Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedpunkter. ”Den gode skole” – hva er det?  Hva er ”den gode skole”?  Hvilket innhold er det viktigst at barna lærer?  Er det viktig å være autoritær?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedpunkter. ”Den gode skole” – hva er det?  Hva er ”den gode skole”?  Hvilket innhold er det viktigst at barna lærer?  Er det viktig å være autoritær?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedpunkter

2 ”Den gode skole” – hva er det?  Hva er ”den gode skole”?  Hvilket innhold er det viktigst at barna lærer?  Er det viktig å være autoritær?  Er trivselen det viktigste?  Skal alt være gøy? Skal læringen ”lekes inn”?  Hvorfor ble det rabalder da resultatene av de nasjonale prøvene ble offentliggjort i Norge?  Hvorfor gikk det dårlig på de nasjonale prøvene?  Hvorfor har skolen i Norge disiplinproblemer?

3 Grunnskolen  Hva er spesielt med disse årene: 1739, 1889, 1969 og 1997 (det er ingen krise hvis du ikke vet det …)  Grunnskolen i Norge bygger på likeverd og individuelt tilpasset opplæring.  Hvilke fordeler og ulemper gir dette?  Hvorfor mener at man bør snu noen steiner i undervisningssystemet?  Læreplanene – et forbilde  Hvilke praktiske og økonomiske utfordringer finnes i skolen?

4 Grunnskolen  Er skolen inne i denne situasjonen fordi velferdsstaten er blitt for dyr?  Er det økonomi som avgjør kvaliteten på en skole?  Hvis det ikke er økonomi, hva er det da?  SFO – hva er det? Hva gjør barna på SFO?  Hvorfor strever mange med å få hverdagskabalen til å gå opp?  Barna lærer å være selvstendige fra de er små. Hva synes du om dette?

5 Kunnskapssynet i Norge  Må man være enig med læreren i Norge?  Hvordan er dette i din kultur?  Er det ok å være kritisk til læreboken i Norge? Hvorfor?  Hvorfor ønsker man at elevene og studentene skal være kritiske?  Dette er kunnskapssynet i Norge. Studentene oppfordres til kritisk tenkning! Synes du dette er ok?

6 Nasjonale prøver og Kunnskapsløftet  Tidligere var 1. klasse preget av lek. Hvordan forsøker man nå at 1. klasse skal være?  Når skal elevene lære å lese?  Bør elevene ha lekser hver dag?  Hvordan er trivselen i norsk skole?  Hva betyr mest: topp resultater eller trivsel?  Hvordan er det mulig å oppnå både gode resultater og trivsel?  Hvilke ferdigheter blir vektlagt i Kunnskapsløftet?

7 Russen  Hva er rødruss og blåruss? Svartruss?  Hva betyr ”studiespesialisering”?  Hva lærer elever som går på yrkesfag?  Hva markerer russetiden?  Hva skjer i russetiden?  Hvor blir russen kritisert?  Hvorfor har russen behov for å markere seg så sterkt?  Hva mener du om russetiden? Er det galskap eller uskyldig moro?

8 Høyere utdanning  Hva betyr det å søke om opptak til høyere utdanning på særskilt grunnlag?  Koster utdanning mye i Norge?  Finnes det mange private institutter og institusjoner som tilbyr høyere utdanning? Hvorfor / hvorfor ikke?  Hvordan er systemet med studiepoeng?  Får man samme type studiepoeng på universitet og høyskole?  Hvor lenge må man studere for å oppnå bachelorgraden? Mastergraden?  Hvilken endring kom med Kvalitetsreformen?


Laste ned ppt "Hovedpunkter. ”Den gode skole” – hva er det?  Hva er ”den gode skole”?  Hvilket innhold er det viktigst at barna lærer?  Er det viktig å være autoritær?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google