Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning."— Utskrift av presentasjonen:

1 ALLEMED

2 Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning

3 ALLEMED Mål for stordugnaden I løpet av dugnaden skal vi sammen svare på: Hva kan vi gjøre for å få alle med uavhengig av økonomiske ressurser? Mål: Hver enkelt blir mer bevisst på hva som skal til for at vår aktivitet blir enda mer inkluderende. Hver enkelt av bestemmer seg for minst én konkret ting vi kan gjøre framover for å få alle med!

4 ALLEMED Hva er ALLEMED? ALLEMED er et verktøy som skal gjøre det lettere å inkludere alle barn og unge i fritidsaktiviteter uavhengig av av familiens økonomi. Verktøyet brukes til å skape diskusjon og finne ut hva som kan gjøres for å få alle med. ALLEMED er laget av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU). NDFU er et bredt fellesinitiativ bestående av norske frivillige organisasjoner, fagmiljøer og foreninger.

5 ALLEMED Man merker egentlig ikke sa ̊ mye til at ikke alle fa ̊ r vært med på idrett. De som ikke fa ̊ r vært med snakker ikke om det og sier at de ikke vil spille selv om de egentlig har det. jente, 14 a ̊ r, Oslo

6 ALLEMED Hva gjør vi bra? Spørsmål til samtale i par/grupper: Hva tenker du vår organisasjon er best på når det gjelder inkludering? Hvilke konkrete handlinger gjør vi for å inkludere flest mulig barn uavhengig av familiens økonomi?

7 ALLEMED Hva vil vi forbedre? Se en av temafilmene! Spørsmål til samtale i par/grupper etter filmen: Hva gjør dette til et viktig tema i vår organisasjon? Hvilke konkrete forslag har du som vil bidra til å få alle med uavhengig av økonomi?

8 ALLEMED Våre første steg Skriv ned for deg selv eller snakk med personen du sitter ved siden av: Bestem deg for en ting du mener er viktig å gjøre for å inkludere alle. Noter for deg selv.

9 ALLEMED

10 Takk for innsatsen! Dersom dere vil jobbe videre med å få alle med, foreslår vi: Teamdugnad: Ca 1 times gruppearbeid for 2-20 deltakere der dere blir enige om konkrete grep din leder-, trener- eller styregruppe vil ta framover. Bruk verktøyene dere finner på www.allemed.no Se flere av ALLEMED-filmene!

11 ALLEMED


Laste ned ppt "ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google