Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å utvikle ordforråd Senter for leseforsk: Bruk tid på hva ord betyr. De mener å ha funnet en forskjell. Essensielt for barn med flere språk. Å avdekke.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å utvikle ordforråd Senter for leseforsk: Bruk tid på hva ord betyr. De mener å ha funnet en forskjell. Essensielt for barn med flere språk. Å avdekke."— Utskrift av presentasjonen:

1 Å utvikle ordforråd Senter for leseforsk: Bruk tid på hva ord betyr. De mener å ha funnet en forskjell. Essensielt for barn med flere språk. Å avdekke hvilke ord som er vanskelige: - ”uten takt og tone” - befruktning Ord som nesten blir forstått (Liljene på marken uttalt med trykk som i ”marked”) Arbeid med unyanserte begreper som ”sur”

2 Arbeid med begreper som sur
Bok om sinne Drama: Lag en sinna skulptur Samtale: Hvor i kroppen kjenner du sinne? Snakke om ord for sur Lage liste Skrive: ”En gang jeg var sint”

3 Temaarbeid + tospråklige barn
Engasjere følelser Skape dype begreper hos barna. Under- og over- begreper: Hav, bekk, kran Leke, bruke kroppen V: vann (jf Helen Keller) Skrive, tegne Samtaler Lære et vers Gruppearbeid Utedag

4 Begrepshierarki Vann Ute Inne i hus Hav Innsjø Rennende vann
Vann- kran Dusj Saltvann Fersk- vann Bekk Elv Tang Sølepytt!


Laste ned ppt "Å utvikle ordforråd Senter for leseforsk: Bruk tid på hva ord betyr. De mener å ha funnet en forskjell. Essensielt for barn med flere språk. Å avdekke."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google