Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PROSJEKTBESKRIVELSE FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS Alfhild Karlsen Prosjektleder Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PROSJEKTBESKRIVELSE FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS Alfhild Karlsen Prosjektleder Nasjonalforeningen for folkehelsen."— Utskrift av presentasjonen:

1 PROSJEKTBESKRIVELSE FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS Alfhild Karlsen Prosjektleder Nasjonalforeningen for folkehelsen

2 Prosjektets målgruppe: Personer som er rammet av en demenssykdom: Personer i institusjon Personer som bor hjemme

3 Frivillige i Nasjonalforeningen Pårørende Pleie- og omsorgssektoren

4 Bakgrunn for prosjektet Nasjonalforeningen for folkehelsen ønsker å fremme fysisk aktivitet for alle, også for personer med demens.

5 Hordaland og Sogn og Fjordane sine fylkesvise samlinger har trukket frem positive erfaringer med systematisk trening hos eldre.  Ønske om å sette fokus på gevinsten av fysisk aktivitet hos personer med demens

6 Alle har behov for fysisk aktivitet  Personer med demens har behov for bistand under gjennomføring  Frekvensen av treningsøktene har betydning for resultatet mer enn mengde trening

7 Lokallagene i Nasjonalforeningen for folkehelsen er klar til å ta imot utfordringen til å sette i gang systematisk fysisk aktivitet for personer med demens!

8 Usikkerhet knyttet til hvordan en skal komme i gang:  Hvordan henvender man seg til ansatte i demensomsorgen?  Pårørende er redd for at forslag fra deres side skal oppfattes som kritikk.  Frivillige kan være engstelig for å forstyrre de ansatte i deres arbeidsoppgaver.  Lokallagene etterlyser kunnskap om hvordan de kan bidra til å gi den demenssyke en meningsfull hverdag gjennom fysisk aktivitet.

9 Store potensialer for å kunne gjennomføre: Hordaland: 70 lokallag, representert i 24 av fylkets 34 kommuner Sogn og Fjordane: 28 lokallag, representert i 17 av 26 kommuner

10 Hvordan skal vi komme i gang???

11 Høste erfaring fra allerede etablerte trimgrupper. Lytte til dem som allerede har kontakt med institusjoner. Hvilke tilbud får hjemmeboende personer med demens?

12 Hva fungerer bra ? Hvilke utfordringer møter vi? Hva kan være ”proppen” ?

13 Hvordan skal prosjektet organiseres? Alle vil få opplæring og veiledning. Regionsvise opplæringskurs Gi opplæring i hvordan gruppene skal ledes Lavterskeltilbud: Enkel fysisk aktivitet som alle kan delta i.

14 Kursinnhold Oppgaver i forhold til: Frivilliges rolle Pårørendes rolle Personalets rolle

15 Prosjektleder vil være tilgjengelig til å følge opp og støtte de enkelte aktører i gjennomføringen av sine oppgaver.

16 Mål for prosjektet: Flere kurs skal arrangeres i både Hordaland og Sogn og Fjordane.

17 Sogn og Fjordane: 5 trimgrupper gjennom 3 demensforeninger evt. helselag Hordaland: 15 trimgrupper gjennom 12 demensforeninger evt. helselag

18 Samarbeidspartnere i kommunene: Representanter for lokallagene Pårørende Ansatte i pleie- og omsorgssektoren

19 Frivilliges styrke for å få gjennomført prosjektet: Kort vei fra ide til iverksetting. Pårørende er ivrig etter å få satt i gang. Det haster med å få satt i gang tiltak for deres syke. Nasjonalforeningens styrke er et godt etablert arbeid blant personer med demens.

20 KOORDINATOR!  Demensforeninger  Helselag  Pårørende  Frivillige  Ansatte i institusjon


Laste ned ppt "PROSJEKTBESKRIVELSE FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS Alfhild Karlsen Prosjektleder Nasjonalforeningen for folkehelsen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google