Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning
Protokollutforming Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning

2 Disposisjon Innledning Hvordan skrive en protokoll
Hva er en forskningsprotokoll/ hva brukes protokollen til? Hvem skal lese en protokoll? Hvordan skrive en protokoll Disposisjonen av protokollen De enkelte ledd Når protokollen må endres

3 Hva er en protokoll/hva brukes den til?
Protokoll er en arbeidsplan for forskningsprosjektet hvorfor en vil gjøre prosjektet hva som skal gjøres og hvordan en skal gjøre det tidsplan samarbeidspartnere organisering hjelper til å strukturere tanken!

4 Protokollen danner grunnlag for/ må vedlegges
behandling i REK søknad om datakonsesjon/ behandling i NSD søknad om fritak fra taushetsplikten søknad om støtte til prosjektet opptak på doktorgradsstudier Danner også grunnlag for senere artikkelskriving!

5 Kan tjene inn mye arbeide ved å jobbe mye med protokollen - både i forhold til planlegging av arbeidet og til senere skriving Protokollen er derfor et viktig dokument - skal tjene mange funksjoner! vanskeligst første gang - vet ikke hva en skal inn i - går lettere etter hvert - Veiledning er veldig viktig!

6 Hvem skal lese protokollen?
Jurister/ personer med etisk kompetanse fagfolk som ikke forsker i psykiatri/psykologi andre forskere som forsker innen psykiatri/psykologi Er en vanskelig balansegang i forhold til nivå/ vanskelighets-grad/ detaljeringsgrad

7 Hvordan skrive en protokoll?
Ikke for lang! Mange har begrensninger på 10 sider Språk - norsk eller engelsk Disposisjon Ikke noen absolutt mal for hvordan en skal skrive - finnes noen variasjoner - har utviklet seg en praksis - noen kaller det en ”prosjektbeskrivelse”, noen ”forskningsprotokoll”

8 Forskjell forskningsprotokoll / prosjektbeskrivelse for et utviklingsprosjekt


Laste ned ppt "Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google