenner listen på forhand. Ikke lene seg tilbake og tro at jobben er gjort. Dette blir vi aldri ferdige med. Ikke lene seg tilbake og tro at jobben er gjort. Dette blir vi aldri ferdige med.

7 Hvordan Avproblematisere medlemsopptak. Avproblematisere medlemsopptak. –Voksne personer med god karakter og god anseelse i sitt yrke –Inneha ledende eller selvstendig stilling –Være personlig aktiv i sitt yrke/den klassifikasjon som vedkommende dekker –Ha sitt arbeids eller bosted innenfor klubbens område Dette er enkelt. Dette er enkelt.

8 Husk For 20 år siden vare det en heder å bli tilbudt et medlemskap i en Rotary klubb. For 20 år siden vare det en heder å bli tilbudt et medlemskap i en Rotary klubb. I dag er det en heder for en Rotary klubb viss en person som oppfyller våre krav til medlemskap aksepterer et tilbud om å bli medlem. I dag er det en heder for en Rotary klubb viss en person som oppfyller våre krav til medlemskap aksepterer et tilbud om å bli medlem.

9 Husk Pleie de medlemmer som vi har i dag. Pleie de medlemmer som vi har i dag. –Spør hvordan har vi det. –Fyll medlemskapet med innehold. –Rollefordeling mellom Fadder og fadderbarn.

10 Hvorfor har vi en komité som driver med dette ? Støtte Guvernøren i distriktets utvikling. Støtte Guvernøren i distriktets utvikling. Medlemsutvikling Medlemsutvikling Klubb utvikling. Klubb utvikling. Sette medlemsutvikling på agendaen. Sette medlemsutvikling på agendaen. Støtte klubbene og Assisterende Guvernører i arbeidet med medlemsutvikling. Støtte klubbene og Assisterende Guvernører i arbeidet med medlemsutvikling.

11 Forventninger Dette er begynnelsen på samarbeidet 2014- 2015. Dette er begynnelsen på samarbeidet 2014- 2015. –Dette er våres forventingen til dere som sitter her. Medlemsrekruttering er prioritert i klubbene. Medlemsrekruttering er prioritert i klubbene. Blir invitert til presidentforum. Blir invitert til presidentforum. Klubber som syns at de trenger innspil tar kontakt og invitere oss. Klubber som syns at de trenger innspil tar kontakt og invitere oss. At vi i samarbeid snur trenden. At vi i samarbeid snur trenden. –Hva er deres forventinger til oss?

12 Statistikk Ops !!!! Det lovte jeg at jeg ikke skulle prate om…….. Ops !!!! Det lovte jeg at jeg ikke skulle prate om…….. Ta det med ro, vill bare si at det betyr ikke at vi ikke følger med på hva som skjer, vi i komiteen kommer å følge med. Ta det med ro, vill bare si at det betyr ikke at vi ikke følger med på hva som skjer, vi i komiteen kommer å følge med.

13 Takk Då håper jeg at dette sammen med presentasjonen på prePets har bidratt til inspirere til en positiv medlemsutvikling og at vi dermed kan sammen bidra til at……………. Då håper jeg at dette sammen med presentasjonen på prePets har bidratt til inspirere til en positiv medlemsutvikling og at vi dermed kan sammen bidra til at…………….

14 Takk


Laste ned ppt "KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING KLUBB- OG MEDLEMSUTVIKLING Per-Arne Davidson."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google