Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Made by:. Det var en gang… Kristiansand hadde behov for et moderne svømme- og badeanlegg. Kommunen utlyste en konkurranse – utfordret private aktører.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Made by:. Det var en gang… Kristiansand hadde behov for et moderne svømme- og badeanlegg. Kommunen utlyste en konkurranse – utfordret private aktører."— Utskrift av presentasjonen:

1 made by:

2 Det var en gang… Kristiansand hadde behov for et moderne svømme- og badeanlegg. Kommunen utlyste en konkurranse – utfordret private aktører 1.Forenklet kravspesifikasjon på de lovpålagte oppgaver. 2.Forutsigbarhet på årlig kostnad 3.Tilbyderne sto fritt til å utvikle resten av anlegget En spennende reise begynte…

3

4

5

6 Aquarama Kristiansand AS 50/50 eid av Kruse Smith Eiendom AS og BRG Eiendom AS Har prosjektert, oppført og har ansvar for drift av anlegget Arbeidsfelleskapet Kruse Smith/BRG var totalentrepenør KRS kommune eier folkebadet og idrettshallen Langsiktig driftsavtale mellom partene (60 + 20 år) Samt like lang festeavtale/ leieavtale mellom KRS og AQ

7 Arealoversikt FunksjonAreal i kvm EierDriver/leietaker Svømme- og badeanlegg11023KommunenAquarama Badedrift Idrettshall3812KommunenAquarama Service Treningssenter1773AQ NæringAQ Trening Velvære/ Spa 538AQ NæringAQ Velvære Næringsarealer5924AQ NæringKommune, BRG, BDO, Storform, legesenter m.fl Hotell11621AQ HotelleiendomScandic Parkering7080AQ Parkering Fellesarealer2566SeksjonseierneAQ Drift SUM AREAL44337

8 Gjennomføringsmodellen har funket- hvorfor? Skapte en felles visjon om et ressursanlegg for regionen Mest mulig åpen invitasjon – fokuserte på hvilke behov som skal dekkes, ikke detaljer. Dette medførte kreativitet og dermed ulike måter å løse behovene på. Respekt for de ulike parters roller og mål. Sikret felles vinnerkultur Vi klarte å knekke finansieringskoden – fant løsninger som gjorde at Kommunen ikke mistet fordelen av lave renter

9 Var det ingen utfordringer?? Nybrotsarbeid = alle avtaler måtte lages fra bunnen – gode nyheter for advokatene – meget tidkrevende for oss andre.. Mange brukere – Med en hel rekke brukergrupper – alle med forskjellige behov kan det være vanskelig å finne kompromisser som gjør alle fornøyd. Sommerværet 2013..

10 Kontraktstypen krever utviklings-, bygg- og driftskompetanse, dvs man deltar i flere ledd i verdikjeden Det offentlige står overfor mange utfordringer mht bl.a. utbygging av veier, omsorgsbygg etc. og vi tror det er viktig at lokale aktører bygger kompetanse på fagfeltet. Lovpålagte oppgaver kombinert med kommersiell drift gir synergier = flere OPS prosjekter vil komme fremover. Hvorfor bruker BRG og Kruse Smith ressurser på denne type kontrakter?

11 Hvorfor kan ikke en storsal være undervisningslokale på dagtid, kino på kveldstid og kirke på søndag? Hvorfor kan ikke en barnehage, flerbrukshall og frikirke slå seg sammen? Vel - Solkollen Barnehage og Hånes Frikirke har gjort det – og lykkes. Se etter kreative samdriftsmuligheter!

12 Aquarama er en aktivitetsarena for helse og opplevelse. Gjennom nyskapende og bærekraftig drift skal attraksjonen være et landemerke kjent for høy kvalitet og mangfold. Velkommen som gjest!

13

14


Laste ned ppt "Made by:. Det var en gang… Kristiansand hadde behov for et moderne svømme- og badeanlegg. Kommunen utlyste en konkurranse – utfordret private aktører."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google