Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Noen skeive blikk på byutvikling. Er vi i det hele tatt på ballen?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Noen skeive blikk på byutvikling. Er vi i det hele tatt på ballen?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Noen skeive blikk på byutvikling

2 Er vi i det hele tatt på ballen?

3 ….eller er vi mer som Nordheims søvngjengere

4 …..mens byen råtner på rot……

5 Byen en lørdag…….

6 Finn feilen……

7

8 Hvor er alle Porsgrunns 36.000 innbyggere… De er på Stridsklev og Hovet og Heistad - og hvorfor det …….fordi de bor der og i byen er det jo ikke noe spennende!

9 Glem handelslekkasje Glem kulturhus Glem kjøpesentre Glem «byreparasjon» bare fordi noe må gjøres Men ikke glem sentrum som handels- og bosted

10 Vårt største problem……

11 Hva gjør en by til en vinner? Tilbud på arbeidsplasser Samfunnsmessig infrastruktur Sosial infrastruktur Natur og miljø Det gode bosted ”Image” - men det er noe mer…….

12 Det unike! Hva skiller oss fra alle andre – skaper vi ikke det vinner vi ikke Og vi skaper det heller ikke uten samhold og fellesskap – mer framsnakking!!!!

13 Som byregion har vi utfordringer Vi er ikke urbane Vi har lav befolkningsvekst, og de vi trenger forsvinner Vi har forholdsvis lavt utdanningsnivå, men nye arbeidsplasser krever kompetanse 80 % av oss bor i eneboliger, men 60 % av oss er i én eller to persons husholdninger

14 Så kan ikke vi bli Norges råeste på å skape gode handels- og bomiljøer i sentrum – så vi får fart på livet i gatene! Gjør det enkelt å konvertere mellom næring og bolig. La folk som vil til by’n få bestemme selv. Stor fleksibilitet skaper muligheter. Gårdeiere – vi må slå oss sammen i stedet for å sloss. Ingen overlever på NOK 1.000,- pr. m2. Bygg ut miljøgatene – men la bilen få plass på fotgjengers premisser. Etabler effektive kollektivtraseer utenom sentrum – med god tilgjengelighet fra sentrum.

15 Kan du ikke drømme det….. …… kan du ikke gjøre det


Laste ned ppt "Noen skeive blikk på byutvikling. Er vi i det hele tatt på ballen?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google