Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS Utvalg av viner. PRODUKT Rød Rosso di Toscana Piccini Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin IGT Toscana Bakgrunn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS Utvalg av viner. PRODUKT Rød Rosso di Toscana Piccini Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin IGT Toscana Bakgrunn."— Utskrift av presentasjonen:

1 GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS Utvalg av viner

2 PRODUKT Rød Rosso di Toscana Piccini Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin IGT Toscana Bakgrunn Karakteristikk Analyse Bruksområde Piccini er en viktig vin produsent i Toscana. Familien Piccini startet i 1882 når Angiolo Piccini laget sin første vin i Castellina i Chianti, og nå, 129 år senere har 7 hektar blitt til 400 hektar med vinmark som de kontrollerer. I dag er det 4 generasjon med søskenparet Mario og Martina Piccini som styrer selskapet. Druene til denne vinen kommer fra vinmarker som er år gamle, og de er dyrket i Chianti og Maremma med jordsmonn som er dominert av stein, kalk og leire. Produsent Årgang Piccini 2010 Umiddelbart etter innhøstning, blir druene avstilket og nedkjølt i ståltanker mellom grader de første 12 timene. Hver druesort gjæres for seg i ca. 10 dager, med stadig rotasjon av skall for å sikre optimal farge utvinning. Drueskall og drue stein blir så fjernet, og vinen gjennomgår en malolaktisk gjæring, og så blandes de ulike druetypene før videre modning og tapping på flaske. 70% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot God fruktsmak av søte kirsebær og litt krydder. Alk: 13% syre: 5,25 g/l, sukker: 4 g/l God drikkevin og passer til enklere retter som pasta og pizza, gjerne med urter og godt krydder. Forpakning 0,75 l:101,- Ant/ Kolli ,00 l:345,- 10,00 L:1072,-

3 PRODUKT Syrah Pasos de la Capula Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin Vino de la Tierra de Castilla Bakgrunn Karakteristikk Analyse Bruksområde Bodegas Abanico ligger i området Castilla som er en del av regionen Castilla-La Mancha, et av de eldste og største vinområdene i Spania. Det er et område med lite regn og lange, varme dager og kjølige netter som fører til at druene får en god modning og konsentrasjon. Produsenten Albanico velger til denne vinen ut de beste druene fra gamle vinstokker som har lav avkastning. Produsent Årgang Bodegas Abanico 2010 Druene får en kortere periode med skall kontakt for at tanninene skal være bløte og behagelige. Vinen modnes og lagres videre i ståltank og det brukes ingen eik under modningsprosessen. Syrah 100% Dyp rød farge, aroma av modne solbær, skogsbær og touch av urter. Myke tanniner og rund avslutning. Alk: 13,3%, syre: 4,5 g/l Sukker: 0,4 g/l Perfekt til tapas, pizza, pasta og kjøttretter. Forpakning 0,75 l:101,- Ant/ Kolli 6

4 PRODUKT Barbera d’Alba Pertinace Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin DOC Barbera d’Alba Bakgrunn Karakteristikk Analyse Bruksområde Produsenter Pertinace ble grunnlagt i 1972 og ligger i Treiso i Piemonte i Nord-Italia. Firmaet er i dag et kooperativ av druedyrkere med til sammen 70 hektar der 4000 hl vin blir produsert. De har fokus på å lage vin av best mulig druematerial som tydelig gjenspeiler Piemonte sitt jordsmonn, samt å oppnå stekt vekst og kvalitets økning for sine viner. Produsent Årgang Pertinace 2009 Temperaturkontrollert gjæring i ståltanker med maserasjon på skallene som varer i ca. 10 dager. Ingen kaldmaserasjon i forkant. Malolaktisk gjæring skjer spontant og lagres videre på små eikefat i 6 måneder før den tappes på flaske. 100% Barbera Klassisk preg av modne kirsebær og mandel, bra syre, fruktig og rund tanninstruktur. Alk: 13% syre: 5 g/l, sukker: 3 g/l Smaksrik drikkevin, og passer til mange ulike retter som kylling, pasta med kjøttsaus, kraftig fisk som kveite og tunfisk. Forpakning 0,75 l:117,- Ant/ Kolli 6

5 PRODUKT Amarone della Valpolicella Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin DOCG Amarone della Valpolicella Bakgrunn Karakteristikk Analyse Bruksområde Società Cantina Colli Euganei ble dannet av en gruppe vinbønder i Produsenten holder til i Veneto, 30 km fra Padova. Dette området er kjent for klassiske viner som Valpolicella, Amarone og Ripasso. Kooperativet er en av de største produsentene i området med rundt 950 vindyrkere som medlemmer, kontrollerer 900 hektar og de produserer årlig ca liter vin. Mesteparten av vinen blir solgt i Italia, mens 20 % eksporteres til andre land. Produsent Årgang Società Cantina Colli Euganei 2008 Etter innhøstning så tørkes druene på tørkeloft i 100 dager og gjæres så ved 20 grader Celsius. Videre får vinen tradisjonell vinifikasjon med modning og lagring i 12 måneder på 50% store eikefat og 50% små barrique pluss 1 år på flaske før den slippes for salg. Lav avkastning på 24 hl/ha. Corvina, Corvinone, Rondinella Tørr rødvin laget på tørkede druer som gi ekstra fruktsødme og eleganse. Dyprød, klar fin farge. Alk: 14,5 %, syre: 5,5 g/l, sukker 7g/l Til salte oster som Parmesan, ulike blå oster, vilt og salte kjøttretter Forpakning 0,75 l:201,- Ant/ Kolli 6


Laste ned ppt "GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS Utvalg av viner. PRODUKT Rød Rosso di Toscana Piccini Type Klassifikasjon Vinifikasjon Druetype Rødvin IGT Toscana Bakgrunn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google