Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo."— Utskrift av presentasjonen:

1 STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo

2 Hvem vi veileder Hva vi kan veilede om Våre erfaringer

3 Veiledning her = bestilt time Kontakter oss og ønsker veiledning Vi foreslår å sette opp en veiledningstime

4 Henvendelser er ofte veldig generelle «Jeg ønsker en time for veiledning» Viktig for oss å finne ut hvem som er best til å veilede personen. «For at vi skal kunne hjelpe deg best mulig vil jeg gjerne høre hva det er du trenger hjelp med. Kan du utdype hva du lurer på?»

5 Hvilke veiledninger tar MN- studieinfo? Hva kan henvises til andre?

6 Veiledninger hos MN-studieinfo Veiledning om studier i realfag og studiesituasjonen generelt -Søkere og opptak -Valg -Godkjenning av ekstern utdanning -Sammensetning av bachelorgrad -Bytte av program -Ikke funnet seg til rette der de er. -Årsenhet i realfag -Lover og regler

7 Hva kan henvises til andre? På fakultetet: Lektorprogrammet og lærerutdanning –Kristine Jøssang Tilrettelegging –Eksamensgruppa eller Anne-Lise Utveksling til utlandet –Internationalgruppa

8 Hva kan henvises til andre? Til institutt/senter: Programstudenter på bachelor- eller master som trenger veiledning i forhold til det programmet de går på. Veiledning om det faglige innholdet i et bestemt emne eller studieprogram.

9 Hva kan henvises til andre? ForVei eller SiO rådgivning: Utfordringer i livet som student Infosenter ved annet fakultet Knutepuktet

10 Hvordan foregår veiledning hos MN-studieinfo? Ingrid tar flest veiledninger, Marianne noen. MN-studieinfo i VB, eller i Fysikkbygningen. Utgangspunkt 30 min. Oppfordrer den som kommer til å forberede seg.

11 Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Mange trenger bare å snakke med noen. «Lette» veiledninger: - avklaringer og sortere - ren informasjon «Tyngre» veiledninger: - ny start, mye tidligere utdanning - sliter med andre ting enn studier

12 Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Vi har jevnlig veiledning - treffer et bredt spekter av folk - mange ulike veiledninger = bred erfaring. Noen typer: –De som tro de vet veldig mye: vi må rydde opp i deres forventninger. –De som ikke tror de vet så mye, men som det viser seg har god oversikt: trenger hjelp til å rydde i tankene og bli trygge på valg.

13 Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Vi veileder mange søkere i tiden før 15. april fristen I kontakt med søkere er vi over i rekruttering. Opplever at vi har stor påvirkning, viktig å samarbeide godt med bl.a. Kommunikasjonsgruppa - gir oss gode rekrutteringsverktøy: karriereintervjuer, 10 grunner til å velge realfag etc. Institutt – hva møter nye studenter når de kommer: programseminarer, fadderordning, velkomstdag etc. Jo mer vi vet, jo bedre kan vi veilede.

14 Erfaring med veiledning hos MN-studieinfo Noen ganger begynner ting med enkel info, men det kan ligge mer bak. Hvor går grensen for vår veiledning, og ForVei eller SiO rådgivning? Kjenn etter selv. Ikke unnlat å henvise videre de som trenger det. Det går helt fint

15 Eksempler Jeg skulle gjerne hatt veiledning om studieprogrammet Geofag som jeg tenker å søke meg inn på til høsten. Hva skal jeg bli? Jeg er veldig usikker på bachelorprogrammet jeg har gått på et halvt år, lurer på om jeg skal fortsette eller bytte til noe annet.

16 Eksempler Jeg vurderer å bygge på min mastergrad i Anvendt Matematikk med en fritt sammensatt bachelorgrad i Programmering og Nettverk. Jeg har studier fra andre læresteder som jeg lurer på om jeg kan bruke i graden min ved UiO.

17 Eksempler Jeg har gått på en smell og prestert å stryke alle tre eksamene. Kan jeg fortsette på studiet hvis jeg tar de på nytt med mye høyere innsats? Jeg studerer ved HiOA og lurer på om jeg bør bytte studiet. Trenger innspill på hva som kunne passet meg bedre.

18 Eksempler Hva skal jeg bli? Jeg har 1 år medier og kommunikasjon, 1 år bygg og anlegg, 3 år realfag, 1 år i Kristiansand, og er nå i et jobbeår. I høst begynte jeg på lektor ved UiA, men fant ut at jeg ikke ville bli lærer likevel. Jeg har egentlig ikke peiling på hva jeg vil studere ved UiO...Jeg har utviklet stor interesse for realfag og har evner innen matematikk...Jeg har ikke noe spesielt ønske om hva jeg absolutt vil jobbe med eller forske på, men har lyst å rette meg mot det som samfunnet har mest behov for. Lønna er også ganske motiverende for meg...har sett på både fysikk, informatikk, MIT og ANMAT. Men jeg føler uansett jeg ikke har peiling... Jeg er egentlig åpen for å bli alt mulig innen realfag, holder også døra litt på gløtt for økonomi....

19 Spørsmål?


Laste ned ppt "STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google