Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Protokollutforming Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Protokollutforming Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning."— Utskrift av presentasjonen:

1 Protokollutforming Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning

2 Disposisjon Innledning –Hva er en forskningsprotokoll/ hva brukes protokollen til? –Hvem skal lese en protokoll? Hvordan skrive en protokoll –Disposisjonen av protokollen –De enkelte ledd Når protokollen må endres

3 Hva er en protokoll/hva brukes den til? Protokoll er en arbeidsplan for forskningsprosjektet –hvorfor en vil gjøre prosjektet –hva som skal gjøres og –hvordan en skal gjøre det tidsplan samarbeidspartnere organisering –hjelper til å strukturere tanken!

4 Protokollen danner grunnlag for/ må vedlegges –behandling i REK –søknad om datakonsesjon/ behandling i NSD –søknad om fritak fra taushetsplikten –søknad om støtte til prosjektet –opptak på doktorgradsstudier Danner også grunnlag for senere artikkelskriving!

5 Kan tjene inn mye arbeide ved å jobbe mye med protokollen - både i forhold til planlegging av arbeidet og til senere skriving Protokollen er derfor et viktig dokument - skal tjene mange funksjoner! vanskeligst første gang - vet ikke hva en skal inn i - går lettere etter hvert - Veiledning er veldig viktig!

6 Hvem skal lese protokollen? Jurister/ personer med etisk kompetanse fagfolk som ikke forsker i psykiatri/psykologi andre forskere som forsker innen psykiatri/psykologi Er en vanskelig balansegang i forhold til nivå/ vanskelighets- grad/ detaljeringsgrad

7 Hvordan skrive en protokoll? Ikke for lang! Mange har begrensninger på 10 sider Språk - norsk eller engelsk Disposisjon Ikke noen absolutt mal for hvordan en skal skrive - finnes noen variasjoner - har utviklet seg en praksis - noen kaller det en ”prosjektbeskrivelse”, noen ”forskningsprotokoll”

8 Forskjell forskningsprotokoll / prosjektbeskrivelse for et utviklingsprosjekt


Laste ned ppt "Protokollutforming Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google