Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom."— Utskrift av presentasjonen:

1 FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom Svein Røsok informerer besøkende elever Hvem passer kurset for? Faglige ledere (fabrikksjef, bas, skipper, styrmann, maskinsjef) Fiskere med erfaring Faglige ledere som skal være sensorer (assessor), opplæring av kadetter Instruktørkurset går over 2 dager og er gratis for deltakere. Innhold; se neste side. Assessorkurs varer en dag og arrangeres en uke etter Instruktørkurs. Reisen til og fra kurs dekkes av deltaker. Lunsj pause i 12 tiden, kaffepauser og hyggelig møte med andre fra næringen. Foredragsholder: John Georg Larsen Innspill: Samarbeid skole og fiskerinæringen v/Jon Edvin Dyb Tid og sted Dag 1: 07. november 2007 kl – Instruktørkurs Dag 2: 08. november 2007 kl – Instruktørkurs Dag 3: 16. november 2007 kl – Assessorkurs FONS lokaler, 2. etasje, (Fiskernes Hus) i Nedre Strandgate 4, Ålesund VELKOMMEN TIL INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS- Fiskerifaglig Opplæringskontor for Nordre Sunnmøre

2 Instruktørkurs innhold: Lærlingens forutsetning, introduksjon til arbeidsplass Instruktørens forutsetning - hvordan bli den ”gode” instruktør Hva er en læreplan? – gjennomgang Hva forventes av en fagarbeider? Kunnskapsløftet – elever i ungdomsskolen (Programfag til valg) og videregående (Prosjekt til fordypning) får et nytt fag, der de skal få innsikt i et valgt yrke. Orientering. Gjennomgang av opplæringsbok - læreplan i faget Assessorkurs innhold: Grunnleggende forhold innenfor fagopplæringen og kadettopplæringen. Det vesentlige i assessoropplæringen er de forhold som er tatt opp i IMO konvensjonen (STCW) Dette omfatter: Normer for opplæring Veiledning i bedømmelsesmetoder Praksisbedømmelse Kompetanse om akseptable kunnskapsnivåer etc. Relevante sertifikater Vakthold for sjøfolk. Krav om assessor om bord gjelder bare de fartøyer som har kadett-opplæring. For fartøyer med fagopplæring om bord gjelder kravet om gjennomgått instruktøropplæring PÅMELDING INNEN 01.NOVEMBER 2007 Send navn, adr, mobil og hvor du jobber til: Mobil Fiskerifaglig Opplæringskontor for Nordre Sunnmøre Foredragsholder John Georg Larsen, 58 år, bred erfaring fra offentlig og privat virksomhet.  Oppvokst på Haramsøy og bor nå i Ulsteinvik.  Erfaring med yrkesfaglige problemstillinger – rekrutteringsarbeid og lærlinger fra flere år i Ulstein konsernet.  Har arrangert instruktør- og assessorkurs innen fiskerifag og andre ved flere anledninger. Sjønær tilnærming i læreprosesser som har med dette å gjøre. Legger vekt på deltakerne sine erfaringer og problemstillinger. Samarbeid skole og fiskerinæringen v/ Jon Edvin Dyb Jon Edvin Dyb, 52 år fra Godøya, er i dag lærer ved Ålesund Videregående Skole på Volsdalsberga. Før det har han mange yrkesaktive år fra sjøen, for det meste med garn og line. Der har han gått gradene fra halvlotting til fiskeskipper. Har arbeidet i Sunnmøre og Romsdal Fiskarlag som sekretær. Var med på det første instruktørkurset for fiskere som ble arrangert i 1991. I skolen underviser han for det meste i nautiske fag og fag knyttet til fiskeri, både teoretisk og praktisk. Elevene han underviser går på Vg1 Naturbruk og Vg2 Fiske og fangst, det vil si før de kommer ut på sjøen som lærlinger.


Laste ned ppt "FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google