Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jenter og ungdomsfotball - En kamp vi er lei av å tape! Årsmøtet i Frisk Asker Fotball 16.4.2009, KB.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jenter og ungdomsfotball - En kamp vi er lei av å tape! Årsmøtet i Frisk Asker Fotball 16.4.2009, KB."— Utskrift av presentasjonen:

1 Jenter og ungdomsfotball - En kamp vi er lei av å tape! Årsmøtet i Frisk Asker Fotball 16.4.2009, KB

2 Interimstyret vinteren 2009 Nina Vestgren, Karl B. Grova: Frisk Asker John Stensby, Lise Dreier: VUL Henrik Rasmussen, Kaia Berger: DIF Frode Larsen, Stig Sundkvist: Bødalen Hvordan sikre et tilbud til fotballjentene på ungdomstrinnet: Er svaret en ny samarbeidsklubb?

3 Småklubbene i Asker har for små fotballjentekull til å etablere en sammenhengende rekke av lag gjennom ungdomsfotballen. ”Asker Nord”: Billingstad, Holmen, Hvalstad, Nesøya ”Asker Syd”: Frisk Asker, Vollen, Dikemark, Heggedal, pluss Bødalen, Slemmestad og NÅIF i Buskerud. Bakgrunn

4 Barnefotball Barnefotballen skal spilles lokalt Mange jentelag i de yngre årsklassene Ungdomsfotball Men i 13-års alderen starter frafallet for alvor -> og klubbene får problemer med å stille egne lag. Kun de aller ivrigste flytter til en annen klubb fordi alt initiativ er opp til den enkelte. Jenteungdomsfotballens svøpe

5 Situasjonsbeskrivelse Hver gang et lag går i oppløsning fordi det ikke lenger finnes mange nok spillere, finnes det spillere som ønsker å fortsette. Disse må også slutte, siden det ikke er forberedt et samarbeid med andre i samme situasjon. Visjon Et tilbud for jenter som vil spille fotball, slik at flest mulig kan få spille lengst mulig. I den grad noen skal slutte med fotball, skal det være fordi de ønsker å slutte, ikke fordi det ikke finnes et tilbud. Samling for større bredde Ved å samle flere småklubbers ressurser i en ny overbygningsklubb øker sjansen for at fotballjenter beholder et tilbud.

6 Geografi – Asker Syd FA VUL DIF HIL BIF SIF NÅIF

7 J13J14J15J16J17J19 Frisk Asker1½1½ Vollen½1 DIF11 Bødalen111 Heggedal12 NÅIF11 Slemmestad 11’er- jentelag i Asker Syd 2009-sesongen

8 Et motangrep mot frafallet på ungdomstrinnet i jentefotballen: Amasone Asker For å sikre våre heltemodige fotballjenter et fotballtilbud så lenge de selv ønsker. Amasonene: Et folkeslag i gresk mytologi der kvinnene var krigere og hærførere. Regnet som heltemodige og uovervinnelige i kamp. I nyere tid har ordet «amasone» blitt brukt på uredde, handlekraftige, sterke og uavhengige kvinner.

9 Retningslinjer Differensiert tilbud til alle jenter som ønsker å spille fotball. Dvs: ett eller flere lag for alle årsklasser. Eksisterende lag bevares i størst mulig grad, spesielt for yngre årsklasser. En sammenslåing av grupper skal skje gradvis i den takt som er fornuftig. Bevegelse mellom årsklasser. Alle jenter som vil spille fotball skal tas på alvor, og gis et godt tilbud i klubbens naturlige geografiske område. Ta hensyn til sosialt behov, skape gode opplevelser. Sportslige resultater skal skapes som følge av bredde og godt, sosialt utviklingsmiljø. Dette er viktigere virkemidler enn resultatmål.

10 Viktige forutsetninger for å lykkes: Moderklubbene må støtte modellen Oppretthold lokal tilhørighet så lenge som mulig Aktivt samarbeid Vi har ingenting å tape!

11 Amasonene kommer! Stiftelsesmøtet 8. mars 2009


Laste ned ppt "Jenter og ungdomsfotball - En kamp vi er lei av å tape! Årsmøtet i Frisk Asker Fotball 16.4.2009, KB."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google