Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen

2 Impulssenteret Impulssenteret er et veiledningssenter i et kulturhus. Hvis man av ulike grunner ikke har en jobb å gå til og synes det er vanskelig å finne tilbake, kan løsningen gjerne være lettere å finne dersom man tenker mer kreativt, mer positivt, eller bruker begge hjernehalvdelene. Dette prøver vi å rendyrke på Impulssenteret ved å la deltakerne selv styre hva de vil gjøre, med aktiv støtte og hjelp fra Impulssenterets folk.

3 Mål = arbeid For de aller fleste er et godt arbeidsliv noe av det viktigste som skal til for et godt liv. Derfor er dette målet for alt vi gjør. Impulssenteret har dessverre ikke mulighet for å ansette noen, derfor er vårt mål å gi deltakeren redskaper til å kunne skaffe seg en jobb og holde seg oppe mens denne prosessen pågår. Veien til jobb skal være så positiv som mulig, slik at arbeidssøkeren blir attraktiv for en arbeidsgiver.

4 Hvordan nås målet? Dette er helt individuelt. Den enkelte deltaker må selv finne ut hva han trenger hjelp til - selvsagt med god veiledning fra Impulssenteret. Vi vil gladelig kaste ball om veier både i og utenfor Impulssenteret, og gjøre hva vi kan for å legge til rette for at deltakeren skal oppnå målet. - For det er viktig: Deltakeren skal selv oppnå målet. Heri ligger selvfølelse og styrke til å gå videre.

5 Rammene Rammene for Impulssenteret er lokalene og kontaktnettet tilknyttet senteret. Vi besitter i overkant av 200 m2 fordelt på to etasjer. Hovedetasjen består av et stort rom med scene, stadig skiftende utstillinger og en hyggelig atmosfære. Her finnes piano og musikkavspillingsmuligheter. Lokalet brukes til kulturbar på kveldstid, og spor etter konserter og forestillinger oppleves som et pust fra et kreativt og yrende kulturliv som gir inspirasjon også på dagtid. I øverste etasje har vi et kontor som benyttes til verksted. Kontaktnettet består av kompetanse som kan hentes inn ved behov. Lærere i musikk, kunstmaling, fotografi, keramikk, litteratur og mer. Mange ønsker å bidra med sin kunnskap til Impulssenterets deltakere! illustrasjonsfoto

6 Hva gjør vi? En mann kom til meg en dag og pratet, lenge. Etter en stund, sa han til meg: "Du er et speil". Det han mente var at jeg ser ham, og prøver å speile det tilbake slik at det vi prater om eller gjør er hans ønsker og behov. Da forsto jeg hvorfor jeg ikke kan forklare hva et generelt Impulssenter- opplegg innebærer. Det er ikke Impulssenteret som avgjør, men deltakeren. Likevel har vi nok fått en nisje: Impulssenteret tar spesielt vare på de kreative sidene i mennesker. De som har behov for å gjøre noe kreativt, eller de som trenger å tenke kreativt for å komme videre.

7 Dynamisk Kort vei fra idé til gjennomføring. En liten organisasjon kan snu på en femøring. Får deltakeren en god idé, følger vi opp med én gang. Slik oppstår spennende møtepunkter, prosesser og målsetninger. Dersom vi i fellesskap lager en plan som viser seg å kunne forbedres ved endring, gjør vi dette i samråd med saksbehandler. Vi skal aldri være låst til en plan dersom denne ikke virker godt nok, og vi skal aktivt søke gode prosesser og løsninger.

8 Gøy = engasjement Det er ingenting som gleder oss mer enn at deltakeren har det gøy. Vi prøver å følge ideer som dukker opp. Slik får vi en egen nerve, en glede over å sette i gang prosesser, som er svært nyttig å ha med seg på veien ut i jobb. Det gir motivasjon, men også troverdighet og tyngde i jobbsøkingen. En arbeidsgiver vil ha lettere for å ansette en person som utstråler arbeidslyst og - glede, enn en som virker oppgitt og deprimert! Illustrasjonsfoto – fra en teateroppsetning

9 Meningsfylt Det er avgjørende at både deltakeren og NAV, og også Impulssenteret, ser mening med det vi holder på med. Derfor har vi tett kontakt med saksbehandler, slik at vi jevnlig forsikrer oss og hverandre om at vi er på rett spor.

10 Den typiske Impulssenter-deltaker De som har mest utbytte av Impulssenteret, har gjerne behov for å være med og styre sitt eget løp. De er åpne og nysgjerrige, og har lyst å komme seg videre. De kan gjerne trenge hjelp til å finne denne lysten. De trenger hjelp til å finne motivasjon og selvtillit. De kan ha høy utdannelse, mye kompetanse, eller ha store huller i CVen. De trenger påfyll og nye ideer. Alle som ønsker seg hit, er hjertelig velkommen. Illustrasjonsfoto. Dette er kunstlærer Kjersti som skal undervise barn i spraymaling.

11 Kapasitet •Impulssenteret har plass til mange flere deltakere. •Både små grupper og individuelt. •Ønsker å ha flere grupper, men det forutsetter flere deltakere med relativt like behov.


Laste ned ppt "Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google