Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kvifor kompetansekartlegging? Iver Kåre Mjelve Maria Ryan Tanem

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kvifor kompetansekartlegging? Iver Kåre Mjelve Maria Ryan Tanem"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kvifor kompetansekartlegging? Iver Kåre Mjelve Maria Ryan Tanem

2 Tariffoppgjøret 2008 – med kompetanse i fokus
Partane einige om gjennomføring av kompetansekartlegging i alle kommuner innan Påtrykk frå arbeidstakarorganisasjonane.

3 Formål med kompetansekartlegginga:
Systemnivå: Oversikt over kompetansebehaldning. Oversikt over kompetansebehov. Kompetansestyring. Kompetansemobilisering. Individnivå: Kompetanseutvikling for den enkelte medarbeidaren.

4 Tariffoppgjøret 2008 – med kompetanse i fokus
HTA kap. 3: Lønnssystemet bygger på at det skal være en naturlig sammenheng mellom den enkelte arbeidstakers utdanningsnivå, real- og formalkompetanse, kompetanseutvikling og lønnsutvikling. […] Etter en vurdering av arbeidstakernes kompetanse, tar lokale parter i løpet av tariffperioden opp forhandlinger om endret lønn og/eller bruk av avansementstilling/stillingsbenevnelse.

5 Val og utvikling av verkty for kompetansekartlegging
Arbeidsgruppe: 2 rektorar Utdanningsforbundet v/ Nøstdahl Fagforbundet v/ Pedersen Personalavd. v/ Mjelve Utdanningsavd./skoleeigar v/ Tanem

6 Visma Unique Utvikling av kompetansekategoriar. Utstrakt bruk av førehandsdefinerte val. Formal- og realkompetanse skal bli registrert. Enkelt for brukaren.

7

8 Arbeidsgivarpolitikk for framtida - kompetanseutvikling
Møre og Romsdal fylke er ein organisasjon med tydeleg kultur for læring, der leiarar og medarbeidarar viser vilje til kontinuerleg utvikling og refleksjon over eigen praksis. Kompetanseutvikling og utviklingsarbeid er ein del av kjerneverksemda i Møre og Romsdal fylke, og er ein kontinuerleg prosess.  Kompetansekartlegging eit viktig verkty for styrt kompetanseutvikling.

9 Medarbeidarutvikling
Personalleiing og medarbeiderutvikling er ein føresetnad for nyskaping og tenesteutvikling. Møte mellom leiar og medarbeidar viktig for å utvikle kompetansen til den enkelte og kompetansen i organisasjonen. Medarbeidar- /utviklings-/kompetansesamtale knytt til kompetansekartlegginga. Utvikling av kompetanseplan/karriereplan.

10

11

12 Kompetansekartlegging – pilotering i april
Romsdal vgs Stranda vgs Samferdselsavdelinga

13 Kompetansekartlegging – full skala
Perioden 18. mai til 22. juni. Kurs for ”nøkkelpersonar”/”superbrukarar” den 29. mai. Medarbeidar-/kompetansesamtale på grunnlag av kartlegginga skal vere gjennomført innan Oppdatert verkty/støttemateriell for denne vil bli lagt ut på intranetta innan


Laste ned ppt "Kvifor kompetansekartlegging? Iver Kåre Mjelve Maria Ryan Tanem"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google