Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Masteroppgaven: Valg av tema, problemstilling og søknad om veileder

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Masteroppgaven: Valg av tema, problemstilling og søknad om veileder"— Utskrift av presentasjonen:

1 Masteroppgaven: Valg av tema, problemstilling og søknad om veileder
Onsdag 8. juni 2016

2 Program 9:15-9:45 Masteroppgaven og veiledningssøknaden 9:45-10:00 Pause 10:00-10:40 Veiledning innenfor kjerneområdene (Huseby, Braut-Hegghammer, Aardal, Gornitzka) 10:40-11:00 Vitenskapsbutikken

3 Timer fordelt på nivå

4 Valg av problemstilling
Du velger selv tema og problemstilling, få begrensninger Hva kan jeg, og hva er jeg spesielt interessert i? Kunnskapsbasen: Valgfrie MA-emner Glød og interesse kan også opparbeides Kan noen veilede meg på dette temaet? Det er alltid en fordel å formulere en problemstilling i forlengelsen av noe du har jobbet med i et masteremne. Da vil du allerede være godt kjent med litteraturen og du slipper å begynne helt fra scratch med masteroppgaven din.

5 Problemstillingen Tenk flere steg fremover:
Sammenhengen mellom problemstilling, analytisk perspektiv og databehov Er problemstillingen forskbar? Og er prosjektet mulig å gjennomføre på ett år? Mange ulike typer av problemstillinger, f.eks. Litteraturdrevet: Hull i forskningslitteraturen du kan bidra til å fylle Problemorientert: Hvordan kan det ha seg at….? mm Godt avgrenset problemstilling nødvendig betingelse for godt resultat Tema og problemstilling er ikke det samme Ressurser: Kom i gang med Masteroppgaven Samleside for datasett Tema: Reduksjonen i verdens tigerbestand Problemstilling: Hvorfor har Indias tigerbestand økt fra 2006 til 2014? Kan økningen i Indias tigerbestand fra 2006 til 2014 forklares av landets politikk for forvaltning og beskyttelse av denne dyrebestanden? Kan økningen forklares av XXX (konkrete forvaltningstiltak) for å beskytte denne dyrebestanden?

6 Søknaden Nettskjema: Kort beskrivelse av prosjektet
Kort beskrivelse av prosjektet Jo mer utfyllende informasjon om prosjektet, jo bedre grunnlag har vi for å finne riktig veileder Forankring i faglitteraturen på området/masteremner Forslag til veileder Ta kontakt med mulige veiledere og spør om de kan veilede deg Om du ikke har kontaktet dem selv på forhånd, sett likevel opp forslag til veiledere De ansattes treffetid en underutnyttet ressurs Frist 20.juni Bruk nettet til å utforske hva folk jobber med og ikke vær redd for å ta kontakt for å spørre om de kan være veileder for deg. Om du ikke selv har vært i kontakt med en aktuell person, er det også veldig nyttig for oss hvis du foreslår noen navn du vil at vi skal kontakte. Dette vil gjøre jobben med å finne veileder til deg lettere for oss og vil gjøre at du kommer raskere i gang med arbeidet til høsten. Bruk tiden godt nå til å jobbe med problemstillingen for oppgaven din og skriv et sammendrag som så klart som mulig uttrykker hva du skal jobbe med. Hvis vi ikke vet eller forstår hva oppgaven skal handle om, er det også veldig vanskelig å finne riktig veileder. Bytte av veileder vil som regel forsinke prosessen betydelig. Ikke vær redd for å ta kontakt med ansatte i deres treffetider dersom du trenger å diskutere masteroppgaveideer!

7 ECPR European Consortium for Political Research
Mange studentrelaterte aktiviteter og tilbud, f.eks.: Graduate Student Network ECPR Methods School 2016 Summer School in Methods and Techniques, Budapest 28.juli-13.august 2017 Winter School in Methods and Techniques, Bamberg mars ISV er vertskap for ECPRs generelle konferanse neste år (6.-9.semptember 2017). Fortrinnsvis for forskere og PhD studenter, men aktualiserer ECPR, som også har mange studentrelaterte aktiviteter og tilbud.

8 Lykke til!


Laste ned ppt "Masteroppgaven: Valg av tema, problemstilling og søknad om veileder"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google