Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT."— Utskrift av presentasjonen:

1 KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT

2 KURSPLAN 2004 Som et ledd i en kompetanseheving av ansatte i Varanger ASVO, vil det i løpet av 2004 avholdes en grunnleggende opplæring innenfor området psykisk helse; psykiatri og rus. Fokus vil være på hvordan vi som ansatt i en arbeidsmarkedsbedrift skal kunne håndtere ulike mennesker med denne type bakgrunn og diagnose. Foreleser er Yngve Osbak. Han har grunnutdanning som sykepleier og videreutdanning innen psykiatri, faglig veiledning og HMS. Han arbeider for tiden som rådgiver hos Fylkesmannen i Nordland og har rikelig av praktisk og teoretisk erfaring innenfor området.

3 UNDERVISNINGSOPPLEGG INNHOLD Grunnleggende teori innen psykologi. Forståelsesmodeller i forhold til det å ha et psykisk problem og spesielt psykoser. Diagnosegrupper. Rus sett i sammenheng med psykiatri. Fokus på kommunikasjon, etikk og holdninger og det å takle vanskelige situasjoner. Takling av aggresjon og vold ARBEIDSMETODE Forelesningene vil kreve en del selvaktivitet fra deltakerne, eksempelvis lesing av teori og oppgaver. Gruppearbeid mm

4 UNDERVISNINGSOPPLEGG Yngve Osbak ønsker ikke å sette opp et detaljert program fra dag til dag fordi han ønsker å ha som utgangspunkt å ”være der deltakerne er”. Det betyr at vi som deltakere på kurset er med på å legge premissene for hvordan disse dagene og dette opplegget skal bli. Yngve Osbak kommer i januar 2004 på en kort tur til Vadsø for å legge de siste planene for kurset, men også for å være en dag i bedriften og gjøre seg kjent med de omgivelser og under hvilke rammebetingelser vi arbeider med våre tiltaksdeltakere. Anbefalt litteratur som den enkelte kan leses både som forberedelse og underveis i kurset; Johan Culberg: ” Mennesker i kriser og utvikling”

5 TIDSPUNKT Forelesningene vil strekke seg over tre intervaller, bestående av 2-3 dager 17 – 19. mars 12 – 14. mai 7 – 8. oktober - Kursene vil være på dagtid fra kl. 09.00 – 16.00. Lunchpause m/enkel servering inkluderes. (I november vil det bli et eget kurs om rusrelatert arbeid. Foreleser blirTorstein Fagerli fra IA. Dato er foreløpig fastsatt til 17 & 18 november)

6 RESULTAT Kurset vil gi den enkelte av deltakerne en bedre kunnskap og økt kjennskap til en sammensatt og utfordrende problematikk. Med bakgrunn i disse kursdagene og fortsatt egenaktivitet vil vi ha en større forutsetning for å kunne møte mennesker med ulike bistandsbehov på en bedre og mer hensiktsmessig måte. Den enkelte deltaker får kursbevis med oversikt over gjennomgått opplæring.

7 PRAKTISK INFO Deltakerantall Vi har sagt at vi ønsker å være rundt 20 – 25 deltakere. Kurset vil tilbys ansatte ved Varanger ASVO, Tana Arbeidsservice, Båtsfjord ASVO og ASVO Vardø. Priser For hele kurspakken; 8 dager undervisning, lunch og kurmateriell kr. 4000,- pr. person. NB – gjelder ikke kurset som avholdes i november!! (rusrelatert arbeid) Sosialt samvær Onsdag 17. Mars vil det bli lagt opp til en sosial samling på Sirkka-gården i Vadsø. Her vil det bli enkel servering. Dette er inkludert i kursprisen. Påmelding Påmelding innen 01. Februar 2004 til Siri Jakobsen, Varanger ASVO, Vadsø Tlf. 78942153, e-mail; siri.jakobsen@tundra-iks.no


Laste ned ppt "KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google